nieaktualne

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 17, 2012 21:03 nieaktualne

nn
Ostatnio edytowano Śro sty 18, 2012 14:03 przez Fonika, łącznie edytowano 1 raz

Fonika

Od: Wto gru 18, 2007 17:43

Post » Wto sty 17, 2012 21:15 Re: Zaadoptuję dwójkę kociaków :) Wrocław

Obrazek

Obrazek

Masza i Prosiaczek - mają 4 miesiące i są rodzeństwem, które znalazłam na ulicy.
Maszka jest śliczna, ma brązowe oczy, białe skarpetki, krawacik i brzuszek. Ma ma dość niezależny charakter, ale wzięta na kolana pięknie mruczy. Jest łagodna i pozwala na różne zabiegi. Bezbłędnie korzysta z kuwety.
Prosiaczek miał zranioną tylną łapkę, która jest już wygojona, ale odrobinkę zniekształcona i kocurek czasem na nią utyka.
Nie przeszkadza mu to jednak w szaleństwach. Jest słodkim stworzonkiem, lubi towarzyszyć człowiekowi i przyglądać się różnym domowym czynnościom. Oczywiście korzysta z kuwety, w której zawzięcie ryje.
Obydwoje uwielbiają jeść, wariować i bić się na kołdrze, gdy ktoś usiłuje pod nią spać :)

Nie korzystam z gg, ale chętnie zadzwonię.
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Wto sty 17, 2012 21:23 Re: Zaadoptuję dwójkę kociaków :) Wrocław

Nasze dwie dziwczynki ok. 3-4 miesieczne, Zuzu i Kiki uratowane przez nas przed zamurowaniem w dziurze. Wyleczone, odrobaczone, kuwetkujące, przed wydaniem zostaną zaszczepione. Mają bardzo wyraziste osobowość, jedna bardziej do zabawy, druga bardziej do przytulania :D Też nie posiadam gg ale chętnie porozmawiam telefonicznie albo na pw w razie zainteresowania.

Obrazek

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Wto sty 17, 2012 21:41 Re: Zaadoptuję dwójkę kociaków :) Wrocław

nn
Ostatnio edytowano Śro sty 18, 2012 14:03 przez Fonika, łącznie edytowano 1 raz

Fonika

Post » Wto sty 17, 2012 22:16 Re: Zaadoptuję dwójkę kociaków :) Wrocław

moorland pisze:Nasze dwie dziwczynki ok. 3-4 miesieczne, Zuzu i Kiki uratowane przez nas przed zamurowaniem w dziurze. Wyleczone, odrobaczone, kuwetkujące, przed wydaniem zostaną zaszczepione. Mają bardzo wyraziste osobowość, jedna bardziej do zabawy, druga bardziej do przytulania :D Też nie posiadam gg ale chętnie porozmawiam telefonicznie albo na pw w razie zainteresowania.

Obrazek

Nasze kochane torpedki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Wto sty 17, 2012 22:44 Re: Zaadoptuję dwójkę kociaków :) Wrocław

Chyba oficjalnie już nieaktualne :)

Fonika

Post » Wto sty 17, 2012 22:50 Re: Zaadoptuję dwójkę kociaków :) Wrocław

u mnie jest czarny dwupaczek-siostrzyczka i braciszek-uroczy i kochani-bardzo grzeczni :D ,
oraz drugi dwupaczek chłopczyk czany lekko zezowaty i jego ukochana - czarnulka w białych skarpetkach i z białym żabocikiem-z lekko zamglonym oczkiem,bardzo się kochający.

jest też dwupaczek lekko specjalnej troski-przeuroczy,prześliczny i bardzo zavawowy-dziewczynka dymna błękitna pręgowana z niewładną łapunią świetnie sobie radzi-planujemy amputować łapusię aby jej nie przeszkadzała, oraz zakochany w niej chłopczyk czarnulek w białych skarpetkach z białym żabocikiem z zamglonymi oboma oczkami widzący, jak ocenił dr. Garncarz w 20-tu %.
kotki nie wymagaja żadnego dalszego leczenia-sterylizację i wszelkie zabiegi zrobię im u siebie przed wyjazdem jeśli tak się umówimy.

wszyscy w wieku troszkę ponad 6 miesięcy , kuwetkujący, zaczipowani, przyzwyczajeni do domku niewychodzącego, odrobaczeni, dobrze wychowani-
mogą zostać u mnie wysterylizowani jeśli zechcesz poczekać.
zdjęcia wszystkich trzech dwupaczków wstawię jutro :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto sty 17, 2012 22:53 Re: Zaadoptuję dwójkę kociaków :) Wrocław

transport to nie problem ;)
fotki i informacje tutaj: http://www.facebook.com/events/225374900875054/

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Śro sty 18, 2012 14:06 Re: Zaadoptuję dwójkę kociaków :) Wrocław

Szalony Kot pisze:Jakby był potrzebny transport Poznań-Wrocław, to w sobotę w nocy tak jadę :mrgreen:

Ale to chyba koteczki wani71 są adoptowane :wink: , tak przynajmniej rozumiem, nie nasze

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Śro sty 18, 2012 16:48 Re: nieaktualne

a możemy się dowiedziec które kotki są tymi szczęściarzami?
ObrazekObrazek

Parrot

Od: Śro sie 17, 2011 22:33

Post » Czw sty 19, 2012 16:39 Re: nieaktualne

To może ja napiszę, skoro założycielka wątku tego nie robi... :(

Zaproponowałam Fonice na pw w dniu założenia przez nią wątku adopcję dwójeczki rodzeństwa z trzech Muszkieterów przebywających w lecznicy w Katowicach (viewtopic.php?f=13&t=134622&start=75). Korespondowałyśmy na ten temat, przekierowałam kontakt na p. Ewę z Chorzowa, która kotki zna bezpośrednio i udzieliła telefonicznie Fonice wszelkich informacji na ich temat.

Fonika była zdecydowana na adopcję - lekarka z lecznicy, która opiekuje się kotkami, omówiła z nią wszystko przez telefon, zorganizowała transport kociaków z Katowic do Wrocławia na najbliższy wtorek i usiłowała skontaktować się z Foniką w sprawie konkretów na temat odbioru kotów.

Najpierw Fonika nie odbierała telefonów, a potem poinformowała, że jadą już do niej jakieś inne koty z Pomorza........

No i tak właśnie wygląda poważna decyzja o adopcji - i to ze strony osoby, która na forum działa od ponad 4 lat i nie jest początkującą kociarą... :( Przykro mi tylko bardzo, że nakręciłam to wszystko, narobiłam niepotrzebnych nadziei p. Ewie i wetce... I szkoda mi kociaków... :( :( :( :( :( :( :( :( :(

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51