dziękuję tosiatosia1 za założenie wątku z prośbą o pomoc ..
... przepraszam że wchodzę dopiero teraz ..ale Szydłowiec i ogarnięcie problemów z bezdomymi zwierzętami i ich ilością do ogarnięcia przekracza możliwości naszej ilości osób się tym zajmujących ..
i min. dlatego po tym jak sie dowiedziałam o kociakach poprosiłam tosiatoja o pomoc min. w założeniu wątku ..
nie będę się odnosić do każdego postu po kolei ...
.. proszę tylko o nie oceninie ta pochopnie innych nie znając dokładnych reali ...
.............. pisze dokładniej jak sytuacja wyglądała i wygląda
o kociakach dowiedziałm się w piątek jak przyjechałam do Punktu obfotografować psy i je wyprawadzić z Kacprem na spacer ..
okazało się że kociaki są już tam parę dni ....i też byłam wkurzona że pracownicy na wysypisku nie dali mi cynku że takie kociaki do nich trafiły .. wiedzą przecież że zapierdzielamy jak bure osły żeby tym zwierzętom pomóc ..ogłaszamy , szukamy DT, lub DS ..
ale czasu się nie cofnie .. więc wiedzą już na przyszłość że każdy szczeniak lub kociak ma być od razu do nas zgłaszany że trafił .... bez czekania aż ja lub ktoś od nas tam przyjadę ..
/tak dla dokładności tez Punkt istnieje dopiero od kwietnia tego roku - wywalczony po wielkich bojach - wcześniej te koty nie miałyby żadnych szans -
tu możecie obejrzeć reportaż TVN -
http://uwaga.tvn.pl/56786,wideo,341477,niechciana_pomoc_bezdomnym_zwierzetom,niechciana_pomoc_bezdomnym_zwierzetom,reportaz.html /
bo tam nie ma warunków dla takich małych szkrabów .. zwłasza odpowiedniej karmy ..
tak dla dokładnej wiadomości - to mleko i kiełbasa - było kupowane z prywatnej kasy tych ludzi ... NIE PŁACIŁO ZA TO MIASTO ..
wiadomo ze jedzenie zupełnie nie dla takich szkrabów - postawcie sie tez w ich sytuacji ...dali to od siebie ..chceli dobrze - mogli nasypać chrupek które dają dorosłym psom - made by TEsco ... wielkośc złotówki ..
w sumie mogli je pokruszyć .. ale dali mleko .. tak jak 80 % ludzi u nas daje kotom ..
....................
na chwilę obecną - byłam tam wczoraj - kociaki mają kupione od nas saszetki i drobną suchą karmę , mleka juz nie dostają ..
.. TERAZ kotom trzeba PILNIE ZNALEŻĆ domy tymczasowe ..jutro- w poniedziałek - zawozimy je do weterynarza ... bo niestety w sobote i w niedzielę zaden u nas nie przyjmuje ...
jeżeli może ktos wspomóc np. w zakupie karmy .. podam konto Fundacji która nam udostępniła konto na wpłaty
min. zapraszam na mój bazarek .. kasa potrzebna .. teraz dochodzą wydatki na karmę , zwirek ,weta
etnie buty, biżuteria, paski, torebki, CIUSZKI XXL -do 12/07. g.22http://www.dogomania.pl/forum/threads/229023-dla-szyd%C5%82owiak%C3%B3w-letnie-buty-bi%C5%BCuteria-paski-torebki-CIUSZKI-XXL-do-12-07-g-22?p=19347082#post19347082