Bohun,dymny długowłosy.Transport St.Wola- Kraków potrzebny!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro maja 02, 2012 12:35 Bohun,dymny długowłosy.Transport St.Wola- Kraków potrzebny!

O Bohunie pisałam tutaj viewtopic.php?f=13&t=138402&start=495 , ale pora na osobny wątek.
O długowłosym kocie mieszkającym pod bramą stalowowolskiej huty dowiedziałam się od siostry. Udałam się na rekonesans i parę dni później z Kataliną udało nam się złapać tego kota.Był tak zaniedbany, że aż strach.Koloru sierści nie dało się określić, tak była zrudziała.Biedak miał przyklejone kupy pod ogonkiem, musiało go to strasznie boleć.Przy kastracji wetka mu to powycinała, powyciągała też kleszcze, zrobiła testy.Bohun jest negatywny :lol:
Na początku wydawał się kotem dzikim, takim, którego oswojenie może zająć mnóstwo czasu i zakończyć się fiaskiem.Z natury jestem optymistką i takiej myśli nawet nie dopuszczałam.I dobrze! Bohun bowiem był na pewno kotem domowym, trochę zdziczał, ale wszystko jest na dobrej drodze.Wygląda już o niebo lepiej, wyczesałam go dokładnie, wetka wyczyściła mu uszka i zapuściła oridermyl. Świerzb bowiem jest jeszcze obecny.Bohun był, albo jeszcze jest zarobaczony ( biedak wymiotował glistami :cry: ), dostał advocate na kark, a za parę dni dostanie też tabletkę.
Spędziłam dzisiaj z Bohunem sporo czasu, czesałam go i głaskałam na zmianę.Biedactwo się bało, ale najwyraźniej zaczął już mi ufać.Głaskała go też Kasia i wetka, a więc nie może być lepiej. Wkładałam mu do pyszczka kawałki wołowinki, którą przyniosła Kasia, bo jeszcze z jedzeniem jest kiepsko.Powolutku i z tym sobie damy radę.
Ostatnio edytowano Pt lis 30, 2012 5:30 przez ewar, łącznie edytowano 9 razy
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro maja 02, 2012 12:45 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak, ma coś z syberyjcz

Zdjęcia na razie byle jakie, ale będą na pewno lepsze.
Obrazek
A tutaj wetka czyści mu uszka.Dziki kot chyba by na to nie pozwolił, prawda?
Obrazek

ewar

Post » Śro maja 02, 2012 12:49 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak, ma coś z syberyjcz

Melduję się w wątku przystojniaczka :)
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Śro maja 02, 2012 12:51 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak, ma coś z syberyjcz

Witamy :1luvu:

ewar

Post » Śro maja 02, 2012 19:27 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak, ma coś z syberyjcz

Nasza załoga też będzie kibicować przystojniakowi :ok:

psotny kot

Od: Pt sty 13, 2012 20:22

Post » Śro maja 02, 2012 20:10 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak, ma coś z syberyjcz

Byłam po południu u Bohuna. Chwilami na mój widok kuli się i chowa pyszczek...tak jakby nie pamiętał, że wcześniej już się mnie tak nie bał. Karmienie było znowu z lekkim przymusem, ale zjadł resztę surowej wołowinki...przynajmniej to pożywne i może się lepiej poczuje.
Później zaczęłam go delikatnie głaskać i drapać to za uszkiem, to pod pyszczkiem. Miałam wrażenie, że sprawia mu to przyjemność...nadstawiał się;) Chociaż nie mruczał jeszcze.
Szkoda mi go okropnie...on tylko leży. Nic innego nie robi. Sprawia wrażenie jakby miał depresję i wszystko mu było obojętne :(
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Śro maja 02, 2012 22:22 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak, ma coś z syberyjcz

Nie mogłam Bohuna odwiedzić wieczorem, zobaczę więc go dopiero w piątek :cry: Postaram się znowu dłużej z nim pobyć, wyczesać go, bo chyba to akurat mu się podoba.Marzę o chwili, kiedy będę mogła go wziąć na kolana i przytulić.Bardzo mi go szkoda, jest taki przestraszony.Nie syczy jednak, nie gryzie, ani nie drapie, nie wiem, czy to dobry znak?

ewar

Post » Śro maja 02, 2012 22:25 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak, ma coś z syberyjcz

ewar pisze:Nie mogłam Bohuna odwiedzić wieczorem, zobaczę więc go dopiero w piątek :cry: Postaram się znowu dłużej z nim pobyć, wyczesać go, bo chyba to akurat mu się podoba.Marzę o chwili, kiedy będę mogła go wziąć na kolana i przytulić.Bardzo mi go szkoda, jest taki przestraszony.Nie syczy jednak, nie gryzie, ani nie drapie, nie wiem, czy to dobry znak?

Ewuniu, Ty masz cudownie dobre serce i koty czują tę dobroć i ciepełko emanujące z Twoich rąk. :1luvu:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro maja 02, 2012 22:42 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak, ma coś z syberyjcz

Dziękuję, Haniu :1luvu: Obie z Kasią bardzo się staramy, żeby kotom było jak najlepiej.

ewar

Post » Śro maja 02, 2012 23:43 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak, ma coś z syberyjcz

Na zdjęciu wygląda nawet trochę jak orient długowłosy - taki pyszczek śliczny :1luvu:
Trzymam kciuki za pięknota! :1luvu:
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Czw maja 03, 2012 6:55 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak, ma coś z syberyjcz

Dziękujemy za odwiedziny na wątku :1luvu:
Draugia, sprawdziłam, ale chyba bardziej syberyjczyk, ma małe uszka.To jakiś koci kundelek, ale prześliczny.Wszyscy się cieszą, że są wolne dni, a ja nie za bardzo.Nie mogę odwiedzić kotów w lecznicy.

ewar

Post » Czw maja 03, 2012 22:15 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak, ma coś z syberyjcz

Ewuś, znowu dzięki Tobie jakaś bieda zazna szczęścia w życiu :ok:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pt maja 04, 2012 5:34 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak, ma coś z syberyjcz

Dzięki :1luvu: , na szczęście już nie jestem sama.
Czytam inne wątki na forum i dochodzę do wniosku, że na moich chyba nie ma tragedii, jakoś się wszystko pomyślnie układa i oby to trwało jak najdłużej.Niedługo idę do Bohuna i pozostałych kotów.Postaram się o zdjęcia.

ewar

Post » Pt maja 04, 2012 9:49 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak, ma coś z syberyjcz

No to wygłaskaj ślicznota , czekamy na zdjęcia i świeże info.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pt maja 04, 2012 15:00 Re: Bohun,czarny długowłosy przystojniak, ma coś z syberyjcz

Wymiziałam, wyczesałam, zmieniałam posłanko, nakarmiłam na siłę ( prosto do pyszczka, zjadł trochę).Wetka mówiła, że zjadł coś w nocy.
To śliczny kot, ale wciąż bardzo wystraszony.Nie syczy, nie gryzie, nie próbuje drapać, ale leży wciąż w kącie.Nie wiem, jak mu pomóc, przypuszczam, że czas jest potrzebny, cierpliwość i tyle.Zdjęcia potem, cały dzień jestem poza domem, jakaś burza się zbliża, a wtedy komputera nie włączę za nic w świecie.

ewar

[następna]