W związku z wyjazdem mamy różne trudności organizacyjne, zeby nasze dwie kotki, Lenka i Majka, mogły pojechac z nami...
W związku z tym szukamy dla nich nowego domu.
Lenka – ta bardziej puchata (czasem nazywana Ejgruba tudzież Lenczysława), jest typową przytulanką, wiecznie spragnioną głaskania za uchem i pod brodą. Jest trochę leniwa i trochę słodko niezdarna (jako mały kiciak wpadła do kibelka bo nie utrzymała się na desce, lub wpadła do wiadra z klejem do tapet sprawdzając co jest w środku... cały jej urok;) ale zdecydowanie lubi polowac – moje piórkowe boa nie przeżyło, much też nie mamy, bo Lenka to pierwszy myśliwy w domu
Majka – ta bardziej ciekawska, jest sprytną i przenikliwą kotką, która nie narzuca się jeśli chodzi o głaskanie (w odróżnieniu od swojej siostry), za to subtelnie się tuli i układa obok domowników na kanapie, nagradzając każde głaskanie pięknym mruczeniem. Z racji swojej ciekawości to Majka o mały włos zostałaby uprana wraz z czarnym praniem gdy weszla do pralki i to Majka wejdzie w różne domowe dziury, pudełka, pólki, wolne przestrzenie pomiędzy książkami.
Obie uwielbiają gonić czerwone światełko lasera, bawić się w „ja się chowam, a Ty mnie łapiesz” (najchętniej z użyciem kartonowych pudeł lub papierowych szeleszczących toreb) oraz pić wodę z wanny.
Te dwie kotki są siostrami i od zawsze mieszkały z nami razem (juz 5 lat). Nie są terytorialne, więc jedzą z jednej miski i korzystaja z jednej kuwety (łatwiejsze organizacyjnie i z miejscem), są wysterylizowane. Kotki są przystosowane do życia w domu (z racji mieszkania na poddaszu, nie wychodziły na zewnątrz). Od zawsze we dwie, nawet podczas nieobecności domowników, mają swoje towarzystwo.
Jeśli ktoś z Was jest chętny do zaopiekowania się dziewczynami, lub zna kogoś chętnego – dajcie znać. Możecie przesłać to ogłoszenie do Waszych kocich znajomych. Mają książeczki zdrowia i od urodzenia tego samego weterynarza.
Dzieki za pomoc!
Paula i Szymon
Paula (691 951 313) i Szymon (609 500 527)