Poszukiwana kotka długowłosa [KRK]

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie kwi 15, 2012 22:15 Poszukiwana kotka długowłosa [KRK]

Moja siostra zastanawia się nad kotem. Gdy jeszcze mieszkała z nami miała do towarzystwa moje dwa MCO :) Jednak nie stać ją na rasowego kota z rodowodem (bo przemówiłam jej do rozsądku,żeby nie brała w ciemno z byle jakiej "hodowli").

Jako że,nie ma samochodu najchetniej,żeby kotka (bo preferowana jest ta płeć) była z Krakowa lub z możliwym dowozem.
Kocia kandydatka musi być półdługowłosa/długowłosa,ale nie w typie persa. Kolor chyba nie jest ważny,wiek raczej też nie.
Do dyspozycji kicia miałaby do kochania moją siostrę,osobę kociolubną i 78m2 mieszkania :) Nie ma balkonu. Kotka musi być niewychodząca i taka pozostanie. O zabezpieczeniach okien należy pogadać NA SPOKOJNIE i w BARDZO PROSTY sposób wytłumaczyć mojej siostrze JAK i DLACZEGO.
Kotka może już być po sterylizacji,ale nie jest to wymagane,jako że,jesteśmy zwolennikami ciachania,wieć równie dobrze siostra może to zrobić. Z charakteru poszukuje kici,która nie będzie "sobkiem",nieagresywnej,ale nie musi od razu rzucać się na nią do przytulania - wszystko w swoim czasie ;)

Oczywiście wizyta przedadopcyjna i umowa nie stanowią problemu. Mówiłam już,że dziewczyny z miau zawsze sprawdzają domki nawet "z polecenia" :)

Otwieram zatem casting i modlę się,żeby któraś z waszych tymczasek zawładnęła sercem siostry :) Przepraszam za wymagania,ale siostra ma je sprecyzowane,a jest strasznym uparciuchem. Dlatego ew. DT proszę o cierpliwość i wyrozumiałość w ewentualnym kontakcie z nią :lol:

Wszystkie "oferty" zostaną zaprezentowane mojej siostrze,gdy któraś panna się spodoba,podam bezpośredni kontakt do Moniki :)
My Little Coon :)
Salem i Dreamcia :)

Nirris

Od: Czw mar 25, 2010 12:38

Post » Pon kwi 16, 2012 8:02 Re: Poszukiwana kotka długowłosa [KRK]

viewtopic.php?f=13&t=140980

Moja Emilka chyba jednak pojedzie do Włocławka..

Ale mam jeszcze białą 'persiczkę' z noskiem.. :D
foty zaraz..

EDIT:
Obiecane foty:

Coco czyli Coccolino..

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pon kwi 16, 2012 9:23 Re: Poszukiwana kotka długowłosa [KRK]

Kotka z linka już wzięta,wiem,bo rozmawiałam z MoniaT ;)

Czy mogłabyś powiedzieć coś więcej o Coco? Wysłałabym siostrze info,a nuż :wink:

Nirris

Post » Pon kwi 16, 2012 9:49 Re: Poszukiwana kotka długowłosa [KRK]

Wprawdzie nie długowłosa, ale mocno puchata.
A może siostrę zaczarują te pucie i wielgachne oczyska:

viewtopic.php?f=13&t=140920

(nie wiem tylko jak byłoby z transportem, ale to pewnie do dogadania/załatwienia).

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Pon kwi 16, 2012 19:16 Re: Poszukiwana kotka długowłosa [KRK]

Podałam siostrze,będzie przeglądać :)

Ktoś może ma jeszcze kandydatkę?

Nirris

Post » Wto kwi 17, 2012 7:54 Re: Poszukiwana kotka długowłosa [KRK]

aamms pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=140980

Moja Emilka chyba jednak pojedzie do Włocławka..

Ale mam jeszcze białą 'persiczkę' z noskiem.. :D
foty zaraz..

EDIT:
Obiecane foty:

Coco czyli Coccolino..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

O matko jakie cuuuuuuuuuuuuuuuuuudo :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Wto kwi 17, 2012 10:17 Re: Poszukiwana kotka długowłosa [KRK]

Cuuuuuuuudowna :1luvu: :1luvu: :1luvu: Królewna Śnieżka :1luvu: Niestety nie mogę jej wziąć :cry: walczymy z FIPem :cry:

edytka312

Od: Nie kwi 15, 2012 10:33

Post » Wto kwi 17, 2012 13:42 Re: Poszukiwana kotka długowłosa [KRK]

Zajrzyj na http://www.kup-kota.pl/ - są też bardziej puchate koty do adopcji, które czekają na swój nowy domek.
Kup-Sprzedaj-Adoptuj KOTA:
Obrazek

--------------------------------------------------------------------------------

zuszka

Od: Śro wrz 21, 2011 18:45

Post » Wto kwi 17, 2012 14:35 Re: Poszukiwana kotka długowłosa [KRK]

Ja niestety szukam nowego domu dla moich dwóch kotek - Norweżek: Lolki i Fionki.
Dziewczyny mają prawie 6 lat (urodziły się 19 maja 2006 roku). Są to siostry, których nie chcę rozdzielać dlatego szukam osoby, która wzięłaby do siebie obie kotki.
Są zdrowe, grzeczne, nie ma z nimi żadnych kłopotów. Są z nami od początku, jak tylko można je było zabrać z hodowli.
Musimy znaleźć dla nich nowy dom, ponieważ nasz synek ma bardzo silne uczulenie.
Mieszkamy w Warszawie, dziewczyny są kotami niewychodzącymi, dla których każda podróż to ogromny stres ale ważniejsze niż odległość jest dla nas znalezienie dla nich pełnego ciepła i miłości domu...

Lolka
Obrazek

Fionka
Obrazek

jamoniś

Od: Wto kwi 17, 2012 14:20

Post » Wto kwi 17, 2012 15:54 Re: Poszukiwana kotka długowłosa [KRK]

O RETY, jakie śliczne babeczki :!: 8O
Jamoniś, chyba ci musi serce pękać, kiedy myślisz o tym, że będziesz musiała je oddać :cry:
Trzymaj się !

wojtek_z

Od: Pt gru 31, 2010 12:08

Post » Wto kwi 17, 2012 16:09 Re: Poszukiwana kotka długowłosa [KRK]

Jamoniś, ale wiesz, że po oddaniu kotek i nawet wypraniu wszystkiego poziom alergenów będzie wysoki jeszcze przez kilka miesięcy?
i czy zdajesz sobie sprawę z tego, że może się okazać za jakiś czas, że to wcale nie alergeny kocie były przyczyną problemów synka?
może warto przed podjęciem takiej decyzji skonsultować się z lekarzami, którym się chce szukać przyczyny, a nie idą po linii najmniejszego oporu?

Ja też jestem matką, mam troje dzieci i był okres, kiedy więcej chorowały, a pediatrzy próbowali mi wmówić, że to z powodu obecności kotów w domu
na szczęście trafił mi się mądry alergolog i okazało się, że wcale nie trzeba kotów oddawać
ponieważ jesteś z Warszawy, mogę Ci tę panią doktor polecić - dr Aleksandra Kindracka, przyjmuje na Tarchominie.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Wto kwi 17, 2012 20:26 Re: Poszukiwana kotka długowłosa [KRK]

Prześliczna kicia z Trójmiasta:
viewtopic.php?f=13&t=141181
ObrazekObrazek

dorota13

Od: Pt maja 09, 2008 12:06

Post » Wto kwi 17, 2012 22:41 Re: Poszukiwana kotka długowłosa [KRK]

dorota13,jamoniś przekazałam wiadomości siostrze :)

Nirris

Post » Wto kwi 17, 2012 22:57 Re: Poszukiwana kotka długowłosa [KRK]

obrazków nie widziałam.. poprawiłam na linki..
Cuuuudne koty.. :love:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Śro kwi 18, 2012 10:13 Re: Poszukiwana kotka długowłosa [KRK]

Z decyzją o poszukaniu dla naszych kotek nowego domu nosimy się od 1,5 roku więc to nie jest tak, że pierwszy lepszy lekarz powiedział nam, że musimy oddać koty i tak robimy.
Byliśmy u 3 alergologów zanim trafiliśmy na lekarza, który wzbudził nasze zaufanie i który od 8 miesięcy próbuje pomóc mojemu synkowi na wszelkie możliwe sposoby.
Ja sama mam lekką alergię na nasze koty, ale znoszę ją z pokorą :) Funkcjonuję normalnie i tylko mniejszy lub większy katar mi doskwiera. Mój synek natomiast zmaga się z alergią od 1,5 roku - ma nieustanny katar, kaszel, ciągłe zapalenia uszu i przez to ubytek słuchu. Za 1,5 miesiąca mamy wyznaczoną operację, która ma ratować mu słuch. Ta decyzja o operacji (znowu konsultowana z 3 lekarzami) spowodowała, że postanowiliśmy poważnie rozważyć znalezienie nowego domu dla naszych kotek.

Muszę też powiedzieć, że nie szukam tego domu bardzo intensywnie. I oddam dziewczyny tylko wtedy kiedy będę wiedziała, że trafią w najlepsze na świecie ręce.

jamoniś

Od: Wto kwi 17, 2012 14:20

[następna]