Postaram się pisać w dużym skrócie. Kotów 12 i 4 maluchy dwu i trzy miesięczne. Na miejscu 2 panie p. Grażyna i p. Natalia. sterylki ogarniemy na spokojnie. Koty damy radę łapać bez klatki do p. Grażyny koty podchodzą. Jeden maluch 2 miesięczny nie ma oka ma pusty oczodół, który wygląda potwornie, drugie oko ładne, kot nie zaglucony może to uraz? Ponadto ma wielką opuchliznę na tym oku. To maleństwo ma na brzuchu ogromna chyba przepuchlinę. Brzuch ma ogromny, miękki, jest duży guz. 1 kotka łysa ma niedowład nóg jest w rujce. Kotkę menele wywalili z poddasza wcześniej ją czymś obciążając. Było to około półtora miesiąca temu. Hanulka robiła zdjęcia jak mi prześle założę wątek na kotach tam będę wszystko opisywała. Dzwoniłam do Ań ustaliłam z Anią Zmienniczką, że tego kociaka jutro koło 17 dowiezie do niej Hanulka, zobaczymy co powie, a na klatkę w przyszłym tygodniu złapiemy tą wyrzuconą kotkę i zostanie tylko eutanazja. Jak Ania nie odmówiła przyjęcia małego to myślałam,że się rozwyje, wiem jak z miejscem w lecznicy, byłam nastawiona na nie. Dzwoniłam do Anetki czy finansowo Kotylion pomorze równierz nie odmówiła. Jutro wezmę się za opis na stronę i allegro cegiełkowe, dołączę zdjęcia. Sterylki ogarniemy, nie mamy wyjścia zostawić nie można pozostałe 3 kociaki mogą zostać, ciachniemy jak podrosną. Koty są zadbane, mają niestety do spania kartony w komórce, przed zimą trzeba postarać się o budki. Jestem wypompowana psychicznie i przybita

Inna fundacja odmówiła pomocy jak i schron

rzeczywistość wszędzie koty, koty i tragedie kocie

Mamy poumawiane sterylki, po 1 lub 2 szt. dziennie. Zamówionych na przyszły tydzień w sumie 7 kotów, następne umówimy na kolejny tydzień, możemy przywozić po 17 - wówczas będą ciachane na drugi dzień. Jednyny problem to poniedziałek, bo koty muszą być między 10 a 12, z Hanulką weźmiemy wolne, bo tą czarną na łapkę będzie trzeba polować.
Zdjęcia malca bez oczka oraz łysej koteczki z urazem jak tylko otrzymam usupełnię.
Serdecznie chciałabym podziękować
Hanulce za całą pomoc, sama nic bym nie zdziałała, to ona wynalazła to miejsce oraz za propozycje pomocy i wsparcie psychiczne moim kochanym KOTYlionkom
andorce, gosiaa, mgska, pisiokot, atli, magdzieradek... za pomoc z transporterkami i budkami na zimę i ogólnie za wszystko dziewczyny