Witam jakies 3 tyg znalazlam płaczącego brudaska zamkniętego w garażu jakiejś firmy.....zabrałam go do domu z myślą że szybko znajdę mu dom stały....niestety nie mogę go wydać do adopcji gdyż po odrobaczaniu juz na następny dzień jego brzuszek zrobił się jak balonik duzy i twardy... dostał inne tabletki na odrobaczanie , srodki rozkurczowe zastrzyk przeciwbólowy i espumisan ...niestety tydzień miną a brzusio nadal twardy i nabrzmiały ...na paluszku stan grzybiczy przemywamy co 2dni...za 2tyg powtórka z odrobaczania<może są larwy i dlatego ten brzuch taki>odrobnaczymy jeszcze raz jesli nie unormuje sie ta sprawa to usg i zobaczymy...moze jakaś woda się zbiera...mały ważył 950g wiek ok 4miesiace:/...czekamy....przy ostatniej wizycie miał powiększone węzły chłonne ,W ciągu 3tyg poszło juz 100zl:( a niestety nie mam ani złotówki oszczędności:(:(:( chciałam prosić o pomoc w leczeniu Filipka bo mnie poprostu na to nie stać.przesyłam link z filmikiem http://www.youtube.com/watch?v=YVBWcL2-_XU
Ostatnio edytowano Pt sie 10, 2012 11:49 przez kasia04051987, łącznie edytowano 3 razy
Jeśli kocina jest mocno zarobaczona, jednorazowe tabletki mogą nie wystarczyć Krzyś miał najpierw 3-dniowy cykl tabletkowy, potem 3 zastrzyki co 2 tygodnie. Oby tu nie było takiej potrzeby. A przy grzybach warto zaszczepić BiocanemM. Tylko to wszystko kosztuje Piękny maluch z Filipka, trzymam kciuki.
Filip tez na poczatek dostal przez trzy dni cos . nastepnie byla tabletka przez 4dni po cwiartce.....zobaczymy...kochani slicznie prosze o pomoc mnie poprostu nie stac na tego weta
mówiłam im ze to znajda zreszta widzieli bo byl okropnie brudny z ogromnym kleszczem....wlasnie czy on mogl dostac jakiejs choroby od kleszcza i teraz ten brzuch taki ma??
Kleszcze są niebezpieczne tak samo dla zwierząt jak i dla ludzi.Myślę, że kotek jest po prostu bardzo zarobaczony. viewtopic.php?f=22&t=78225&start=30 Poczytaj o lecznicach, które są polecane i gdzie liczą mniej za bezdomniaki.
Daj spokój feromonom, idź z nim do weta, kotu coś dolega.Podlinkowałam Ci wetów polecanych. Uaktualnij bazarek, liszyca licytuje puszkę i dwa moje fanty
widzialam:):):) kot jest zdrowy jak ryba i wyjada tylko rc kitten:/ po za tym chodzi obrazony...... jak maly podchodzi do miseczek to moj automatycznie ucieka i nie chce obok niego jesc:/