"MCO" półroczny - BEZ RODOWODU SZUKA DS - Chorzów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro maja 23, 2012 14:39 "MCO" półroczny - BEZ RODOWODU SZUKA DS - Chorzów

Na prośbę właścicielki kotka, szukam domku stałego dla kocurka mco .
Kot nie ma rodowodu. Oddany zostanie po kastracji. Kot obecnie przebywa w Chorzowie .

Wklejam bezpośrednie informacje od właścicielki o kocie.

" Kotek jest wieku prawie 6-ciu miesięcy. Mały jest samodzielny, korzysta z kuwetki, wychowany jest na karmie Royal canin Kitten 36, surowej wołowince oraz na saszetkach. Szukam dla niego opiekunów, ponieważ prawie 10 godzin dziennie jestem poza domem, niestety maluch w tym czasie musi być zamknięty w pokoju, ponieważ jak Pani wspominałam kotek ma problem z motoryką, czasem się przewraca i rozjeżdzają mu się tylnie nóżki, takim się urodził, zamykany jest więc z obawy przed upadkiem ze schodów, które są w domu. Najlepszym rozwiązniem byłoby mieszkanie, lub też dom, ale jednopoziomowy. Mały jest przekochany, uwielbia przebywać z ludźmi, tulony mruczy i liże po rękach. Uwielbia też zabawy z innymi kotami. Trochę go rozpuściłam i śpi ze mną w łóżku :) Kotek jest towarzyski i pogodny. Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu mu kochających opiekunów, zależy mi na tym żeby miał szczęsliwy domek i życie. "

Obrazek

Zainteresowane osoby proszę o kontakt na pw.
Ostatnio edytowano Wto maja 29, 2012 22:21 przez Beliowen, łącznie edytowano 2 razy
Powód: Jednak jeśli bez rodowodu, to nie jest to kot rasowy. Uzupełniłam tytuł również o miasto.

Alusia3

Od: Nie wrz 26, 2010 20:44

Post » Śro maja 23, 2012 15:22 Re: MCO półroczny - BEZ RODOWODU SZUKA DS

:1luvu: Cudny.Jakiś sezon na ślicznochy :ok:

KOTEK1988

Od: Sob mar 01, 2008 15:30

Post » Śro maja 23, 2012 15:24 Re: MCO półroczny - BEZ RODOWODU SZUKA DS

:1luvu: przeboski.
Chamstwo zawsze najgłośniej wrzeszczy, obraża, pogardza. Bo nic innego nie umie.

Belka na pokładzie - Jezebel w UK

kwiat groszku

Od: Nie wrz 13, 2009 19:15

Post » Śro maja 23, 2012 16:53 Re: MCO półroczny - BEZ RODOWODU SZUKA DS

Wstaw do tytułu miasto gdzie jest kocurek :ok:
ObrazekObrazekObrazek

Angalia

Od: Sob mar 31, 2012 9:00

Post » Śro maja 23, 2012 17:29 Re: MCO półroczny - BEZ RODOWODU SZUKA DS

Trzymam kciuki za dom :ok: Ale - jeśli bez rodowodu, to jednak "w typie MCO" lub "prawie MCO", a nie "MCO" :wink:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro maja 23, 2012 17:34 Re: MCO półroczny - BEZ RODOWODU SZUKA DS

Zofia&Sasza pisze:Trzymam kciuki za dom :ok: Ale - jeśli bez rodowodu, to jednak "w typie MCO" lub "prawie MCO", a nie "MCO" :wink:

czekałam..... :lol: .

Zaznaczyłam , drukowanymi i dużymi literami ze kot bez rodowodu.

Alusia3

Post » Pon maja 28, 2012 11:26 Re: MCO półroczny - BEZ RODOWODU SZUKA DS

Podbije sobie chłopaka :D

Alusia3

Post » Pon maja 28, 2012 20:07 Re: MCO półroczny - BEZ RODOWODU SZUKA DS

No nie mogę się napatrzeć... :1luvu:
Jest cudowny i do mojego Zuluska podobny...
Przypadek jest tylko batem, którego przeznaczenie używa do popędzenia tego, co i tak nieuchronne...

Hakita

Od: Pt lut 09, 2007 13:00

Post » Pon maja 28, 2012 20:13 Re: MCO półroczny - BEZ RODOWODU SZUKA DS

Hakita pisze:No nie mogę się napatrzeć... :1luvu:
Jest cudowny i do mojego Zuluska podobny...

Niestety mam wrażenie że jego nieznaczna ułomność , odstrasza domki. :(

Alusia3

Post » Pon maja 28, 2012 20:25 Re: MCO półroczny - BEZ RODOWODU SZUKA DS

Alusia3 pisze:Niestety mam wrażenie że jego nieznaczna ułomność , odstrasza domki. :(

No mnie absolutnie nic nie odstrasza, a już tym bardziej jego niewielka ułomność...
Po odejściu Zuluska, kiedy myślałam, że nadejdzie kiedyś czas i przygarnę kotka, to od razu wiedziałam, że będzie to kot, który właśnie będzie potrzebował szczególnej opieki...
Z jakąś ułomnością, przez którą znalezienie dla niego domku będzie trudne...
Niestety mam problem, bo nie mieszkam sama, a mój współlokator - Brat nie zgadza się na nowego kota i to jest mój jedyny problem obecnie...
No, ale...
Będę się jeszcze starać... :wink:
Mały skradł moje serce... :1luvu:

A co lekarze mówią o tym problemie z motoryką?
Skąd to może być, coś wiadomo?
To są jakieś szczególne momenty, w których on się przewraca, coś ma na to wpływ?
Kotek bierze jakieś leki?
Nie znam się na tym, dlatego dopytuję...
Poza tym jest zdrowy?
Przypadek jest tylko batem, którego przeznaczenie używa do popędzenia tego, co i tak nieuchronne...

Hakita

Post » Wto maja 29, 2012 17:40 Re: MCO półroczny - BEZ RODOWODU SZUKA DS

Hakita pisze:
Alusia3 pisze:Niestety mam wrażenie że jego nieznaczna ułomność , odstrasza domki. :(

No mnie absolutnie nic nie odstrasza, a już tym bardziej jego niewielka ułomność...
Po odejściu Zuluska, kiedy myślałam, że nadejdzie kiedyś czas i przygarnę kotka, to od razu wiedziałam, że będzie to kot, który właśnie będzie potrzebował szczególnej opieki...
Z jakąś ułomnością, przez którą znalezienie dla niego domku będzie trudne...
Niestety mam problem, bo nie mieszkam sama, a mój współlokator - Brat nie zgadza się na nowego kota i to jest mój jedyny problem obecnie...
No, ale...
Będę się jeszcze starać... :wink:
Mały skradł moje serce... :1luvu:

A co lekarze mówią o tym problemie z motoryką?
Skąd to może być, coś wiadomo?
To są jakieś szczególne momenty, w których on się przewraca, coś ma na to wpływ?
Kotek bierze jakieś leki?

Jest to wada wrodzona , spowodowana tym, iz reszta rodzeństwa w okresie płodowym leżała na nożkach kociaka.Zostały ucisnięte nerwy,. Efektem jest sporadyczyne platanie sie nózek. Wskazane jest dlatego aby przebywał na powierzchniach płaskich. Ma słabszą równowagę niż inne koty. I np schodzenie ze schodów moze doprowadzić do barku koordynacji i upadku . I to jedyny przejaw. Kot nie bierze żadnych leków, jest zdrowy i zachowuje sie jak każdy inny kociak w jego wieku. :D

Alusia3

Post » Wto maja 29, 2012 19:21 Re: MCO półroczny - BEZ RODOWODU SZUKA DS

gosh... no boski jest. absolutnie. do schrupania. ale mam juz 2 koty a z trzecim chocby i wymarzonym Mco wyrzuca mie z domu :evil: trzymam za to kciuki za domek. Hakita jeszcze w dwupaku od razu przytul nastepnego i nudzic sie zaden ie bedzie jak bedziesz w pracy :wink:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Wto maja 29, 2012 19:26 Re: MCO półroczny - BEZ RODOWODU SZUKA DS

Cudniasty, mój ideał kota :1luvu:

Ty$ka

Od: Nie mar 11, 2012 19:57

Post » Wto maja 29, 2012 20:45 Re: MCO półroczny - BEZ RODOWODU SZUKA DS

Alusia3 pisze:Jest to wada wrodzona , spowodowana tym, iz reszta rodzeństwa w okresie płodowym leżała na nożkach kociaka.Zostały ucisnięte nerwy,. Efektem jest sporadyczyne platanie sie nózek. Wskazane jest dlatego aby przebywał na powierzchniach płaskich. Ma słabszą równowagę niż inne koty. I np schodzenie ze schodów moze doprowadzić do barku koordynacji i upadku . I to jedyny przejaw. Kot nie bierze żadnych leków, jest zdrowy i zachowuje sie jak każdy inny kociak w jego wieku. :D

Bideny Malutki... :( :( :(
Ale w takim razie to praktycznie żadna ułomność...
Osobiście się dziwię, że jeszcze nikt "nie zgarnął" takiego Cudeńka... :1luvu:

Tak tam troszkę niewiele o nim napisane...
Można by się troszkę więcej dowiedzieć?
Kiedy będzie kastrowany?
Doczytałam, że zostanie wyadoptowany po kastracji.

alma_uk pisze:Hakita jeszcze w dwupaku od razu przytul nastepnego i nudzic sie zaden ie bedzie jak bedziesz w pracy :wink:

Na razie jestem jeszcze przed rozmowami...
Życie takie, że ludzie najczęściej się tylko mijają... :roll:
Jakbym o dwupaku wspomniała, to w sumie mogłabym pakować sobie walizki i szukać domku :mrgreen:

Mały jest CUDNY... :love:

Hakita

Post » Wto maja 29, 2012 21:27 Re: MCO półroczny - BEZ RODOWODU SZUKA DS

Hakita pisze:
Alusia3 pisze:Jest to wada wrodzona , spowodowana tym, iz reszta rodzeństwa w okresie płodowym leżała na nożkach kociaka.Zostały ucisnięte nerwy,. Efektem jest sporadyczyne platanie sie nózek. Wskazane jest dlatego aby przebywał na powierzchniach płaskich. Ma słabszą równowagę niż inne koty. I np schodzenie ze schodów moze doprowadzić do barku koordynacji i upadku . I to jedyny przejaw. Kot nie bierze żadnych leków, jest zdrowy i zachowuje sie jak każdy inny kociak w jego wieku. :D

Bideny Malutki... :( :( :(
Ale w takim razie to praktycznie żadna ułomność...
Osobiście się dziwię, że jeszcze nikt "nie zgarnął" takiego Cudeńka... :1luvu:

Tak tam troszkę niewiele o nim napisane...
Można by się troszkę więcej dowiedzieć?
Kiedy będzie kastrowany?
Doczytałam, że zostanie wyadoptowany po kastracji.

alma_uk pisze:Hakita jeszcze w dwupaku od razu przytul nastepnego i nudzic sie zaden ie bedzie jak bedziesz w pracy :wink:

Na razie jestem jeszcze przed rozmowami...
Życie takie, że ludzie najczęściej się tylko mijają... :roll:
Jakbym o dwupaku wspomniała, to w sumie mogłabym pakować sobie walizki i szukać domku :mrgreen:

Mały jest CUDNY... :love:

Uważam ze napisane jest wystarczająco na temat 6 miesięcznego kociaka, ( zaledwie 6 miesięcznego ), kastracja odbędzie się, gdy znajdzie się ten najlepszy domek........, jężeli nastąpi to szybciej, niż sama możliwość kastracji, umowa adopcyjna będzie zawierać zapis o obowiązku kastracji. :) Pozdrawiamy.
Ostatnio edytowano Wto maja 29, 2012 22:03 przez Alusia3, łącznie edytowano 1 raz

Alusia3

[następna]