Kredka - kotka z bydgoskiego Schroniska pilnie szuka Domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon mar 12, 2012 15:28 Kredka - kotka z bydgoskiego Schroniska pilnie szuka Domu

Szukamy stałego Domu i kochającego Opiekuna dla ślicznej biało-czarnej kotki. Kredka to ok.2,5 letnia kotka, która trafiła do bydgoskiego Schroniska dla Zwierząt w lipcu 2011 roku. Niestety posmutniała tam i zaczęła być nieufna, dlatego zabraliśmy ją do naszego Domu Tymczasowego w Fordonie.
Może zostać u nas do lipca i MUSIMY w tym czasie znaleźć jej dom, bo Kredka na prawdę źle znosiła pobyt w Schronisku a jej szanse na adopcję ze schroniska były małe:(

Kredka przebywa w Domu Tymczasowym już 4 tygodnie i wydaje się nam całkiem nowym kotem :) Jest baaardzo towarzyska, prawie zawsze przebywa w pokoju, w którym są ludzie. Ani trochę nie boi się naszego psiaka, a nawet czasem próbuje się bawić jej ogonem ;) A zabawa to całkiem odrębny temat - baaardzo lubi piłeczki, wędki, wszystko co się turla i rusza.. przesłodko bawi się sama jak i z nami. Ktoś, kto przygarnie Kredkę zyska cudowną towarzyszkę życia. Przede wszystkim łagodną, spokojną, mruczącą... lubiącą ludzi, psy, koty, zabawy i spanie ;)

Czego Kredka nie lubi? brania na ręce. Może źle się jej to kojarzy a może po prostu taki jej gust. Nawet w takiej sytuacji nie drapie, tylko dziwnie się wygina i ucieka;)

Kredka jest zdrowa, wysterylizowana, odrobaczona, zaszczepiona. Posiada książeczkę zdrowia kota.

Adopcja Kredki odbywa się poprzez podpisanie umowy adopcyjnej w bydgoskim Schronisku dla Zwierząt.

Chętnie odpowiem na pytania w sprawie Kredki. Proszę pisać lub dzwonić

Dominika - opiekun tymczasowy
d.groszewska@gmail.com
516276080

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

penny-lane

Od: Wto lut 14, 2012 10:47

Post » Pon mar 12, 2012 22:14 Re: Kredka - kotka z bydgoskiego Schroniska pilnie szuka Dom

niestety wziąć nie mogę :(
ale podrzucam
---------------------------------------------
Rysia i Tasia - moje wąsate słoneczka :)
Obrazek
Obrazek

Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji
(Mark Twain)

berushkaa

Od: Wto kwi 12, 2011 18:48

Post » Wto mar 13, 2012 18:07 Re: Kredka - kotka z bydgoskiego Schroniska pilnie szuka Dom

Żali mi bardzo Kredki...bo ona niby taka zwyczajna, czarno-biała...i wszyscy mówią, że szans na adopcję nie ma:( kochana jest, trochę strachliwa a ja BARDZO bym chciała znaleźć dla niej stały dom. Co mogę jeszcze zrobić?

penny-lane

Post » Wto mar 13, 2012 19:23 Re: Kredka - kotka z bydgoskiego Schroniska pilnie szuka Dom

penny-lane pisze:Żali mi bardzo Kredki...bo ona niby taka zwyczajna, czarno-biała...i wszyscy mówią, że szans na adopcję nie ma:( kochana jest, trochę strachliwa a ja BARDZO bym chciała znaleźć dla niej stały dom. Co mogę jeszcze zrobić?

zwyczajna? nie ma szans na adopcję? bzdury!
ja kocham czarno-białe koty! :1luvu: a amatorów takich krówek jest na pewno więcej!

sama szukam domu dla Basi z gdańskiego schronu:

viewtopic.php?f=13&t=139683

wg mnie takie koty są boskie :1luvu:

ogłaszaj, ogłaszaj i jeszcze raz ogłaszaj (np. tablica.pl cieszy się dość dużym powodzeniem...), a zobaczysz, że domek się znajdzie! :ok:

martasekret

Od: Czw sie 07, 2008 14:27

Post » Wto mar 13, 2012 19:48 Re: Kredka - kotka z bydgoskiego Schroniska pilnie szuka Dom

Jej, na prawdę? :kotek:

Ogłaszam, ogłaszam. I nawet jeden odzew był :) Może Kicia ma szanse na dom do lipca? Musi mieć!

penny-lane

Post » Wto mar 13, 2012 19:52 Re: Kredka - kotka z bydgoskiego Schroniska pilnie szuka Dom

nie rozumiem, jak przez chwilę mogłaś w nią wątpić...? :lol:
bardziej "zwyczajne" koty znajdowały dom, choćby buraski....

a do lipca jest jeszcze tyyyyyyle czasu.....na pewno ktoś Kredkę wypatrzy! tylko musisz ją systematycznie ogłaszać, na wielu portalach.

zawsze marzył mi się czarno-biały kot, ale mam trikolorkę i biało-szarą kotkę...takie znalazłam, a były w potrzebie, więc nie wybrzydzałam... ;)

martasekret

Od: Czw sie 07, 2008 14:27

Post » Wto mar 13, 2012 20:00 Re: Kredka - kotka z bydgoskiego Schroniska pilnie szuka Dom

Masz rację! Właśnie siedzę nad kolejnymi ogłoszeniami:ok:

penny-lane

Post » Śro mar 14, 2012 16:55 Re: Kredka - kotka z bydgoskiego Schroniska pilnie szuka Dom

śliczna!!! widać, że delikatne stworzonko :)

na 100% znajdzie amatora :)

Balonik

Od: Czw lut 02, 2012 14:57