Witam serdecznie !
Moja sytuacja wyglada następująco.
Kilka dni temu zauwazylem (a raczej uslyszalem) miauczenie w mojej piwnicy. Zszedlem tam i znalazlem wsrod starych gratów ktore tam trzymam 2 koty (dorosle), oba koty wystawilem na dwór (na podworko) i zamknelem okna w piwnicy aby sytuacja nie powtorzyla sie (nie moge trzymac kotów w piwnicy, mam na nie alergie i uwazam ze nie jest to odpowiednie miejsce dla nich tymbardziej ze idzie lato i nie jest zimno na dworze). Pozniej inny domownik zszedl do piwnicy i ponownie otworzyl okna (bez mojej wiedzy). Dzisiaj znowu tam zszedlem, uslyszalem miauczenie. Wsrod gratów, w reklamowej siatce która była wypelniona starymi szmatkami, materialami, recznikami znalazlem 2 bardzo male kocieta.
Koty nie potrafia samodzielnie pić a tymbardziej jeść. Nawet nie umieją jeszcze dobrze chodzic, jeden z nich na poczatku tylko pełzał. Ich miauczenie nawet nie jest typowym miauczeniem, raczej takim piskiem. Koty non stop piszcza, dopiero gdy zostawi sie je same to przytulaja sie do siebie i na jakis czas jest spokoj. Jeden z nich wygląda jakby mial lekko przymkniete oczy caly czas, nie otwiera ich na oścież.
Nie chcialem aby umarly, nie wiem czy ich matka po nie wroci. Tymczasowo wlozylem je do duzego kartonu ktory wypelnilem tymi szmatkami w ktorych one lezaly przez caly ten czas gdy byly w tej reklamowce. Niektore te szmatki byly troche wilgotne i maja charakterystyczny koci zapach. Aktualnie koty leza w mojej piwnicy w tym kartoniku, zostaly dzisiaj nakarmione specjalnym mlekiem ktore zakupilem w zoologicznym. Nakarmila je moja siostra przez specjalny "cmoczek". Nie potrafie ocenic ile te koty moga miec (kilka dni? tydzien ?), nie wiem tez co jest im potrzebne, nie wiem czy sa zdrowe, kompletnie nie znam sie na kotach. Mam psa na podworku i generalnie nie sa mi potrzebne koty. Ale nie chce tez ich zostawiac na pastwe losu, tym bardziej ze nie sa jeszcze samodzielne. Nie moge zabrac ich do mieszkania bo ja i moja siostra mamy alergie.
Czy jest istnieje otrzymania jakiejkolwiek pomocy z Panstwa strony w tej kwestii ?
Jakby co, ja jestem z Rumi (woj. pomorskie)(prawie Trojmiasto)
Pozdrawiam !
Bartosz