Od kilku miesięcy szukam i szukam różnych ogłoszeń z kotami do adopcji, ponieważ nie stać nas na zakup kotka z hodowli. Ale nie znalazłam tego jednego jedynego. Bardzo zależy mi żeby był to kot rasy(albo w typie) Neva Masquerade, ew. RAG, SIB lub MCO. Chciałabym aby kotek miał nie więcej niż rok, półtora (w drugą stronę nie ma ograniczeń). Płeć - nieważne. Okna będą zabezpieczone, balkon też. Drapak i zabawki załatwione, póżniej dokupimy resztę asortymentu. W domu są cztery osoby - rodzice + 15 lat + 12 lat. Kot będzie jedynym kotem w domu. Z utrzymaniem nie będzie problemu, czytałam wiele artykułów na temat żywienia itp., więc nie trzeba się martwić, że kot będzie karmiony "Whiskasami"

Moje warunki:
Kotek nie może mieć żadnej choroby kaźnej typu FeLV, ponieważ będzie spotykał się z innymi kotami. Nie może być typem dominującym i musi być miziakiem

Przepraszam za te wymagania, ale wiem,że będzie to przyjaciel na ok. 15 lat, więc staram się wszystko przeanalizować i zaplanować

Zapraszamy ludzi, którzy z różnych powodów muszą oddać swoje kociaste, domki tymczasowe, a także hodowców

Edit: Wysłałam wiadomość do Pani, która chce oddać swojego ragdolla, ale pani się od piątku nie pojawia na Ragdoll'owie

edit: własnie zauwazylam ze byla na forum al enie odpisala