Zmarła opiekunka - 5 ogonów szuka domu (Warszawa)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lis 09, 2011 10:59 Zmarła opiekunka - 5 ogonów szuka domu (Warszawa)

5 biednych kotów poszukuje swoich nowych domków. Do tej pory koty mieszkały w Administracji na Targówku – ich opiekunka bardzo o nie dbała, regularnie badała i leczyła, kotki mieszkały w gabinecie, wygrzewały się na drukarkach, kaloryferach – miały bardzo dobre warunki. Niestety życie nie zawsze pisze dobre scenariusze i tak też się stało w tym przypadku - po śmierci ich opiekunki nikt nie pozwoli ich tam dłużej trzymać. Ponieważ wszystkie kotki od wielu lat są przyzwyczajone do obecności człowieka, ciepłego kącika, miski z wodą i jedzeniem to nie nadają się do życia na dworze, walki o jedzenie i poszukiwania schronienia w otwartych piwnicach. Dlatego też poszukujemy dobrych ludzi, którzy chcieliby zaopiekować się niechcianymi przez nikogo kotkami…
Wszystkie koty były pod stała opieką lekarzy z Przychodni dla zwierząt GAJA przy ul. Handlowej 60 na Targówku w Warszawie. Lekarze z Przychodni zajmowali się kotkami za darmo i pobierali opłatę jedynie za użyte lekarstwa bez marży przychodni – zapewnili, że nowi właściciele będę traktowani na tych samych warunkach.
Każdy z kotów przeszedł zabieg sterylizacji bądź kastracji.
Każdy kotek, który znajdzie nowy domek przyniesie właścicielowi całą wyprawkę – karmę, kuwetę, żwirek, łopatkę, miseczki i zabawki dla koteczka. Telefony kontaktowe: 660-776-677 lub 508-706-956 lub 696-438-060
Obrazek - JUŻ W NOWYM DOMU
DRAKULA11 letnia czarna kotka z białym pyszczkiem. Bardzo przyjaźnie nastawiona do otoczenia. Uwielbia towarzystwo ludzi i głaskanie. Kotka nie posiada problemów zdrowotnych – ostatnie leczenie miało miejsce w styczniu 2011 roku i dotyczyło zapalenia spojówek, które zostało całkowicie wyleczone. Drakula będzie się doskonale czuła nawet w małym mieszkanku – nie potrzebuje przestrzeni – wystarczy jej ciepłe miejsce do spania, człowiek do przytulania i miska z piciem i jedzeniem.
Obrazek - JUŻ W NOWYM DOMU
KAROL9 letni pręgowany kot. Karol najlepiej będzie czuł się w domku/mieszkaniu z którego będzie mógł sobie wychodzić – uwielbia przesiadywać na dworze nawet w mroźne dni. Karol ma ustabilizowaną niewydolność nerek leczoną regularnymi drenami podskórnymi. Powinien być żywiony karmą weterynaryjną typu Urinary jednakże nie jest to warunkiem koniecznym. Bardzo lubi towarzystwo ludzi i jest ogromnym pieszczochem.
Obrazek
GUMIŚ11 letni duży biało czarny kot. Gumiś cieszy się niespotykanym wyglądem. Uwielbia głaskanie i pieszczochy, mógłby godzinami wysiadywać na ciepłych kolanach i tulić się do każdego człowieka, który da mu trochę czułości. Gumiś jest zdrowym kotem – ostatni epizod chorobowy miał miejsce na początku 2011 roku i był związany z chwilowymi problemami pęcherza moczowego – został wyleczony i w chwili obecnej jego stan jest całkowicie stabilny.
Obrazek
GACEK6 letni bury kotek potrzebujący dwóch ludzkich rąk do tulenia, głaskania, drapania. Kot jest zdrowy – w 2009 roku przeszedł pełne leczenie jamy ustnej – całego uzębienia. Gacek będzie idealnym towarzyszem do zabaw zarówno dla dorosłych jak i dzieci.
Obrazek
RUMCAJS3 letni kotek o ślicznym szarym umaszczeniu. Rumcajs jest niewielkim kotem, który uwielbia ciepło – jego ulubione miejsce do przesiadywania to kaloryfer. Jest przyjaznym całkowicie zdrowym kotkiem, który nie wymaga całodziennych czułości. Lubi drapanie pod brodą, jednakże nie jest kotem do ciągłego przytulania i pieszczenia. Ma charakter typowo koci – jest indywidualistą jednakże nie jest agresywny – jak ma dość czułości to miałknie i odchodzi na swoje cieplutkie miejsce.
Ostatnio edytowano Pon lis 21, 2011 10:01 przez Fusica, łącznie edytowano 2 razy

Fusica

Od: Pt kwi 06, 2007 8:41

Post » Śro lis 09, 2011 11:43 Re: Zmarła opiekunka - 5 ogonów szuka domu

Starsze koty zgłoś może w adopcyjnym wątku kocich seniorów (wejście przez banerek w moim podpisie).
Za nowe domy :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro lis 09, 2011 11:51 Re: Zmarła opiekunka - 5 ogonów szuka domu

Kocie Ciotki, proszę o pomoc... Anula jest..., była moją przyjaciółką. Była młodą, cudnie dobrą, uczciwą i odpowiedzialną Kociarą. Pomagałyśmy sobie. Każda z nas specjalizowała się w innej działalności, ja - psie sieroty, ona - kocie. Trudno mi sobie nawet wyobrazić liczbę kocich ogonów, które dzięki niej znalazły domy. Towarzystwo ze zdjęć, to rezydenci z jej pracy. Rodzinny dom Anuli nie wchłonie już tych bid, bo zapsiony i zakocony "po kokardę". Rak zabrał nam ją w rok, a tak naprawdę w 3 ostatnie miesiące. Myśleliśmy, że się uda, dobrze znosiła chorobę, chemię, latała jak fryga, pracowała pełną parą. Niestety, któregoś dnia organizm się poddał.
Ja wiem, że to nie są kocie młodziki ale przecież nie każdy marzy o małym, psotnym kociaku. To zadbane, dorosłe, zrównoważone futrzaste towarzystwo.

Fusica

Post » Śro lis 09, 2011 13:38 Re: Zmarła opiekunka - 5 ogonów szuka domu (Warszawa)

dopisałam u seniorów

seniorzy - Warszawa - "bo to taka zwykła historia, ukochany człowiek odchodzi, świat staje sie pusty..."
kontakt 660-776-677 lub 508-706-956 lub 696-438-060
- kontakt Fusica

Drakula 11 lat Obrazek
Karol 9 lat Obrazek
Gumiś 11 lat Obrazek
Gacek 6 lat Obrazek
viewtopic.php?f=13&t=135455
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon lis 21, 2011 9:58 Re: Zmarła opiekunka - 5 ogonów szuka domu (Warszawa)

Drakula i Karol już w swoich nowych domach. Oba w domach niewychodzących i w obu będą zwierzęcymi jedynakami.
Przemiła Kociara z miau w sytuacji kryzysowej i ostatecznej, jest gotowa zaoferować Gumisiowi tymczas i bardzo za to dziękuję. Mam nadzieję, że sytuacji ostatecznej nie będzie, bo przecudowni "leśni ludzie" z Kampinosu, zastanawiają się nad ewentualnym "wchłonięciem" chociaż jednego wąsacza. A może zdecydują sie na więcej?
Kot mieszkałyby tam w stajni, która z tego co wiem jest w duże mrozy dogrzewana. Z czasem pewnie zalągłby się w leśniczówce. Wikt i opierunek miałyby zapewniony, tyle wolności ile zechce i jeśli zechce. Myślę, że to fajny dom. Sama chętnie zamieszkałabym w Kampinosie. Mogę czasem pomiauczeć, traktować właściciela z góry i z lekką wyższością, mogę nawet strzelić kociego focha i jak zapuszczę pazurki, to oparcie od kanapy też mogę załatwić...

Do Kampinosu na bank nie pojedzie Rumcajs, bo to typowo domowy kanapus bez zapędów wolnościowych, a jego religią poza jedzeniem, jest kaloryfer.

Fusica

Post » Pt gru 30, 2011 15:00 Re: Zmarła opiekunka - 5 ogonów szuka domu (Warszawa)

Wszystkie staruchy w nowych domach, więc zamykam wątek.

Fusica

Post » Pt gru 30, 2011 15:02 Re: Zmarła opiekunka - 5 ogonów szuka domu (Warszawa)

Wszystkiego dobrego, Kotki! Bądźcie szczęśliwe w nowych domkach :ok:
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Pt gru 30, 2011 15:08 Re: Zmarła opiekunka - 5 ogonów szuka domu (Warszawa)

super :ok:
moze masz jeszcze chetnych na koty, bo mam do wydania :)
BOZENAZWISNIEWA