PILNIE DO ADOPCJI ! Piękna, długowłosa kotka!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lip 11, 2012 11:02 PILNIE DO ADOPCJI ! Piękna, długowłosa kotka!

Szukam domu dla ślicznej kotki /woj śląskie, małopolskie/. Kotka ma długie białe włosy z srebrno-rudymi oznakami. Poszukuję dla niej domku wychodzącego z dala od zgiełku miejskiego / najlepiej wieś, domek pod lasem, nie przy głownej drodze /. Kotka jest odrobaczona, odpchlona, zaszczepiona, wysterylizowana, zdrowa / test Felv/Fiv ujemny /, ma książeczkę wet. Ma ok. 2 lat i potrzebuje kochających opiekunów. Średnio toleruje kocie towarzystwo ale nie zrobi krzywdy a z czasem będzie w stanie zaakceptować. Wymaga czesania /ok 2 razy w tygodniu lub częściej - w zależności od czasu opiekuna i chęci /- w związku z długością włosów. Wymagam wizyty przedadopcyjnej - miejsce gdzie kotka zamieszka musi być bardzo bezpieczne /jest to kot wychodzący/ a opiekunowie odpowiedzialni i troskliwi. Jeśli takie warunki zostaną stworzone kotce - przyszli właściciele otrzymają bezpłatnie / umowa adopcyjna / wspaniałego, ślicznego, rasowego, kontaktowego kota. Zainteresowane osoby proszę o kontakt e-mail : stellart@stellart.com.pl

stellart

Od: Czw paź 20, 2011 15:52

Post » Śro lip 11, 2012 11:06 Re: PILNIE DO ADOPCJI ! Piękna, długowłosa kotka!

Czy hodowca został powiadomiony? Kot rasowy - wychodzący? 8O
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Śro lip 11, 2012 11:18 Re: PILNIE DO ADOPCJI ! Piękna, długowłosa kotka!

Tak kot wychodzący - tak został nauczony przez poprzednich nieodpowiedzialnych właścicieli. Hodowca powiadomiony ? - to dorosły kot, który miał swoich właścicieli. To, że się nad nim znęcali i wypędzali z domu to inna historia - nie czesali więc zrobiły się dredy, nie szczepili, nie karmili itd. Szukamy mu prawdziwego, kochajacego domu - wychodzącego - kot częściej żywił się w lesie niż u swoich dotychczasowych opiekunów. Dom musi być wychodzący.

stellart

Post » Śro lip 11, 2012 11:29 Re: PILNIE DO ADOPCJI ! Piękna, długowłosa kotka!

zapraszam niesmialo... viewtopic.php?f=1&t=143751 a za nowy dom trzymam kciuki aby sie czybko znalazl
zapraszam bardzo serdecznie do nas:):)

viewtopic.php?f=1&t=146525&p=9289253#p9289253

kasia04051987

Od: Śro sie 31, 2011 20:44

Post » Śro lip 11, 2012 11:34 Re: PILNIE DO ADOPCJI ! Piękna, długowłosa kotka!

stellart pisze: Dom musi być wychodzący.

A w jakich warunkach jest teraz kotka? Jeśli w domu/mieszkaniu, to może warto sprawdzić, czy się nie przyzwyczai.
Trudno znaleźć naprawdę bezpieczne miejsce dla kota wychodzącego, są jedynie miejsca spokojniejsze od innych.

Oczywiście zrobicie wg uznania. Jednak sama mam kotkę z działek,która bez problemu przyzwyczaiła się do mieszkania. Na początku panikowała w zamkniętym pomieszczeniu. Ale gdy poczuła się bezpiecznie, okazało się, że woli balkon od spacerów i odmówiła wyjść. Tutaj nie jest narażona na spotkania z obcymi kotami czy psami - których nie toleruje - myślę, że o to chodzi.
Z tego co piszesz, "wasza" kotka wcale nie wybrała życia na zewnątrz, tylko nie miała po prostu innego wyjścia.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Śro lip 11, 2012 14:16 Re: PILNIE DO ADOPCJI ! Piękna, długowłosa kotka!

Aktualnie jest w mieszkaniu - i codziennie rano i wieczorem protestuje dając Nam do zrozumienia, że chciałaby wyjść.
Wiem, że domy niewychodzące są bezpieczniejsze dla kotów / dokładnie tak jak piszesz /, ale ona się męczy w mieszkaniu. Dlatego dom w spokojnej okolicy, byłby idealny. Oczywiście wolałabym aby głównie przebywała w domu, ale kotka potrzebuje też aby bezpiecznie wyjść choćby na chwilę do ogrodu. Nie jest "kanapowcem" - to taki "leśny koci myśliwy" ale bardzo towarzyski w stosunku do człowieka.
Jest u mnie na tymczasie juz prawie 2 miesiące i nadal chce wychodzić - domaga się tego głośno. Nie pasuje jej też bliskie sasiedztwo moich dwóch kotów w mieszkaniu. Gdyby to był dom - byłoby lepiej / więcej miejsca/ bo nie musiałyby się ze sobą spotykać tak często w trakcie przemieszczania po mieszkaniu.

stellart

Post » Śro lip 11, 2012 14:20 Re: PILNIE DO ADOPCJI ! Piękna, długowłosa kotka!

Może tej kici wystarczyłby osiatkowany balkon? :) U mnie protesty się skończyły własnie kiedy udostępniłam kotce balkon.

Kicia z opisu wydaje się przepiękna, a może jakieś zdjęcia udałoby się zamieścić żebyśmy sobie chociaż pomarzyli... :roll: :wink:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Śro lip 11, 2012 14:53 Re: PILNIE DO ADOPCJI ! Piękna, długowłosa kotka!

Kicia w zastępstwie ogródka chciałaby pewnie balkon - ale tylko dla siebie. Balkon już teraz okupują moje dwa własne koty - stąd miejsce to jest dodatkową kością niezgody między kocim towarzystwem.
Być może / nie jestem pewna / - mogłaby zaakceptować balkon, może by się przyzwyczaiła ale nie wiem czy by ją to uspokoiło tak "na zawsze". Na pewno nie akceptuje moich kotów na balkonie - jak dla niej jest "zbyt mało miejsca" dla tej trójki / moim kotom miejsca wystarczało, ale ona jest jak "cesarzowa". Taka piękna, majestatyczna "Cruella de Mon" ;)

stellart

Post » Czw lip 12, 2012 0:17 Re: PILNIE DO ADOPCJI ! Piękna, długowłosa kotka!

w jakim mieście jest kotka?

wilhelm170

Od: Pt cze 08, 2012 19:32

Post » Czw lip 12, 2012 8:01 Re: PILNIE DO ADOPCJI ! Piękna, długowłosa kotka!

Szukam domu dla kotki w woj. małopolskim lub śląskim / w tym rejonie możemy kotkę samodzielnie dowieźć oraz bez większych problemów wykonać wizytę przedadopcyjną /.

stellart

Post » Sob lip 14, 2012 10:28 Re: PILNIE DO ADOPCJI ! Piękna, długowłosa kotka!

sisay pisze:Może tej kici wystarczyłby osiatkowany balkon? :) U mnie protesty się skończyły własnie kiedy udostępniłam kotce balkon.

Kicia z opisu wydaje się przepiękna, a może jakieś zdjęcia udałoby się zamieścić żebyśmy sobie chociaż pomarzyli... :roll: :wink:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Udało mi się nareszcie :)
Miałam problem ze wstawianiem zdjęć :)

stellart

Post » Sob lip 14, 2012 10:30 Re: PILNIE DO ADOPCJI ! Piękna, długowłosa kotka!

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

I nikt ... jej nie chce ?
Takiej śliczności ???

stellart

Post » Sob lip 14, 2012 12:06 Re: PILNIE DO ADOPCJI ! Piękna, długowłosa kotka!

Sądzę, że problem w tym, ze upierasz się przy domu wychodzącym.
W życiu nie wzięłabym odpowiedzialności za wychodzącego kota, szczególnie jesli jest tak efektowny i wręcz kusi złodziei...

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Sob lip 14, 2012 12:32 Re: PILNIE DO ADOPCJI ! Piękna, długowłosa kotka!

Olat pisze:Sądzę, że problem w tym, ze upierasz się przy domu wychodzącym.
W życiu nie wzięłabym odpowiedzialności za wychodzącego kota, szczególnie jesli jest tak efektowny i wręcz kusi złodziei...

Wiem, że może kusić złodziei, ale ona nie wytrzyma w zamknięciu. Jest u mnie już jakiś czas i widzę jak bardzo się męczy i stresuje - zaraz mi wpadnie w jakąś chorobę nerwową - i co wtedy ... ?
Ten dom ... pod lasem ... jest po to by względnie nikogo nie kusiło ...
Gdybym wiedziała /miała pewność/ że przejdą jej te awantury o wychodzenie - wiem, że dom zamknięty byłby bezpieczniejszy.

stellart

Post » Czw lip 19, 2012 12:51 Re: PILNIE DO ADOPCJI ! Piękna, długowłosa kotka!

Dom się znalazł.
Mam nadzieję, że to ten "jedyny", "najlepszy" :)

Chciałabym aby miała - jak najlepiej - bardzo się jednak do niej przywiązałam ... i brakuje mi jej ...

Jeśli ją pokochają, będą dbać i ochraniać będę spokojniejsza - mimo, że będę tęsknić :cry:

stellart

[następna]