CO Z NIM BĘDZIE??? BARDZO PILNIE POTRZEBNY DOM!!! DT/DS? :-(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw paź 06, 2011 10:30 CO Z NIM BĘDZIE??? BARDZO PILNIE POTRZEBNY DOM!!! DT/DS? :-(

Na wątku łódzkiego schroniska (viewtopic.php?f=1&t=117140) 30.09.2010 r. Duszek686 zanotowała...:

Dziś Straż miejska przywiozła do schroniska jego

Obrazek

ObrazekObrazek

Zdjęcia fatalne, bo z tel.kom... Nie wzięłam dziś aparatu...
Nowy ma ok 5-6 lat i waży ok 9 kg...
Jest ogromny...
I wystraszony tak bardzo, że zanim go znalazłam i wyjęłam spod regału - minęło dobre pół godziny...
Może chociaż jemu uda się pomóc...
Nowy pozwala ze sobą zrobić wszystko...
Zero agresji
Tylko przerażenie...

Zdarzyło się to dzień po śmierci Baranka - cudownego kocurka, który odszedł z przerażenia i żalu po stracie swojego człowieka... :( Niestety zanosiło się na to, że nowy przybysz podzieli los Baranka bardzo, bardzo szybko.

Na szczęście trzy dni potem kocur-wielkolud dostał swoją szansę. Dobra forumowa Cioteczka zdecydowała się dać mu DT - olbrzym wylądował u Kotbert, by tam czekać na docelowy dom: viewtopic.php?f=1&t=117949. Obdarzony został miłością, troską i nowym imieniem: Okruszek :) .

W międzyczasie ja wyadoptowałam jednego z moich tymczasów - ale nadal z jego ogłoszeń zgłaszali się do mnie ludzie, zainteresowani adopcją. Jednej z tych osób zaproponowałam Okruszka - Pani szukała dużego, spokojnego kota przytulaka, przyzwyczajonego do bycia jedynakiem i funkcjonowania tylko z jedną osobą w domu. Na takiego właśnie kocurro zapowiadał się Okruszek - nie przepadał za innymi kotami w DT, był łagodny i spokojny - jak napisał DT:

kotbert pisze:W każdym razie ma zadatki na wielką mruczącą przytulankę :)

No i doszło do adopcji - Okruszek przyjechał do p. Jagody pod Warszawę. Został nazwany Aleksandrem. Z aklimatyzacją było różnie - czasami omijał kuwetę, drapał tapety na ścianie i meble, rozrabiał nocami. Potem trochę się to uspokoiło. Miałyśmy razem z DT nadzieję, że powoli wszystko się unormuje.

W międzyczasie Aleksander razem ze swoją nową Panią pojechał czasowo na wieś - tam podobno był kocim ideałem - ale wychodzącym swobodnie i czasami nie wracającym nawet na noc... :roll: :? Wg diagnozy dotychczasowego domu Aleksander powinien być/był? kotem wychodzącym. Na podwórku był najszczęśliwszy, jest łowny, goni inne koty ze swego terenu, nie rozrabia i nie niszczy wówczas w domu.

Po powrocie do normalnego, nie wychodzącego funkcjonowania problemy z Aleksandrem podobno się nasiliły. Hałasuje nocą i w ciągu dnia, gdy jest sam, nie chce korzystać z drapaka, nadal woli tapety i meble.... Jako że mieszkanie jest wynajmowane, p. Jagoda chce oddać Aleksandra. :( :( :( :( :(

W dodatku ma to się zdarzyć bardzo szybko! Najlepiej w ciągu tygodnia-dwóch.... :evil: :evil: :roll: :(

BARDZO PILNIE POTRZEBUJEMY DLA OKRUSZKA/ALEKSANDRA PRZYNAJMNIEJ DT!!!!

Nie uda nam się raczej znaleźć nowego DS w takim tempie - nie teraz, gdy nawet kociaki długo czekają... :( Kotbert nie może go w tej chwili ponownie przyjąć na DT, ja także niestety nie. Może ktoś cudem znajdzie kącik dla takiej ilości kociego footerka?????? :ok: :ok: :ok: :ok:

Zakładam, że docelowo dla Aleksandra potrzebny byłby dom, w którym Duża (mężczyzn podobno bardzo się boi) byłaby bardzo rzadko nieobecna. On w obecności człowieka w ciągu dnia podobno jest bardzo grzeczny. Niszczy i hałasuje zdecydowanie z nudów i z samotności - tak twierdzi p. Jagoda. Boi się niestety obcych i chowa się, gdy ktoś przyjdzie.

Okruszek/Aleksander jest ewidentnie rozpieszczonym, dominującym i egzekwującym swoje prawa kotem - ale przy tym przesłodkim, misiowatym footrzakiem... :1luvu: I tak jak każde udomowione i oswojone zwierzę potrzebującym ciepłego, bezpiecznego i kochającego domu....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Czw paź 06, 2011 10:40 Re: CO Z NIM BĘDZIE??? BARDZO PILNIE POTRZEBNY DOM!!! DT/DS? :-(

moge tylko kciuki potrzymać :cry:
:ok: :ok: :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Czw paź 06, 2011 10:47 Re: CO Z NIM BĘDZIE??? BARDZO PILNIE POTRZEBNY DOM!!! DT/DS? :-(

kurcze nie ma szczęścia ten kot :(
jemu potrzebny jest ktoś, kto raczej bywa w domu częściej niż tylko wieczorami...
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw paź 06, 2011 11:04 Re: CO Z NIM BĘDZIE??? BARDZO PILNIE POTRZEBNY DOM!!! DT/DS? :-(

nie ukrywam, że najbardziej liczę na FB... - tam najwięcej ludzi ma szansę zobaczyć Okruszka :(

Kotbert ma zrobić wydarzenie - wkleimy tu link, jak już będzie.

joluka

Post » Czw paź 06, 2011 11:09 Re: CO Z NIM BĘDZIE??? BARDZO PILNIE POTRZEBNY DOM!!! DT/DS? :-(

Wieczorem zrobię.

kotbert

Od: Śro lip 19, 2006 20:44

Post » Czw paź 06, 2011 17:12 Re: CO Z NIM BĘDZIE??? BARDZO PILNIE POTRZEBNY DOM!!! DT/DS? :-(

Banerek dla kotka :(

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/h1wtb][IMG]http://i.imgur.com/WyfI1.gif[/IMG][/url]

banerek do wątku na kotach 8)

:ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Czw paź 06, 2011 17:29 Re: CO Z NIM BĘDZIE??? BARDZO PILNIE POTRZEBNY DOM!!! DT/DS? :-(

Rozsyłajcie proszę komu się da:

http://www.facebook.com/event.php?eid=290466784300260

Trzeba uratować naszego kociego arystokratę :(

kotbert

Od: Śro lip 19, 2006 20:44

Post » Pt paź 07, 2011 7:35 Re: CO Z NIM BĘDZIE??? BARDZO PILNIE POTRZEBNY DOM!!! DT/DS? :-(

ja mam takiego kota, ma na imię Cyryl, waży 10 kg i też posikuje - ale to wynik kryształów w moczu - może i Okruszek ma ten problem?
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pt paź 07, 2011 9:14 Re: CO Z NIM BĘDZIE??? BARDZO PILNIE POTRZEBNY DOM!!! DT/DS? :-(

Udostępnię biedactwo na f. Tylko tyle mogę :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon paź 10, 2011 8:58 Re: CO Z NIM BĘDZIE??? BARDZO PILNIE POTRZEBNY DOM!!! DT/DS? :-(

Czy na FB jest jakikolwiek odzew???? nie mam tam niestety konta i nawet podejrzeć nie mogę...

Dopiero dzisiaj pozakładam ogłoszenia Okruszkowi, bo w czwartek tak się kompletnie rozłożyłam (zapalenie gardła, a potem krtani - straciłam głos na trzy dni...), że od piątku wylądowałam w domu, a stamtąd nie mam szans na takie akcje internetowe. Mój iplus działa w lesie fatalnie - byłam praktycznie odcięta od netu... :(

W czwartek po południu dostałam kolejnego maila od p. Jagody - nie był niestety sympatyczny, coraz bardziej obawiam się o los Okruszka... W dodatku p. Jagoda zarzuciła nam, że celowo została wprowadzona w błąd, bo zatajono przed nią pewne cechy charakteru Okruszka... :? :evil: Może i dobrze, że nie odpowiedziałam jej od razu, a potem z domu już nie miałam szans - bo pewnie byłabym bardzo, bardzo nieprzyjemna...

joluka

Post » Pon paź 10, 2011 9:09 Re: CO Z NIM BĘDZIE??? BARDZO PILNIE POTRZEBNY DOM!!! DT/DS? :-(

Ta pani zataiła przed Tobą swoje cechy charakteru, czyli brak empatii dla zwierzęcia (co najmniej) :evil:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon paź 10, 2011 12:44 Re: CO Z NIM BĘDZIE??? BARDZO PILNIE POTRZEBNY DOM!!! DT/DS? :-(

Podniosę, pomyślę.....
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Pon paź 10, 2011 12:47 Re: CO Z NIM BĘDZIE??? BARDZO PILNIE POTRZEBNY DOM!!! DT/DS? :-(

MalgWroclaw pisze:Ta pani zataiła przed Tobą swoje cechy charakteru, czyli brak empatii dla zwierzęcia (co najmniej) :evil:

też mam niestety takie odczucie... - jak po roku życia z kotem pod jednym dachem można o nim coś takiego napisać:

Kocurek ma niedobry charakter i może dlatego błąka się pomiędzy różnymi domami.

??????????

kompletnie go przez ten czas nie pokochała...??? 8O :cry:

nie ma kotów o złym charakterze - są tylko niesprzyjające warunki i/lub niekochający ludzie... :(

joluka

Post » Pon paź 10, 2011 13:09 Re: CO Z NIM BĘDZIE??? BARDZO PILNIE POTRZEBNY DOM!!! DT/DS? :-(

Jak "zwracano" mi dwupak to w mailu było,ze Teoś jest wredny i złośliwy.Koty wzięte jako maleńtasy wracały z etykietką dorosłych złośliwców.
Jak ktoś kota nie chce z jakiegoś powodu to trudno o racjonalne argumenty z ich strony.Wina będzie leżała po stronie kota i DT.Tylko i wyłącznie.
Podrzuce kota.

(mój TZ zawsze w takch wypadkach twierdzii,ze samotnośc DS się skończyła i nowo przybyły tż nie ma ochoty na milusińskiego)
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon paź 10, 2011 13:14 Re: CO Z NIM BĘDZIE??? BARDZO PILNIE POTRZEBNY DOM!!! DT/DS? :-(

Joluka, piszę pw.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

[następna]