[OLSZTYN] Maluchy w DS, staruszek za TM :( Dzięki.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw paź 06, 2011 8:59 [OLSZTYN] Maluchy w DS, staruszek za TM :( Dzięki.

Mam znowu Kotki, dwa maluchy (max 2 m-ce) Po matce trójkolorce. Koteczka jaśniejsza, kocurek ciemniejszy. Płci domyślam się tylko po kolorach ;) Kotki potrzebują chociaż DT, bo przeszkadzają ludziom i mają prawdopodobnie koci katar - trzeba je wyleczyć. Na dworzu coraz chłodniej - maluchy sobie nie poradzą :( Wieczorem postaram się wstawić zdjęcia.

Staruszek też potrzebuje domku, ale raczej domu spokojnej starości. Ma około 15 lat i został wyrzucony na bruk przez dotychczasowego właściciela (pan jest chory umysłowo, były już u niego interwencje). Kocur nie przetrwa mrozów, już rok temu ledwo został wyciągnięty z zapalenia płuc. Ma budkę na podwórku, którą postawił dla niego pewien nastolatek, ale to za mało. On potrzebuje ciepła i spokoju a nie tułaczki po podwórkach :(

Jakby ktoś mógł pomóc to będę wdzięczna!
Ostatnio edytowano Sob paź 15, 2011 15:18 przez otka_a, łącznie edytowano 2 razy

otka_a

Od: Czw cze 09, 2011 11:59

Post » Czw paź 06, 2011 18:28 Re: [OLSZTYN] Kocurek, Koteczka i stary Kocur szukają domków!

Koteczka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Kocurek(?)

Obrazek Obrazek Obrazek

I Staruszek Maciek:

Obrazek Obrazek Obrazek

Prosimy o pomoc! :cat3:

otka_a

Post » Czw paź 06, 2011 21:56 Re: [OLSZTYN] Kocurek, Koteczka i stary Kocur szukają domków!

otka_a pisze:[...]Mam znowu Kotki, dwa maluchy (max 2 m-ce) Po matce trójkolorce.[...]

Zabrzmiało jakby były po Twojej kotce. Mam nadzieję, że nie. Matkę trzeba złapać i wykastrować.

A oba maluchy to szylkrety - więc raczej kotki.

PrzemekK

Od: Sob gru 09, 2006 19:56

Post » Pt paź 07, 2011 6:27 Re: [OLSZTYN] Kocurek, Koteczka i stary Kocur szukają domków!

Ja mam kocura kastrowanego :kotek: a napisałam tak, bo są na moim osiedlu. Matki będą łapane do szczepienia p-ko wściekliźnie to może i zostaną od razu wysterylizowane. Ale tym już zajmuje się pani z TOZu. Ogólnie większość kotek jest tam wysterylizowana.
Przez całe wakacje widziałam tylko te dwa maluchy. Reszta to podrzutki.

Szkoda mi ich, takie chore te oczki mają :(

otka_a

Post » Sob paź 08, 2011 20:48 Re: [OLSZTYN] Kocurek, Koteczka i stary Kocur szukają domków!

A teraz juz tak zimno , kto mu da szanse na na dom , dom = życie :(:(:(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie paź 09, 2011 11:07 Re: [OLSZTYN] Kocurek, Koteczka i stary Kocur szukają domków!

Napisz w tytule ,że szylkretki.
One są bardzo ładne ...
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pon paź 10, 2011 6:34 Re: [OLSZTYN] Kocurek, Koteczka i stary Kocur szukają domków!

Bardzo ładne i takie biedne. Ja nawet chciałam je do piwnicy wziąć, ale wynajmuję mieszkanie i piwnica zagracona rzeczami właścicielki.
Dziś pani z TOZu będzie rozmawiała ze schroniskiem, czy mogą je przyjąć na podleczenie, w jakimś miejscu odizolowanym, żeby jakiegoś świństwa nie złapały. Jak się nie da będziemy myśleć dalej.
Kotki mają ciepłe budy i jedzenie, mam nadzieję że nie marzną...

otka_a

Post » Pon paź 10, 2011 22:27 Re: [OLSZTYN] Dwie małe Szylkretki i stary Kocur - potrzeba DT!

Biedulki.. :ok: za domki.
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pt paź 14, 2011 19:20 Re: [OLSZTYN] Kocurek, Koteczka i stary Kocur szukają domków!

otka_a pisze:Bardzo ładne i takie biedne. Ja nawet chciałam je do piwnicy wziąć, ale wynajmuję mieszkanie i piwnica zagracona rzeczami właścicielki.
Dziś pani z TOZu będzie rozmawiała ze schroniskiem, czy mogą je przyjąć na podleczenie, w jakimś miejscu odizolowanym, żeby jakiegoś świństwa nie złapały. Jak się nie da będziemy myśleć dalej.
Kotki mają ciepłe budy i jedzenie, mam nadzieję że nie marzną...

Udało się załatwić leczenie :?:

felis

Od: Sob cze 18, 2005 16:05

Post » Pt paź 14, 2011 19:28 Re: [OLSZTYN] Dwie małe Szylkretki i stary Kocur - potrzeba DT!

W niedzielę jadą do domku i zaczynamy leczenie, na razie dostają antybiotyk w karmie.

otka_a

Post » Pt paź 14, 2011 20:16 Re: [OLSZTYN] Dwie małe Szylkretki i stary Kocur - potrzeba DT!

otka_a pisze:W niedzielę jadą do domku i zaczynamy leczenie, na razie dostają antybiotyk w karmie.

Maluszki jadą ?? a staruszek??
Obrazek

cypisek

Post » Pt paź 14, 2011 20:43 Re: [OLSZTYN] Dwie małe Szylkretki i stary Kocur - potrzeba DT!

otka_a pisze:W niedzielę jadą do domku i zaczynamy leczenie, na razie dostają antybiotyk w karmie.

Dobra robota otka_a :piwa: Tak trzymaj :ok:

felis

Od: Sob cze 18, 2005 16:05

Post » Sob paź 15, 2011 12:26 Re: [OLSZTYN] Dwie małe Szylkretki i stary Kocur - potrzeba DT!

Niestety Maciek wczoraj odszedł :(
Sekcja w kortowie wykazała że nic nie jadł od dłuższego czasu. Będziemy walczyć w sądzie.

otka_a

Post » Sob paź 15, 2011 16:50 Re: [OLSZTYN] Dwie małe Szylkretki i stary Kocur - potrzeba DT!

otka_a pisze:Niestety Maciek wczoraj odszedł :(
Sekcja w kortowie wykazała że nic nie jadł od dłuższego czasu. Będziemy walczyć w sądzie.

Biedak. :cry:
Obrazek

cypisek