Wiele kotów już znałam, ale Iris jest z takich, jak moje byłe tymczasy - miłość od pierwszego wejrzenia

Absolutnie cudowna.
Nie mogę jej tymczasować, ale mogę pomóc "na odległość" - założyć watek, ogłaszać, apelować o pomoc finansową (leczenie kk, szczepienie, odrobaczanie, sterylizacja).
To jest Iris:

Domowy kociak, którego ktoś wyrzucił...
Dobra dusza znalazła bidulkę na dworze i przyniosła do jednej z łódzkich lecznic z prośbą o ratunek.
Biała z burym, malutka, szczuplutka, ok. 6-miesięczna. Z zaawansowanym kocim katarem. Nie było widać oczu - tylko posklejaną ropą sierść. Pani doktor i pan doktor troskliwie zajęli się małą.
Po zaledwie tygodniu leczenia widac postępy - oczka ładniejsze, choć jeszcze chore. Kk pozostawił zbliznowacenia na rogówkach. Mało widoczne, i w niczym nie upośledzające wzroku. Jeszcze trochę i sierść wokół oczu będzie bielutka.
Iris ma śmieszną czapeczkę z grzywką i trójkątnym kapturkiem widocznym z tyłu głowy.
Ona nie chodzi ale biega. Mała wiercipięta, której trudno usiedzieć na miejscu i trudno zrobić ładne zdjęcie.
Kocha koty, kocha ludzi, wszystko się jej podoba. I ptaki za oknem, na które lubi szczekać, i ludzie spacerujący po chodniku, i nawet psy nie budzą strachu, potrafi z nimi się dogadać (znaczy - rządzić). Łagodna, wesolutka, zabawowa. O bardzo zrównoważonym charakterze, dobrze zsocjalizowana. Idealny kot nawet dla początkującego kociarza. Nie sprawia żadnych problemów. Bezbłędnie kuwetkuje.
Po wyleczeniu, będzie można ją zaszczepić i wysterylizować.
A domku - oczywiście NAJ - szuka od zaraz.
Iris - małe słoneczko, które rozchmurzy najczarniejsze niebo.
Już zazdraszczam przyszłemu domkowi takiego skarbusia.
Gdyby ktoś chciał wspomóc leczenie Iris, podaję konto Kotyliona do wpłat:
38 1370 1109 0000 1706 4838 7307
Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva!
ul. Kawęczyńska 16 lok. 42a
03-772 Warszawa
dopisek: darowizna dla Iris
z góry bardzo dziękuję

.............
edit 19.06.2012 - pojechała mała do domu

...........
rozliczenia:
180zł - leczenie
240zł - badania Ideex
ok. 100zł - planowana sterylka