POMOCY trzy kocie maleństwa skazane na śmierć-Szydłowiec.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lip 07, 2012 20:40 POMOCY trzy kocie maleństwa skazane na śmierć-Szydłowiec.

Zakładam wątek na prośbę znajomej z dogo, na wysypisko śmieci ktoś podrzucił trzy kociaki ok 3 tygodniowe, są chore z biegunką i kk, trzymane w śmierdzącym dusznym garażu, żywione krowim mlekiem i kiełbasą, jaki ich los czeka nie muszę pisać. Ja sprawę znam z telefonicznej relacji znajomej, przez trzy miesiące nie będzie mnie w Szydłowcu i pomóc mogę tylko przekazując pieniądze na kicią karmę oraz zakładając wątek. Bardzo proszę o pomoc kociakom, umrą tam w męczarniach.
link; http://www.dogomania.pl/forum/threads/1 ... CY/page120
N ostatniej stronie jest o kociakach.

tosiatosia1

Od: Czw sie 25, 2011 12:59

Post » Sob lip 07, 2012 22:04 Re: POMOCY trzy kocie maleństwa skazane na śmierć-Szydłowiec

Weszłam na wątek na dogo.
Kto się tymi kotami zajmuje?
Pracownicy wysypiska?

W tej klatce koty wyglądają rozpaczliwie, jeszcze te upały, muszą tam katusze przeżywać.
Czy zamiast mleka nie można dać im wody??
A zamiast kiełbasy nawet najtańszych chrupek?
To chyba tyle nie kosztuje?
Szczególnie woda :?

Nie ogarniam tej sytuacji przyznaję.

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Sob lip 07, 2012 22:53 Re: POMOCY trzy kocie maleństwa skazane na śmierć-Szydłowiec

:cry: :cry:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Nie lip 08, 2012 12:40 Re: POMOCY trzy kocie maleństwa skazane na śmierć-Szydłowiec

Kociakami zajmuje się pracownik wysypiska, jak widać nie znający się na kociakach, taka mentalność kotu mleka i kiełbasy bo kocie karmy to fanaberia. Przypuszczam że dziewczyny kupiły już coś bardziej odpowiedniego dla kociaków, większy problem stanowi biegunka i zaropiałe oczy, oraz miejsce gdzie przebywają kocięta. Dziewczyny zajmują się psami mają chyba ponad 20 pod opieką i wzięcie kociacków jest niemożliwe, zwróciły się do mnie o pomoc ale ja do października jestem poza Szydłowcem, dlatego proszę o pomoc na miau.

tosiatosia1

Od: Czw sie 25, 2011 12:59

Post » Nie lip 08, 2012 12:57 Re: POMOCY trzy kocie maleństwa skazane na śmierć-Szydłowiec

mało czytelne sa powody dla których te kocięta siedzą jeszcze w klatce. Są"dziewczyny" zajmujące się psami. NIe można wziąc kotów do weta , zaopiekowac się nimi?.
To maleńkie chore kociaki. Umrą jak nic, bez pomocy. Takie kotki są mniej zajmujące niż psiaki.
Jak juz koty napatoczyły sie (że się tak brzydko wyrażę) na te osoby , to nie widze innego wyjścia jak zajecie się nimi i szukanie w tym czasie DT lub DS.
powinny dostac antybiotyki, powinno sie oczy ratowąc, są odwodnione - mają po prostu sobie odejść za TM?

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Nie lip 08, 2012 14:12 Re: POMOCY trzy kocie maleństwa skazane na śmierć-Szydłowiec

może już lepiej byłoby je oddać do schroniska, wiem, że to mało humanitarne, ale nie wiem czy dla nich nie lepsze niż siedzenie tam gdzie są :( a dzwoniłyście do fundacji z Warszawy? Wydaje mi się ,że może one mogłyby pomóc. Napiszcie do jopjop albo klauduski, one zawsze pomagają kociakom
Obrazek

Goyka

Post » Nie lip 08, 2012 17:45 Re: POMOCY trzy kocie maleństwa skazane na śmierć-Szydłowiec

w jokocie panleukopenia u częsci DT i są zakocone. Słabo bym na to liczyła.

asia2

Post » Nie lip 08, 2012 20:45 Re: POMOCY trzy kocie maleństwa skazane na śmierć-Szydłowiec

Co z kociakami?
Dostały choć wodę i coś do jedzenia?

piccolo

Post » Nie lip 08, 2012 23:06 Re: POMOCY trzy kocie maleństwa skazane na śmierć-Szydłowiec

Tak mi ich szkoda :(
Obrazek

Goyka

Post » Nie lip 08, 2012 23:31 Re: POMOCY trzy kocie maleństwa skazane na śmierć-Szydłowiec

dziękuję tosiatosia1 za założenie wątku z prośbą o pomoc ..

... przepraszam że wchodzę dopiero teraz ..ale Szydłowiec i ogarnięcie problemów z bezdomymi zwierzętami i ich ilością do ogarnięcia przekracza możliwości naszej ilości osób się tym zajmujących ..
i min. dlatego po tym jak sie dowiedziałam o kociakach poprosiłam tosiatoja o pomoc min. w założeniu wątku ..

nie będę się odnosić do każdego postu po kolei ...
.. proszę tylko o nie oceninie ta pochopnie innych nie znając dokładnych reali ...

.............. pisze dokładniej jak sytuacja wyglądała i wygląda

o kociakach dowiedziałm się w piątek jak przyjechałam do Punktu obfotografować psy i je wyprawadzić z Kacprem na spacer ..
okazało się że kociaki są już tam parę dni ....i też byłam wkurzona że pracownicy na wysypisku nie dali mi cynku że takie kociaki do nich trafiły .. wiedzą przecież że zapierdzielamy jak bure osły żeby tym zwierzętom pomóc ..ogłaszamy , szukamy DT, lub DS ..
ale czasu się nie cofnie .. więc wiedzą już na przyszłość że każdy szczeniak lub kociak ma być od razu do nas zgłaszany że trafił .... bez czekania aż ja lub ktoś od nas tam przyjadę ..
/tak dla dokładności tez Punkt istnieje dopiero od kwietnia tego roku - wywalczony po wielkich bojach - wcześniej te koty nie miałyby żadnych szans -
tu możecie obejrzeć reportaż TVN - http://uwaga.tvn.pl/56786,wideo,341477,niechciana_pomoc_bezdomnym_zwierzetom,niechciana_pomoc_bezdomnym_zwierzetom,reportaz.html /
bo tam nie ma warunków dla takich małych szkrabów .. zwłasza odpowiedniej karmy ..

tak dla dokładnej wiadomości - to mleko i kiełbasa - było kupowane z prywatnej kasy tych ludzi ... NIE PŁACIŁO ZA TO MIASTO ..
wiadomo ze jedzenie zupełnie nie dla takich szkrabów - postawcie sie tez w ich sytuacji ...dali to od siebie ..chceli dobrze - mogli nasypać chrupek które dają dorosłym psom - made by TEsco ... wielkośc złotówki ..
w sumie mogli je pokruszyć .. ale dali mleko .. tak jak 80 % ludzi u nas daje kotom ..

....................
na chwilę obecną - byłam tam wczoraj - kociaki mają kupione od nas saszetki i drobną suchą karmę , mleka juz nie dostają ..

.. TERAZ kotom trzeba PILNIE ZNALEŻĆ domy tymczasowe ..

jutro- w poniedziałek - zawozimy je do weterynarza ... bo niestety w sobote i w niedzielę zaden u nas nie przyjmuje ...

jeżeli może ktos wspomóc np. w zakupie karmy .. podam konto Fundacji która nam udostępniła konto na wpłaty

min. zapraszam na mój bazarek .. kasa potrzebna .. teraz dochodzą wydatki na karmę , zwirek ,weta
etnie buty, biżuteria, paski, torebki, CIUSZKI XXL -do 12/07. g.22

http://www.dogomania.pl/forum/threads/229023-dla-szyd%C5%82owiak%C3%B3w-letnie-buty-bi%C5%BCuteria-paski-torebki-CIUSZKI-XXL-do-12-07-g-22?p=19347082#post19347082
Józek z Szydłowca - po amputacji łapki - super DT został wymarzonym domem Józia :)))) - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=126188

kama210

Od: Czw kwi 29, 2010 23:27

Post » Pon lip 09, 2012 10:07 Re: POMOCY trzy kocie maleństwa skazane na śmierć-Szydłowiec

podnosze bo ważne :(
ObrazekObrazek

rene010

Od: Pt cze 05, 2009 22:06

Post » Pon lip 09, 2012 10:12 Re: POMOCY trzy kocie maleństwa skazane na śmierć-Szydłowiec

Dziekuję za wieści o kociakach.
Dajcie znać co po wizycie u weta.
Z chęcia prześlę grosik na karmę dla maleństw, poproszę numer konta.

piccolo

Post » Pon lip 09, 2012 18:13 Re: POMOCY trzy kocie maleństwa skazane na śmierć-Szydłowiec

kociaki już w lepszym stanie ..

dzisiaj zawiozłam do weterynarza - zostały odpchlone, odrobaczone, dostały antybiotyk w zastrzyku ..oczy mają w lepszym stanie ..jeden - ten czarny ma mocniej jedno oko zaropiałe ... kupiłam mu maść ...
jak zwykle wet policzył po dużej zniżce - za wszystko wyszło 30 zł ..
kupiłam im mały zapas karmy w saszetkach .. suchej nie jedzą jeszcze ale coś tam próbują skubnąć ..

koszty na dzisiaj - zabiegi u weta + krople - 30 zł
karma w saszetkach - 11,38 zł /paragon mam /
... wcześniej na weekend dostały karmę zakupioną przez Anię z Szydłowca ..

wet obejrzał kociaki - nie daje gwarancji na 100 % bo wiek kociaków nie pozwala na to aby stwierdzić na 100 % .. ale wg niego są to 3 kocurki ...

komórkowe zdjęcia.. ale coś tam widać :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Józek z Szydłowca - po amputacji łapki - super DT został wymarzonym domem Józia :)))) - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=126188

kama210

Od: Czw kwi 29, 2010 23:27

Post » Pon lip 09, 2012 19:34 Re: POMOCY trzy kocie maleństwa skazane na śmierć-Szydłowiec

bardzo się cieszę ze idzie w lepszą stronę. Słodkie maluchy.

asia2

Post » Pon lip 09, 2012 20:23 Re: POMOCY trzy kocie maleństwa skazane na śmierć-Szydłowiec

Ale na whiskasie to one zbytnio się nie wzmocnią już lepszy z tej półki cenowej Perfect Fit Junior, chyba nawet tańszy
Obrazek

Goyka

[następna]