Oddam w dobre ręce kota

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 24, 2012 20:14 Oddam w dobre ręce kota

dachowiec, kocur nie kastrowany, wiek ok. 7lat, lubi się łasić. Dość duży ok. 5kg., żyje w zgodzie z psami. Pogodny, łagodny, nie niszczy niczego w mieszkaniu. Nie jest łowcą. Dużo czasu śpi (leniuch). Kochany i miły ale mamy małe dziecko (5miesiecy) z bardzo dużą alergią na sierść kocią, która została wykryta nie dawno.
Szukamy dobrego domu z kochającymi ludźmi zwierzęta :)
Kontakt pod którym można się zgłaszać: 695 647 358.
Kotek mieszka w Pszczynie woj. śląskie

karolinanowok

Od: Wto sty 24, 2012 20:00

Post » Wto sty 24, 2012 20:21 Re: Oddam w dobre ręce kota

czemu nie kastrowany? 8O
Nie kastrowane kocury uczulają dużo bardziej niż kastraty.
I nie wiem, czy uda Ci się znaleźć dobry dom kocurowi+jego szalejącym hormonom+jego cuchnącemu moczowi.
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Wto sty 24, 2012 20:30 Re: Oddam w dobre ręce kota

Witam! Proponuję dokładnie zbadać dzieciątko zanim pozbawisz kota domu. Bardzo często o pomyłki. Lekarze często wykrywają delikatną alergię na sierść, po czym okazuje się że to nie był problem. Często są to roztocza. Gdzieś czytałam o tym, na tym forum też coś znajdziesz. Mój Mąż miał testy i absolutny zakaz na kota.. po miesiącu miał już dwa koty a obecnie trzy. Pół roku się męczył i samo przeszło. Pozdrawiam

Żmijka

Od: Pt lis 19, 2010 13:04

Post » Wto sty 24, 2012 20:35 Re: Oddam w dobre ręce kota

Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto sty 24, 2012 20:52 Re: Oddam w dobre ręce kota

i czytając takie artykuły, ja się zastanawiam jak niektórzy lekarze w ogóle dostali dyplomy :/

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Wto sty 24, 2012 21:08 Re: Oddam w dobre ręce kota

Dobry link :)
.. jak nie alergia to toksoplazmoza (z czego 18% to zarażenia przez koty a reszta to surowe mięso i brudne ręce). Dobre są też mity, że kot rzuca się na tętnicę albo drapie po oku jak dziecko mruga. Czarny kot to pech, a tak na prawdę koty mają tylko dewoty i czarownice :D
Na szczęście mamy neta i możliwość zasięgnięcia prawdziwych informacji.

Żmijka

Post » Wto sty 24, 2012 21:10 Re: Oddam w dobre ręce kota

A jeżeli jednak dziecko ma alergie na kota?
Chyba zatrzymanie ukochanego kota nie jest ważniejsze od zdrowia dziecka, które i bez alergii pewnie daje popalić rodzicom...

Aga.k

Od: Śro sty 18, 2012 14:08

Post » Wto sty 24, 2012 21:12 Re: Oddam w dobre ręce kota

Aga.k, dziecku się najpierw w takim razie robi szczegółowe testy i badania. a nie słucha bzur lekarskich "ma pani kota, no to pani już wie dlaczego to się dziecku dzieje"

klauduska

Post » Wto sty 24, 2012 21:32 Re: Oddam w dobre ręce kota

Przy czym u dziecka w tym wieku badania na alergię są średnio miarodajne, a interpretacja ich wyników jest znacznie trudniejsza, niż u dorosłych. :? Mam w rodzinie niezłego pediatrę - klnie jak szewc kiedy słyszy o "alergii" u małego dziecka. Bo w większości przypadków oznacza to po prostu, że dziecko nie jest leczone na to, na co powinno.

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Wto sty 24, 2012 21:32 Re: Oddam w dobre ręce kota

zdrowie dziecka jest najważniejsze ale kot to też żywa istota i zasługuje na sprawdzenie wszystkich możliwości zanim pozbawi się go kochających ludzi i bezpiecznego domu. Szczególnie że koty są bardzo wrażliwe i trudno im się zaaklimatyzować do nowego miejsca w połowie życia. Znajoma w pracy ma dwa psy i kota opowiadała mi kiedyś że dzieciaki uczyła od małego że "jak pan doktor pyta czy mamy zwierzątka mówimy - nieee!"

Żmijka

Post » Wto sty 24, 2012 21:43 Re: Oddam w dobre ręce kota

Jak będą chcieli to i tak oddają :(
No ale może akurat...

Proponuję przede wszystkim wykastrować kocura. Kocur MUSI być kastrowany. Po drugie u dziecka wcale nie musi być alergii na kota. Moja córka miewała napady kaszlu nocami, takie, że prawie się dusiła. Wszyscy zwalali na koty.
Okazało się, że miała....refluks!

Radzę, dobrze dziecko przebadać. I popatrzeć na tego kota jak na członka rodziny...

malutka_8

Od: Pon sie 04, 2008 9:04

Post » Wto sty 24, 2012 21:45 Re: Oddam w dobre ręce kota

kotx2 pisze:Coś do poczytania :wink: http://kocia_stronka.republika.pl/alergia.html

Właśnie miałam dać link do tego :)
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Śro sty 25, 2012 19:41 Re: Oddam w dobre ręce kota

Kota i tak oddam a dziecko miało robione testy alergiczne i to nie raz! Ma uczulenie na kota 4 klasy, co jest potwierdzone przez nie jednego lekarza. Szukam dla niego dobrego właściciela bo nie chcę go uspać. Zasięgnęłam opinii o kocich alergenach i wiem, że nawet po oddaniu kota długo jeszcze będą się utrzymywać w pomieszczeniach w których przebywał. Dziecko przez kota cierpi więc chcę go oddać na prawdę w dobre ręce. Jeśli jest ktoś taki to proszę o kontakt. Kot nie śmierdzi mimo iż nie jest kastratem. Jeśli kastracja to konieczny wymóg aby znalazł dom to zapłacę nowemu właścicielowi za zabieg.

karolinanowok

Od: Wto sty 24, 2012 20:00

Post » Śro sty 25, 2012 19:47 Re: Oddam w dobre ręce kota

karolinanowok pisze:bo nie chcę go uspać

:ok: że w ogóle ci przeszło to rozwiązanie przez myśl :? :?

klauduska

Post » Śro sty 25, 2012 19:48 Re: Oddam w dobre ręce kota

klauduska pisze:
karolinanowok pisze:bo nie chcę go uspać

:ok: że w ogóle ci przeszło to rozwiązanie przez myśl :? :?

eee jeśli kot jest zdrowy to normalny wet go nie uśpi z powodu alergi dziecka 8O
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

[następna]