~~~Pafnucy, schr. Milanówek, we wlasnym domu! Się oswoił ;o)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 10, 2012 22:20 ~~~Pafnucy, schr. Milanówek, we wlasnym domu! Się oswoił ;o)

1 kwietnia 2012 r. Pafnucy trafił pod własny dach :) Będzie mieszkał razem z naszą byłą podopieczną Ciekawską.

Obrazek

To nasz nowy senior, Pafnucy. To starszy już kocurek, który całe swoje życie spędził na wolności walcząc o przetrwanie kolejnych zim. Niestety w czasie ostatniej zimy zachorował na zapalenie płuc i czuł się coraz gorzej. Nie jadł, nie pił, cały czas siedział osowiały w starym kartonowym pudle w zimnej piwnicy. Postanowiliśmy mu pomóc, został odłowiony i mocno chory i osłabiony trafił do szpitalika w jednej z warszawskich klinik. Tam postawiono go na nogi, jednak ze względu na mroźną pogodę wypuszczenie go na wolność nie wchodziło w rachubę, był jeszcze zbyt słaby. I tak trafił do naszego schroniska "na przechowanie" do wiosny. Pomimo że nie miał zbyt dużo do czynienia z ludźmi okazał się być jednak łagodnym i spokojnym kotem. Wciąż jeszcze boi się ludzi, ale pozwala się głaskać i dotykać. Nie wygląda jeszcze na to, by sprawiało mu to przyjemność, ale jest zupełnie uległy. Z pewnością trochę czasu zajmie jego pełne oswojenie się z człowiekiem, ale jesteśmy pewni, że Pafnucy odwdzięczy się jeszcze za okazaną miłość. Poszukujemy mu domu, w którym będzie mógł spędzić "kocią emeryturę". Domu spokojnego, bez dzieci, w którym będzie osoba, chętnie starsza, która poświęci mu trochę uwagi i przekona do ludzi. Pafnucy prawdopodobnie będzie potrzebował trochę czasu na oswojenie się z życiem w domu, ale wierzymy, że doceni spokój, ciepły kąt, pełną miseczkę i ludzką miłość. Liczymy, że dom znajdzie się szybko i Pafnucy nie będzie musiał wrócić "na wolność", bo następnej zimy może już nie przeżyć.

Pafnucy nie wybrzydza przy jedzeniu, załatwia się do kuwety, ma ujemne wyniki testów FIV i FeLV. Ma też przyzwoite wyniki badań krwi.

Tutaj można zobaczyć Pafnucego na filmie:

http://www.youtube.com/watch?v=04_Cmi3_SP4

kontakt:
Kontakt w sprawie adopcji: Monika
Tel.: 500 367 537 email: dt-monikah@wp.pl
Ostatnio edytowano Sob mar 23, 2013 23:34 przez Tajemniczy Wujek Z., łącznie edytowano 5 razy
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Sob mar 10, 2012 23:28 Re: ~~~ Pafnucy senior, do wiosny w schr. Milanówek, potem..

Melduję się w wątku i trzymam kciuki za kochający domek dla seniora :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Nie mar 11, 2012 1:18 Re: ~~~ Pafnucy senior, do wiosny w schr. Milanówek, potem..

i ja kibicuję Pafnuckowi! :ok: :ok:

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Nie mar 11, 2012 10:16 Re: ~~~ Pafnucy senior, do wiosny w schr. Milanówek, potem..

Umieszcze chlopaka na fejsie.
Za domek :ok: :ok: i hop do gory z rana :ok:

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Nie mar 11, 2012 11:24 Re: ~~~ Pafnucy senior, do wiosny w schr. Milanówek, potem..

Burasku szukamy najlepszego domku dla ciebie. :ok: :ok:
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Nie mar 11, 2012 11:54 Re: ~~~ Pafnucy senior, do wiosny w schr. Milanówek, potem..

mam takowego osobistego Pikusia.Nawet historia podobna.
Został z nami .Nie pcha sie do drzwi i okien.Docenia ciepło i pełna miskę.Otwiera się powoli ale ciągle czyni postępy.Piękny jest i po roku najbardziej towarzyski kot.

Warto poświęcić czas i dać kącik takiemu podwórkowcowi. Odwdzięczy się.
Trzymam kciuki :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie mar 11, 2012 13:20 Re: ~~~ Pafnucy senior, do wiosny w schr. Milanówek, potem..

Na pewno i ja i piccolo jesteśmy wielbicielkami takich ogromnych burasów, ale myślę, ze jest nas wielu.W ogóle lubię starsze koty, takie po przejściach.Żaden inny nie potrafi tak bardzo kochać.Pafnucy, za domek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie mar 11, 2012 13:42 Re: ~~~ Pafnucy senior, do wiosny w schr. Milanówek, potem..

Zrobiłam pierwsze w swoim życiu wydarzenie na FB, przepraszam za błędy.
Rafał nie gniewaj się , opis o Pafnucym podkradłam Tobie. :)

tu link na FB , proszę o udostępnianie.
http://www.facebook.com/events/37520229 ... 292504356/

mam pytanie czy można nanosić poprawki w już napisanym wydarzeniu?
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Nie mar 11, 2012 14:48 Re: ~~~ Pafnucy senior, do wiosny w schr. Milanówek, potem..

poprosiłam o banerek dla Pafnusia.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Nie mar 11, 2012 14:59 Re: ~~~ Pafnucy senior, do wiosny w schr. Milanówek, potem..

Banerek dla seniorka :1luvu:
Każdy seniorek powinien mieć swojego człowieka :ok:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hpgd6][IMG]http://i.imgur.com/oCMLr.gif[/IMG][/url]

:ok: :ok: :ok: :ok:

Edit :
Fotki zrobiłam sobie z filmiku 8)
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Nie mar 11, 2012 16:03 Re: ~~~ Pafnucy senior, do wiosny w schr. Milanówek, potem..

amyszka pisze:Banerek dla seniorka :1luvu:
Każdy seniorek powinien mieć swojego człowieka :ok:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hpgd6][IMG]http://i.imgur.com/oCMLr.gif[/IMG][/url]

:ok: :ok: :ok: :ok:

Edit :
Fotki zrobiłam sobie z filmiku 8)

dziekuje :D
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Nie mar 11, 2012 22:47 Re: ~~~ Pafnucy senior, do wiosny w schr. Milanówek, potem..

podrzuce chlopaka z wieczora.
Hop po domek!

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Pon mar 12, 2012 8:42 Re: ~~~ Pafnucy senior, do wiosny w schr. Milanówek, potem..

Pafnucy - Milanówek - "może ktoś przytuli, bo taki fajny jestem..." - kontakt Tajemniczy Wujek Z.
Obrazek
viewtopic.php?f=13&t=139977

wpisałam u seniorów
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon mar 12, 2012 9:11 Re: ~~~ Pafnucy senior, do wiosny w schr. Milanówek, potem..

meggi 2 pisze:mam pytanie czy można nanosić poprawki w już napisanym wydarzeniu?

Można, jest funkcja "edytuj".
Przydałoby się dodać zdjęcie tak, żeby wyświetlało się jako fotka wydarzenia.
Rozsyłam zaproszenia.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon mar 12, 2012 11:25 Re: ~~~ Pafnucy senior, do wiosny w schr. Milanówek, potem..

Bazyliszkowa pisze:
meggi 2 pisze:mam pytanie czy można nanosić poprawki w już napisanym wydarzeniu?

Można, jest funkcja "edytuj".
Przydałoby się dodać zdjęcie tak, żeby wyświetlało się jako fotka wydarzenia.
Rozsyłam zaproszenia.

no własnie a ja nie mam pojęcia jak to zrobić :(
(z I.Krasickiego)

meggi 2

[następna]