Urocza ok. 3 miesięczna szylkretka - zostaje u nas na DS :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sie 30, 2012 21:49 Urocza ok. 3 miesięczna szylkretka - zostaje u nas na DS :)

Oto Malutka:
Obrazek

To zdjęcie sprzed prawie 4 tygodni, jutro porobię i wstawię bardziej aktualne.
Historię Malutkiej (jak również więcej jej zdjęć) można poznać tu: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=144686 , ale w skrócie wygląda tak, że wzięłam ją ze schroniska, odchuchałam i odchowałam dla "zaklepanego" domku, ale sprawa z przyszłym-niedoszłym domkiem się skomplikowała, więc aktualnie szukam Malutkiej nowego, dobrego domku :ok:

Malutka ma w tej chwili ok. 3 miesięcy. Jest zdrowa, odrobaczona i raz zaszczepiona.
To drobniutka, wesoła kotka, pełna energii. Akceptuje i baaaardzo lubi koty i psy. Jest (niestety albo stety) kotką "łóżkową" ;) Śpi w łóżku, przy poduszce, i mruczy jak traktor jeszcze długo po zaśnięciu. Lubi też spać wtulona w drugiego kota, najchętniej więc oddam ją do domu, w którym jest już jakiś koci towarzysz.

Malutka rozkochała nas w sobie absolutnie, ale 3 koty w mieszkaniu to trochę za dużo... głównie dla naszego psa, któremu z uwagi na wiek i stan zdrowia, należy się już (względny) spokój w domu.

Przywiązaliśmy się do Malutkiej; oddam ją tylko w dobre ręce, do sprawdzonego wcześniej, niewychodzącego domku, z zabezpieczonymi oknami.
Oddam do domku odpowiedzialnego, który zadeklaruje, że wysterylizuje Malutką, jak tylko jej wiek i waga na to pozwoli.

Za dobry domek dla Malutkiej :ok: :ok: :ok:
Ostatnio edytowano Pt wrz 07, 2012 18:07 przez Nowa_Sztno, łącznie edytowano 2 razy
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Czw sie 30, 2012 22:48 Re: Urocza ok. 3 miesięczna szylkretka czeka na swój DS :)

Malutka :1luvu:
Trzymam mocno :ok: :ok: :ok:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Czw sie 30, 2012 22:57 Re: Urocza ok. 3 miesięczna szylkretka czeka na swój DS :)

Potrzymam za domek dla ślicznotki :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Czw sie 30, 2012 23:01 Re: Urocza ok. 3 miesięczna szylkretka czeka na swój DS :)

Dziękujemy za :ok: :1luvu:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Pt sie 31, 2012 9:35 Re: Urocza ok. 3 miesięczna szylkretka (tri) szuka swojego D

Nowa_Sztno pisze:Malutka ma w tej chwili ok. 3 miesięcy. Jest zdrowa, odrobaczona i raz zaszczepiona.

No trochę się chyba pośpieszyłam z tą "zdrową". Byłam przed chwilą u weta, bo Malutkiej (znów) zaczęło ropieć oko. Pewnie już przewlekle będzie na to cierpieć. Kanaliki ma drożne, sprawdziliśmy dziś. Jutro mamy wizytę u okulisty (przy okazji psa na wizytę zabiorę, bo jemu też co jakiś czas nawraca problem w jednym oku). Jutro więc ustawimy Malutkiej leczenie tego oczka.

Poza oczkiem wszystko z Malutką ok :)
Szalony, mały, kochany urwis :1luvu:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pt sie 31, 2012 19:51 Re: Urocza ok. 3 miesięczna szylkretka (tri) szuka swojego D

Malutka dzisiejsza:
Obrazek Obrazek

i jeszcze przy okazji znalezione w aparacie zdjęcie sprzed 2 tygodni:
Obrazek

czyż można nie zakochać się w takim słodziaku???
Obrazek :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Wizyta u okulisty została przełożona na środę. W związku z czym, w oczekiwaniu na konsultację, wdrażamy już teraz leczenie nawracającego problemu ropiejących oczek: unidox codziennie przez 3 tyg., a potem (przez pół roku) przez 3 dni w miesiącu.
Nie ma problemu z podawaniem Malutkiej żadnych tabletek, jest grzeczniutką i dzielną dziewczynką. Ale ewentualny przyszły domek będzie musiał kontynuować leczenie.
Poza oczkami (z którymi mam nadzieję, rozprawimy się tym leczeniem raz na zawsze) NIC Malutkiej nie dolega. Biega, szaleje, rozrabia; apetyt i humor bez przerwy jej dopisują :ok:

Nowa_Sztno

Post » Pt sie 31, 2012 19:59 Re: Urocza ok. 3 miesięczna szylkretka (tri) szuka swojego D

Ależ ona słodko wygląda. Ostatnie zdjęcie- cud :1luvu:
Zamieniłam na nie to z pomocowego i wkleiłam link do obecnego wątku.
Za zdrówko i domek, nieustające :ok:

dana.b

Post » Pt sie 31, 2012 20:07 Re: Urocza ok. 3 miesięczna szylkretka (tri) szuka swojego D

dana2509 pisze:Ależ ona słodko wygląda. Ostatnie zdjęcie- cud :1luvu:
Zamieniłam na nie to z pomocowego i wkleiłam link do obecnego wątku.
Za zdrówko i domek, nieustające :ok:

Dziękuję :1luvu:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Wto wrz 04, 2012 10:53 Re: Urocza ok. 3 miesięczna szylkretka (tri) szuka swojego D

Jutro idziemy z Malutką do okulisty i na kolejne szczepienie. Zobaczymy, ile przybrała na wadze ;)

A tu Malutka wiecznie spragniona miłości i przytulania:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Wto wrz 04, 2012 12:20 Re: Urocza ok. 3 miesięczna szylkretka (tri) szuka swojego D

Za każdym razem piękniejsza :1luvu:
Zdjęcia cudowne, a to z psem 8O :P
Nieustające za domek, najlepszy domek :ok:

dana.b

Post » Wto wrz 04, 2012 13:04 Re: Urocza ok. 3 miesięczna szylkretka (tri) szuka swojego D

Jaka cudna :1luvu:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Wto wrz 04, 2012 13:14 Re: Urocza ok. 3 miesięczna szylkretka (tri) szuka swojego D

Dziekuje Wam :1luvu:
Jest cudna, tylko gdzie ten domek upragniony???

Za domek :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Wto wrz 04, 2012 14:13 Re: Urocza ok. 3 miesięczna szylkretka (tri) szuka swojego D

Tylko rozum nie pozwala mi się do niej ustawić w kolejce :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Wto wrz 04, 2012 14:43 Re: Urocza ok. 3 miesięczna szylkretka (tri) szuka swojego D

Kaprys2004 pisze:Tylko rozum nie pozwala mi się do niej ustawić w kolejce :1luvu: :1luvu: :1luvu:

...tylko rozumem kieruję się szukając jej nowego domu :1luvu: :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Wto wrz 04, 2012 15:04 Re: Urocza ok. 3 miesięczna szylkretka (tri) szuka swojego D

Oj tak, kocia dziewczynka jest przepiękna!! Mam nadzieję, że szybko ktoś się w niej zakocha i da domek :1luvu:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

[następna]