Bezdomna Berta Tri kolorka w Ds, została Warszawianką :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lut 16, 2012 19:48 Bezdomna Berta Tri kolorka w Ds, została Warszawianką :)

Oto bezdomna kotka, bez oka która szuka DT/DS. Kicia jest bardzo miziasta. Zdjęcia robiliśmy na klatce schodowej, telefonem komórkowym, więc to "oko" nie wygląda tak źle jak w rzeczywistości. Jutro kotka pojedzie do weterynarza zostanie zdiagnozowana, umówimy się prawdopodobnie na amputacje tego co z tego oka zostało i na sterylizacje. Tylko co z nią dalej.... gdzie ma się podziać....
Kotka znajduje się w Tarnowskich Górach.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Czw mar 22, 2012 11:45 przez OlaLola, łącznie edytowano 5 razy

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Czw lut 16, 2012 19:55 Re: Bezdomna kotka Tri kolorka bez oka prosi o pomoc szuka DT.

Jaka biedulka :(
W jakim mniej więcej jest wieku?

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw lut 16, 2012 19:56 Re: Bezdomna kotka Tri kolorka bez oka prosi o pomoc szuka DT.

Jaka śliczna i biedna...

Może ktoś się zlituje i ją przygarnie? Nie może tuż po operacji wracać na ulicę :!:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Czw lut 16, 2012 20:28 Re: Bezdomna kotka Tri kolorka bez oka prosi o pomoc szuka DT.

Prosimy o wsparcie

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Czw lut 16, 2012 20:47 Re: Bezdomna kotka Tri kolorka bez oka prosi o pomoc szuka DT.

Bazyliszkowa pisze:Jaka biedulka :(
W jakim mniej więcej jest wieku?

Nie mam pojęcia, ale na pewno jest dorosła, miała już kociaki, przyprowadziła dwie śliczne dziewczynki, bielutką z czarnymi plamkami po bokach główki i ogonku i koteczkę jak z reklamy whiskas. Kotki mają jakieś pół roku, są na tabletkach, ale będą sterylizowane. Mieszkają na stryszku, mają tam kuwetę, legowisko, jedzonko tyle, że są wychodzące... Niestety mama dzieci już nie akceptuje, a ludzie w bloku ledwo zgadzają się na te kociaki... mogą sobie mieszkać na strychu. Kotka pojawiła się w listopadzie, już miała takie oko.

Dorobella dobrze się stało, że do mnie zadzwoniłaś :!:

OlaLola

Post » Czw lut 16, 2012 20:52 Re: Bezdomna kotka Tri kolorka bez oka prosi o pomoc szuka DT.

Ja myślałam, że ona sobie żarty robi, że tam jest czerwone i czarne i że tam nie ma oka :roll: Oko wygląda jak po urazie, wcale się nie zdziwię jak ktoś jej to zrobił. Założę jej wątek na dogo.

Ma te oko od listopada :evil: i nikt nic nie zrobił :idea: No tak, w TG problem kotów bezdomnych rozwiązano- nie ma ich odłowu, bo w TG nie ma problemu kotów bezdomnych, które nie istnieją :evil:

Watek na dogo

http://www.dogomania.pl/threads/223239- ... yczne-foty

dorobella

Post » Czw lut 16, 2012 21:00 Re: Bezdomna kotka Tri kolorka bez oka prosi o pomoc szuka DT.

Ok wrzuć linka, pytałam Panią, która dokarmia koty czy dzwoniła do Cichego kąta, powiedziała, że nie bo słyszała, że nie przyjmują kotów bo mają przepełnienie :roll: Była w "lekkim" szoku, że kotce chce pomóc fundacja z Zabrza ( czyli Szara Przystań)...

OlaLola

Post » Czw lut 16, 2012 21:07 Re: Bezdomna kotka Tri kolorka bez oka prosi o pomoc szuka DT.

Nie ogarniam tego :evil:

Od listopada :!: z takim okiem.

Ja wzięłam gołębia od znajomych, bo im się nie chciało jechać na kontrolę z grzywaczem ze złamanym skrzydłem i załatwiłam dzięki fundacji Świat Zwierzętom jego przewóz do pogotowia leśnego, do Mikołowa. Bo mi żal biedaka było :( Chcieli go na podwórko dać, na pożarcie kotów.

viewtopic.php?f=21&t=127147

Tego kota musiało to bardzo boleć, ba może dalej go boli :cry:

dorobella

Post » Czw lut 16, 2012 21:22 Re: Bezdomna kotka Tri kolorka bez oka prosi o pomoc szuka DT.

OlaLola pisze:Była w "lekkim" szoku, że kotce chce pomóc fundacja z Zabrza ( czyli Szara Przystań)...

A chce??? :twisted: :twisted: :twisted:

:ryk:

sisay

Post » Czw lut 16, 2012 21:27 Re: Bezdomna kotka Tri kolorka bez oka prosi o pomoc szuka DT.

sisay pisze:
OlaLola pisze:Była w "lekkim" szoku, że kotce chce pomóc fundacja z Zabrza ( czyli Szara Przystań)...

A chce??? :twisted: :twisted: :twisted:

:ryk:

Chce, chce nawet jeśli o tym nie wie :ryk:
co jak co, ale gdyby nie Szara Przystań to nie wiem co by było z kotami z Tg... :roll:

OlaLola

Post » Czw lut 16, 2012 22:00 Re: Bezdomna kotka Tri kolorka bez oka prosi o pomoc szuka DT.

Coś w tym jest...
Ale gdyby nie Ty, to fundacja by nic tam nie zdziałała :ok:

sisay

Post » Czw lut 16, 2012 22:52 Re: Bezdomna kotka Tri kolorka bez oka prosi o pomoc szuka DT.

No właśnie :twisted: :ok:

dorobella

Post » Pt lut 17, 2012 8:15 Re: Bezdomna kotka Tri kolorka bez oka prosi o pomoc szuka DT.

Dzięki :oops:
mam nadzieję że uda się z nią dotrzeć dziś do weta. Mam załatwiony transport ale nie na 100% na 17;30. Chciałabym, żeby wet ją zobaczył no i też ocenił czy to oko może ją jeszcze boleć... Ja bym się jednak nie zdziwiła gdyby ją bolało... W każdym razie kicia jest mega miziasta, troszkę się mnie bała, ale jak zobaczyła, że nie chce jej zrobić krzywdy to cały czas chciała się głaskać.

OlaLola

Post » Pt lut 17, 2012 8:19 Re: Bezdomna kotka Tri kolorka bez oka prosi o pomoc szuka DT.

zapize sobie.Kocia śliczna.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt lut 17, 2012 10:47 Re: Bezdomna kotka Tri kolorka bez oka prosi o pomoc szuka DT.

Podrzucę bidulkę

dorobella

[następna]