Rudy kocurek miał być uśpiony! Szuka DS. Paluch grozi :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 28, 2012 0:16 Rudy kocurek miał być uśpiony! Szuka DS. Paluch grozi :(

Do naszej kliniki trafił dziś przemiły i przepiękny 5 letni rudy kocurek...przyczyna była prosta - eutanazja :evil:
Ponoć ma astmę i sika po kontach, ale właściciele nie chcieli nawet sprawdzać czy na pewno to astma i dlaczego sika poza kuwetą...po prostu mieliśmy go uśpić i tyle. :evil:

Kocurek jest przemiły...i nie został uśpiony. Przebywa w naszym szpitaliku [Warszawa] i będziemy sprawdzać czy nie ma np zapalenia pęcherza i czemu właściciele twierdzili, że kot ma astmę...a potem szukać mu domku.

Ja szukanie domku zaczynam od teraz, bo wet, który go przyjmował, uznał, że jak szybko kocurka nie oddamy - rudasek trafi na Paluch :|
Szkoda by było takiej milutkiej pięknoty skazywać na zgnicie w schronisku, więc proszę was - rozgłaszajcie kocurka i pomóżcie szukać mu domku!

Zdjęcie wstawię jutro, bo dziś kocisko za bardzo mi się kręciło w tym stresie i wszystkie fotki wyszły rozmazane :roll:
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Pt cze 29, 2012 0:33 Re: Rudy kocurek miał być uśpiony! Szuka DS. Paluch grozi :(

Kocurek jest mocno zestresowany - syczy za każdym razem kiedy otwiera się jego klateczkę i praktycznie nie wychodzi z transporterka, pełniącego funkcję domku w klatce. Mimo tego stresu interesował się jedzonkiem, które podtykałam mu pod nos i nie pogryzł mnie ani nie podrapał po rękach :wink: A po dłuższym zajmowaniu się nim, jak zobaczył że nic mu nie grozi, przestawał syczeć...do momentu kiedy nie usłyszał żadnego nowego odgłosu.

Niestety lekarze z naszej kliniki oświadczyli, że jeśli kocurek w ciągu najbliższych 3 dni nie znajdzie domku, zostanie oddany na Paluch. Nie wiem jak on sobie tam poradzi taki przerażony :(
Może ktoś chociaż go weźmie na tymczas :?:

Tu link do albumu kocurka na Facebooku.

Zdjęcia niestety nie są dobrej jakości, bo kocurek nie chciał wyjść z kontenerka...

Obrazek

Draugia

Post » Pt cze 29, 2012 6:00 Re: Rudy kocurek miał być uśpiony! Szuka DS. Paluch grozi :(

o matko :( on jest przerażony
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Pt cze 29, 2012 6:57 Re: Rudy kocurek miał być uśpiony! Szuka DS. Paluch grozi :(

rOb mu ogłoszenia na cito.
A ty nie mozesz na chwilke go przygarnąć? Popytaj znajomych,rozeslij maile z prosbą o pomoc...
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt cze 29, 2012 11:01 Re: Rudy kocurek miał być uśpiony! Szuka DS. Paluch grozi :(

Ja niestety ni mogę. Mam swoje 3 koty i tymczasa, ktory sie z nimi nie dogaduje...sajgon straszny :|
Ciagle w pracy siedze wiec nie bardzo mam czas porobic ogloszenia...poprosze dzis znajoma, ktora ma wiecej czasu i wprawe, wiec moze mi pomoze.
Kocurek jest na prawde piekny. Jak wroce dzis z pracy i spotkania naszej fundacji, wkleje troche wiecej zdjec

Draugia

Post » Pt cze 29, 2012 11:10 Re: Rudy kocurek miał być uśpiony! Szuka DS. Paluch grozi :(

Jak ja bym była wetem i miała takie przypadki to chyba bym takich ludzi na strzępy porozrywała... Jak z rzeczą... popsuło się to do śmieci. :evil: Czy on jest wykastrowany?
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Od: Wto maja 29, 2012 14:06

Post » Sob cze 30, 2012 6:23 Re: Rudy kocurek miał być uśpiony! Szuka DS. Paluch grozi :(

:!: :?:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie lip 01, 2012 6:58 Re: Rudy kocurek miał być uśpiony! Szuka DS. Paluch grozi :(

Kocurek raczej jest kastratem, choć w tej chwili jest tak zestresowany, że nie mogłam tego do końca sprawdzić :oops: Ale siuśki niekastrowanego kocura idzie wyczuć z daleka, więc nie sądzę by miał jeszcze jajeczka ;)
Ledwo udało nam się pobrać krew, ale trzymać musiały go dodatkowo 2 osoby, bo "maluszek" tak panikował, że pazury i zęby miał bardzo sprawne. Astmy raczej nie ma, bo u nas nie kaszle, a przy takim stresie już powinien mieć ostrą duszność :P

Testy FiV i FeLV ma ujemne (-), badania krwi idealne.

Draugia

Post » Nie lip 01, 2012 7:56 Re: Rudy kocurek miał być uśpiony! Szuka DS. Paluch grozi :(

Najlepsze zdjęcia, jakie udało mi się zrobić Aminemokowi (takie imię dostał od poprzedniego właściciela :P ) ... i tak miałam fuksa, że przy mnie wyszedł z transporterka pojeść, bo w tej chwili już jego poziom stresu jest tak wysoki, że kot boi się wszystkich i wszystkiego :(

Obrazek
Obrazek

Draugia

Post » Nie lip 01, 2012 8:43 Re: Rudy kocurek miał być uśpiony! Szuka DS. Paluch grozi :(

Powodzenia dla kota!
adeeniet

Post » Nie lip 01, 2012 10:18 Re: Rudy kocurek miał być uśpiony! Szuka DS. Paluch grozi :(

Zaobserwowaliście może czy rzeczywiście sika po kątach?
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Od: Wto maja 29, 2012 14:06

Post » Wto lip 03, 2012 0:06 Re: Rudy kocurek miał być uśpiony! Szuka DS. Paluch grozi :(

co u pięknego :?: znalazł już domek :?: :D
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Wto lip 03, 2012 12:27 Re: Rudy kocurek miał być uśpiony! Szuka DS. Paluch grozi :(

W klinice kocurek siedzi w klatce i tam sika tylko do kuwety, ale jak będzie na większym obszarze - nie wiadomo.

Jak narazie jest tragedia - rudasek syczy i próbuje atakować przez kratki transporterka, w którym śpi...jest tak mega zestresowany, że z miłego, zagubionego kocurka zmienił się w niemiłą bestię :evil: Powinien jak najszybciej znaleźć dom, bo inaczej w ogóle zdziczeje, albo go zeżrą nerwy...a tymczasem zupełny brak zainteresowania adopcją :cry:

Draugia

Post » Pt lip 06, 2012 20:58 Re: Rudy kocurek miał być uśpiony! Szuka DS. Paluch grozi :(

Rudzielec dziś czuł się chyba trochę bardziej wyluzowany, bo się do mnie łasił (nawet przez kraty klatki) i cieszył się jak go miziałam...
Ale jak sobie pomyślę o tym jaki jest zestresowany i że do tego jest w szpitalu, w którym codziennie przebywa mnóstwo chorych zwierząt, boję się że i on zachoruje :(
Pomocy! On na prawdę potrzebuje pilnie domku, szczególnie że w klinice już powoli zaczynają się denerwować i coraz częściej pada słowo "Paluch" :cry:

Draugia

Post » Nie lip 08, 2012 22:28 Re: Rudy kocurek miał być uśpiony!

Kocurek znalazł domek. Nie wiemy jeszcze czy będzie to dom tymczasowy czy stały...wszystko zależy od tego czy dogada się z nową właścicielką i czy znajdzie ona wystarczająco dużo czasu żeby móc opiekować się kotem.
Proszę trzymać kciuki :ok:

A gdyby się znalazł ktoś, kto w naszym rudzielcu się zakocha, można pisać do mnie pw - zaproponuję nowej opiekunce propozycje

Draugia

[następna]