Aurelia. Maleńka trikolorka - w domku! :)))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 30, 2012 19:03 Aurelia. Maleńka trikolorka - w domku! :)))

Aurelia – imię żeńskie pochodzące od nazwy rzymskiego rodu Aurelia, która z kolei pochodzi od łacińskiego aureolus – "złocisty", "złoty" co mogło znaczyć także "wspaniały"

Wikipedia

Pasuje. Trochę złocista jest. Przynajmniej kawałkami.

Zadzwoniła znajoma, która mieszka właśnie przy tej drodze, przechodzącej przez Zgierz. Kolejki samochodów w każdą stronę właściwie tuż pod oknami. Maleńkie podwóreczko, odgrodzone od drogi zwykłą siatką, na środku mała choinka. Pod nią mały, wrzeszczący kociak. Znajoma, nazwijmy ją Ewa, nie jest kociarą. Nie zna się na kotach, nie umie się z nimi obchodzić i nie oszukujmy się - po prostu nie chce kota i już. Telefon w sobotę wieczorem, mój smutek i stres i wściekłość TŻ-ta, bo za dwa tygodnie wyjeżdżamy na urlop. Pojechaliśmy tam wczoraj. Myślałam, że uda mi się na spokojnie namówić Ewę na zostanie dt, tym bardziej, że Aurelia złocista, mówiłam o ogłoszeniach, że pomogę, przyjadę i zaszczepię, odrobaczę, wszystko załatwię... Nic z tego. Po kwadransie prób nawiązania w ogóle jakiejkolwiek rozmowy, TŻ się wściekł, zapakował małą w kontenerek i powiedział, że nam się śpieszy. Jest mi bardzo przykro, bo jak wychodziliśmy, nie padło nawet "dziękuję" :(

Oczywiście mogłam ją odwieźć do schroniska, ale byłam tam w sobotę, ponad 30 maluchów, w różnym stanie zdrowia, adopcje za to zerowe. Dlatego szukam Aurelii domu na cito! Nie mogę sobie pozwolić na zabranie jej na urlop :(

Aurelia ma 9 tygodni, musi być kociakiem domowym - troszkę jest wyśmodrana, bo noc u Ewy spędziła w jakiejś piwniczce :roll: ale nie miała pcheł, nie ma świerzba w uszkach, nie boi się psa i mruczy, jak tylko bierze się ją na ręce... Zdjęcia na razie takie sobie, bo na szybko robione...

na drapaczku
Obrazek

na ramieniu Dużego, zaraz po przyjeździe - widać, że jest zmęczona i zmartwiona :(
Obrazek

na wiklinowej wieży
Obrazek

przed chwilą, po powrocie od weta. Zaczyna się pucować :ok:
Obrazek

pierwszy posiłek u nas. Na pierwszym planie ucho Gadżeta
Obrazek
Ostatnio edytowano Nie sie 12, 2012 10:45 przez Georg-inia, łącznie edytowano 4 razy
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon lip 30, 2012 19:31 Re: Aurelia. Droga krajowa nr 1 to nie jest miejsce dla koci

jaka piękność 8O :1luvu:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pon lip 30, 2012 19:35 Re: Aurelia. Droga krajowa nr 1 to nie jest miejsce dla koci

na jaki czas potrzebujecie TDT?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon lip 30, 2012 19:50 Re: Aurelia. Droga krajowa nr 1 to nie jest miejsce dla koci

Piękna jest...

Ogłaszaj ją szybko, może cud się stanie i uroda jej pomoże :|
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pon lip 30, 2012 19:58 Re: Aurelia. Droga krajowa nr 1 to nie jest miejsce dla koci

:1luvu:
Quot capita, tot sententiae

Le Tigre

Od: Sob gru 03, 2011 12:37

Post » Pon lip 30, 2012 19:58 Re: Aurelia. Droga krajowa nr 1 to nie jest miejsce dla koci

dagmara-olga pisze:na jaki czas potrzebujecie TDT?

no niestety na dość długo :( Od kilku już lat jeździmy tylko na ranczo, czyli do starego domu po krewnym tż-ta, bo nigdzie indziej nie pojadę z trzema kotami i psem... Jeśli pogoda pozwoli TŻ chce wyjechać już 11-go sierpnia, ja mam urlop od 16-go, ale ponieważ 15 wolny to 12 i 13 bym dojeżdżała do pracy - to 50 km w jedną stronę. Po moim urlopie to samo - ja dojeżdżam 6 i 7 września do roboty - oni zostają aż do 9-go.

jak nie będzie wyjścia - trzeba będzie małą zabrać. Nie wiem, w klatce trzymać czy jak :( ona jest maleńka, a przy ciągle otwartych drzwiach - nie ma mowy o upilnowaniu jej :( A z drugiej strony - szkoda tego czasu, bo tam będziemy właściwie odcięci od świata... to prawie miesiąc, kiedy zamiast szukać domu - malutka będzie "więziona" :(

Andorka, jutro chcę zrobić lepsze zdjęcia i puścić ogłoszenia. Wczoraj nie dałam rady, jak wróciłam po łapance - było już prawie ciemno, a ja padnięta. Dziś po pracy wizyta u Ani, mała darła się prawie całą drogę tam i z powrotem i w końcu padła. Śpi. Poza tym - znów już ciemno...

Georg-inia

Post » Pon lip 30, 2012 20:19 Re: Aurelia. Droga krajowa nr 1 to nie jest miejsce dla koci

piękna jest Aurelia, na pewno szybko znajdzie domek
Obrazek

felusia

Od: Śro wrz 28, 2011 11:23

Post » Pon lip 30, 2012 20:22 Re: Aurelia. Droga krajowa nr 1 to nie jest miejsce dla koci

pomogłabym - ale od 19.08 ....
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pon lip 30, 2012 20:43 Re: Aurelia. Droga krajowa nr 1 to nie jest miejsce dla koci

Nas nie ma od 3-go do 21-go, nawet nie mam jak pomóc :(
Mała śliczna, Inga, może się uda, wiem ze dwa tygodnie to mało, ale może :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon lip 30, 2012 20:58 Re: Aurelia. Droga krajowa nr 1 to nie jest miejsce dla koci

Cudna łaciata paskuda :mrgreen: :1luvu:
Domek się znajdzie w mig, tylko niech ludzie z wakacji powracają :twisted:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pon lip 30, 2012 21:31 Re: Aurelia. Droga krajowa nr 1 to nie jest miejsce dla koci

Niestety mogę pomóc jedynie zaglądaniem i przesyłaniem :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pon lip 30, 2012 21:47 Re: Aurelia. Droga krajowa nr 1 to nie jest miejsce dla koci

kurczę, mogę tylko powtórzyć, że od 19 mogłabym pomóc . Wcześniej jestem niestety bez szans.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Pon lip 30, 2012 22:02 Re: Aurelia. Droga krajowa nr 1 to nie jest miejsce dla koci

Chciałabym chociaż ucałować to rude czółko. :1luvu:
Ech... :(
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto lip 31, 2012 7:34 Re: Aurelia. Droga krajowa nr 1 to nie jest miejsce dla koci

ale ładna :)

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Wto lip 31, 2012 7:40 Re: Aurelia. Droga krajowa nr 1 to nie jest miejsce dla koci

dzięki, dziewczyny, za dobre chęci :love: na razie szukamy domku, potem się będziemy zastanawiać, co tu zrobić z ryżą głupawką.

Aurelia się socjalizuje w tempie ekspresowym, co dziwne mniej ją koty zajmują, a bardziej pies. Już się nauczyła, że jak przejdzie Rastkowi przed nosem to będzie mieć darmową myjkę i masaż psim jęzorem. Więc łazi. Podstawia się z jednej strony, zawraca i podstawia drugi boczek. Rustie niestety nie ma wyczucia i czasem ją za mocno iska, mała się drze, ale zaraz z powrotem lezie do psa.

Ponadto Aurelia nie śpi z nami w łóżku :dance: więc nie musimy oboje z TŻ spać na pół gwizdka, żeby jej przypadkiem nie zgnieść. Może inaczej: nie śpi w SYPIALNI. Prawie w ogóle tam nie wchodzi. A czemu? to zagadka dla Cioteczek :D

Byłyśmy wczoraj u Ani, mała zmierzona i zważona, odrobaczona i zaszczepiona. Czyli zdrowiutka. Waży całe 990 g. :mrgreen:

Georg-inia

[następna]