Wwa: Super-czwórka -Klaudynka chora, ale mamy DS!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pon wrz 26, 2011 19:20 Wwa: Super-czwórka -Klaudynka chora, ale mamy DS!!

Witamy Wszystkich :lol:

Od dzisiaj oficjalnie zaczynamy szukać domków dla czwórki Jokotowych maluszków z naszego DT:

Słodki koci urwis -KUBUŚ

Obrazek

Śliczna kocia dziewczynka -MADZIA

Obrazek

Subtelne kocie siostrzyczki: MALWINKA i KLAUDYNKA

Obrazek

Prosimy wszystkie Ciocie i Wujków o kciuki :ok: :ok: :ok:
Ostatnio edytowano Sob paź 15, 2011 13:12 przez Hania66, łącznie edytowano 2 razy

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Pon wrz 26, 2011 20:01 Re: Wwa: Super-czwórka szuka swoich super-domków:)

Wszystkie kociaki urodziły się w lipcu, dosyć szybko trafiły do Fundacji, a od września są już u nas.

Maluchy są już w takim stanie, że zaczynamy szukać im najwspanialszych DS :ok:

Przedstawiamy:

Jedyny chłopiec w towarzystwie to "krówkowy" Kubuś. W fundacji mieszkał w klatce razem z braciszkiem, ale dosłownie w dniu, w którym miał trafić do nas, został sam -braciszek nagle odszedł :( (stwierdzono sepsę)
Kubę odebraliśmy po dwóch dniach i od pierwszego momentu podbił nasze serca :1luvu: :
Jest to przeuroczy, brykający urwisek, który albo bawi się z innymi kotami, albo wdrapuje się na kolana ludzia i tam spokojnie zasypia, mrucząc jak mały traktorek.
Kuba jest zdrowy i kuwetkowy, je suchy pokarm i non stop powoduje uśmiech na naszych twarzach :1luvu:

oto kubuś wtulony w Tż:

Obrazek

Obrazek

Dwie siostrzyczki Malwinka i Klaudynka (ma pod noskiem "pieprzyk" jak Klaudia Schifer i stąd jej imię) to delikatne, białe koteczki.
Malwinka ma ciemno-szare łatki i ogonek, a Klaudynka ma dodatki czarne.
Trafiły do nas z chorymi brzuszkami i biegunką, więc musieliśmy męczyć je lekami -w tej chwili wszystko już się unormowało (oby na stałe :ok: ), a leki podajemy już tylko Malwince, ze względu na dokończenie kuracji.
Dziewczynki były niesamowicie wystraszone (zapewne ze względu na ciągłe zastrzyki i męczenie tabletkami) i dopiero od niedawna nie kulą się na nasz widok.
Klaudynka jest odważniejsza, można ją spokojnie wziąć na ręce i przytulić lub pomiziać, ale jeszcze nie włącza swojej terkotki :D
Malwinka wciąż jeszcze jest nieco nieufna, gdy do niej podchodzimy, kuli się, ale po wzięciu na ręce szybko się rozluźnia, daje się też miziać i głaskać.
Myślę, że już niedługo kocinki będą zupełnie pro-ludzkie :lol:
Dziewczynki kuwetkują, jedzą suchy pokarm (przechodzimy z Intensinala na zwykłe chrupki dla kociąt) i na zmianę śpią lub bawią się jak wszystkie, zdrowe młodziutkie kociaki :1luvu:

oto Malwinka

Obrazek

a to Klaudynka

Obrazek

i obie na drapaku

Obrazek

Czwarte maleństwo to cudo-Madzia. Madziulek to typowa buraska o wielkich, szeroko otwartych, jakby zdziwionych oczkach.
Jeszcze w Fundacji przeszła stan zapalny jelit, przez co ma teraz śliczny, okrąglutki brzusio -dodaje jej tylko uroku :1luvu:
Madzia jest już typowo ludzkim kotem, który wie, że człowiek służy do drapania i miziania kota, a łóżko do spania z Dużymi :ryk:
Magdusia jest zdrowa, kuwetkowa i je suchy pokarm.
Wspaniale bawi się sama lub z resztą towarzystwa, a najchętniej uprawia zapasy z Kubą :ryk:

oto Madzia z rezydentem Napoleonem

Obrazek

lub Madzia leżąca

Obrazek

Hania66

Post » Pon wrz 26, 2011 20:14 Re: Wwa: Super-czwórka szuka swoich super-domków:)

pięknoty ;)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw wrz 29, 2011 18:46 Re: Wwa: Super-czwórka szuka swoich super-domków:)

Cześć, to ja -Kuba, wreszcie udało mi się dorwać do komputera, bo Duża wyszła i zapomniała go wyłączyć :twisted:

Powiem Wam, że te moje przyszywane siostry to fajne som :piwa:
Magda to taka fajna wariatka jak ja, razem biegamy i uprawiamy zapasy. Ona jest trochę większa i jak czasem siedzi na mnie i mnie gryzie, to krzyczę i piszczę -wtedy przybiega Duża i mówi: "Kubuś mój ty mały słodziaczku biedny. Madziu jak możesz, przecież on jest mniejszy od ciebie" -bo Duża nie wie, że to ja zacząłem :twisted:
Malwina i Klaudyna też z nami się bawią, ale i tak lepiej jest mi bawić się z Magdą.
Białe często bawią się ze sobą, albo same zabawkami, ale one są jeszcze "dzikie", bo nie wiedzą, że najfajniej to jest u Dużej na kolanach, albo razem z Dużymi w łóżku :lol:
My z Magdą codziennie wieczorem biegniemy do łóżka, jak tylko Duża wyjmuje pościel i tam bawimy się w chowanego, a jak się już zmęczymy, to idziemy spać. Duża mówi, że jak Duży wraca do domu, to nie wie jak ma się ułożyć, bo teraz w łóżku jeszcze mniej miejsca niż kiedyś - no przecież wiedział co robi, jak nas brał z Jokota :ryk: :ryk: :ryk:
Białe dziewczyny to jeszcze się boją i nawet jak wejdą na posłane łóżko, to zeskakują jak tylko Duża przychodzi, a ona zamiast zajmować się tylko mną, no i Magdą czasem, to próbuje dziewczyny namawiać, żeby się nie bały i też były z nam wszystkimi. Acha, bo nie powiedziałem, że z nami są też duże koty, ale nie wszystkie na szczęście kładą się z nami -dla mnie jest dużo miejsca :twisted:
W ogóle duże koty to też są fajne, często się do nich przytulamy, a one wylizują nam głowy i całość kota też -to tak, jakby mama wróciła :1luvu:
Malwina to jeszcze codziennie rano dostaje kuja, bo podobno nie była zupełnie zdrowa i pewnie dlatego jeszcze trochę się naszej Dużej boi, a Klaudyna ją naśladuje -bo to przecież dziewuchy -ja wiem, że nie ma się czego bać :spin2:

Dzisiaj rano było super, bo udało mi się uciec z naszego pokoju (Duży nie zamknął takich dodatkowych drzwiczek, żebyśmy my mali nie mogli chodzić po całym mieszkaniu) i chyba przez godzinę chodziłem sobie po wszystkich pokojach -byłem nawet w największej kuwecie dużych kotów i w kuchni :ok: :ok:
Zaraz po mnie wyszła też Klaudyna, to razem tak sobie zwiedzaliśmy, aż Duża nas nie zawołała na jedzenie.
O, muszę kończyć, bo Duża wraca -pewnie będzie kolacja. To cześć :piwa:

Hania66

Post » Pt wrz 30, 2011 12:50 Re: Wwa: Super-czwórka szuka swoich super-domków:)

Prosimy o mocne kciuki -mamy dwa potencjalne domki dla maluszków :ok: :ok: :ok:

Dzisiaj jesteśmy umówieni na wizyty u nas, a ewentualnie jutro my pojechalibyśmy zobaczyć domki :lol: .

Hania66

Post » Pt wrz 30, 2011 13:05 Re: Wwa: Super-czwórka szuka swoich super-domków:)

kciukam :)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon paź 03, 2011 8:35 Re: Wwa: Super-czwórka szuka swoich super-domków:)

Już odpowiedziałam w wątku Jokotowym -Kuba jest wciąż u nas i ciągle szuka domku :( .
Ma ogłoszenia, przy czym na razie nie było w jego sprawie konkretnych tel, wiec sama postanów czy zdjąć już FB, czy jeszcze nie.

Hania66

Post » Śro paź 05, 2011 16:33 Re: Wwa: Super-czwórka szuka swoich super-domków:)

ale piekne ogony :1luvu:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro paź 05, 2011 16:53 Re: Wwa: Super-czwórka szuka swoich super-domków:)

Bardz, bardzo dziękujemy cioci za ogłoszenia dzieciaków na FB :1luvu:

Hania66

Post » Czw paź 06, 2011 12:40 Re: Wwa: Super-czwórka szuka swoich super-domków:)

Bardzo prosimy o mocne kciuki :ok: :ok: :ok:
Jeśli siostrzyczki spodobają się "na żywo", to na przełomie miesiąca trafią do rewelacyjnego domku w Wie :1luvu:
Niedawno rozmawiałam z wyjątkowo sympatyczną Panią i mam nadzieję, że to jest właśnie TEN DOM :1luvu:

Hania66

Post » Czw paź 06, 2011 19:03 Re: Wwa: Super-czwórka szuka swoich super-domków:)

Haniu, Madzieńka jest rewelacyjna :1luvu:

Patrzę na fotki Madzi i powtarzam: "Muszę być rozsądna." "Muszę być rozsądna." "Muszę...."

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw paź 06, 2011 19:19 Re: Wwa: Super-czwórka szuka swoich super-domków:)

Madzia na 99% będzie już jutro w swoim nowym DS, więc mogę Cię uspokoić, że nie musisz być na siłę rozsądna :ryk:
A Madzilka rzeczywiście jest słodziaczkiem :1luvu:

Mam też prawie 99% pewności, że Pani zainteresowana Malwinką i Klaudynką to TEN domek i dziewczynki za trzy tygodnie będą już u siebie :1luvu:

Hania66

Post » Czw paź 06, 2011 21:04 Re: Wwa: Super-czwórka szuka swoich super-domków:)

Hania66 pisze:Madzia na 99% będzie już jutro w swoim nowym DS, więc mogę Cię uspokoić, że nie musisz być na siłę rozsądna :ryk:
A Madzilka rzeczywiście jest słodziaczkiem :1luvu:

Mam też prawie 99% pewności, że Pani zainteresowana Malwinką i Klaudynką to TEN domek i dziewczynki za trzy tygodnie będą już u siebie :1luvu:

SUPER :piwa:

Haniu, Tobie gratuluję, a kociarstwu życzę, żeby było szczęśliwe w swoich własnych, najwłaśniejszych domeczkach :lol:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

[następna]