[Łódź]Diabliczka,Pirat-z lasu na pokoje.Już mają domy :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon wrz 12, 2011 15:40 [Łódź]Diabliczka,Pirat-z lasu na pokoje.Już mają domy :)

Kociaki urodzone na działce w Sokolnikach z dzikiej kotki. Jako maleństwa dzikie dziki, niestety koci katar zaatakował :( ich niełapalność nie ułatwiła sprawy, jednk gdy już z jednym malców było bardzo źle, to zdecydował się zwrócić o pomoc do pani, która się na tej działce kotami opiekuje. Malec trafił do weterynarza, oczka nie dało się uratować, zostało usunięte, oczodół zaszyty, wszystko już praktycznie wygojone. Panie najprawdopodobniej uratowały mu życie, kocię postanowiło się odwdzięczyć wprowadzając się na stałe do domku ;). Jego brat być może silniejszy, nie pochorował się tak bardzo, więc postanowił być dzikusem dalej. Co nam wczoraj nerwów napsuł podczas łapanki, to jego. Łaził koło klatek, podbiegła do nas na metr, półtora i nic. W końcu jednak się skusił, klatkę zamknął i tym sposobem wydała na siebie wyrok przymusowego oswajania :mrgreen: . Oswajanie trwało,a trwało 8) . Po południu na przeglądzie u weta nasyczał na nas chyba z raz, a bliżej wieczora wzięty na ręce już się rozmruczał :D
Kociaczek bez oczka został ochrzczony przez panie, a jakże, Piratkiem, a małe dzikie ze względu na jego podłość i brak współpracy przy łapaniu - Diabłem. Kociaki mają ok. 6 tyg.

Diabełek już wczoraj zamieszkał w hoteliku, w klatce po Fikusie. Małe toto, że ledwo od ziemi odstaje, a na hamaczek, który wcale nie jest nisko, wleźć już potrafi :ok: . Żarty jest niesamowicie, wczoraj pochłonął porcję mokrego jaką moje kocice zjadają na cały dzień i co było do przewidzenia wykonał zwrot. Teraz dostaje już mniej, a częściej i na razie nic się nie dzieje. Jest ciut zasmarkany i oczka łzawią – dostał od Ani zastrzyki na wynos. Został delikatnie odrobaczony i odpchlony – niestety w ramach życia zewnętrznego miał też wszoły.

Piracik dołączy do niego dzisiaj. Pani przywiezie go z Sokolnik i zostawi wraz z dokumentacją medyczną w lecznicy w Tesco, a ja go wieczorkiem odbiorę i przekażę „w ręce, które karmią” czyli Wiedźmie.
Jak tylko doprowadzimy chłopaków do porządku i pierwszy raz zaszczepimy oczywiście szukamy dla nich super domków.

A oto bohaterowie watku.

Diabełek:

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

:arrow: Więcej zdjęć Diabliczki

Piracik:
Piracik 8 października pojechał do swojego nowego domu :ok:

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
:arrow: Więcej zdjęć Piratka
Ostatnio edytowano Pon lis 07, 2011 10:02 przez andorka, łącznie edytowano 11 razy
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Pon wrz 12, 2011 16:00 Re: Czarny i czarny - z lasu na pokoje. POKOJE potrzebne :)

Ciudniaki :1luvu:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pon wrz 12, 2011 17:15 Re: Czarny i czarny - z lasu na pokoje. POKOJE potrzebne :)

Słodkie chłopaczyska :1luvu:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon wrz 12, 2011 18:43 Re: Czarny i czarny - z lasu na pokoje. POKOJE potrzebne :)

Ło matko, jakie maleństwa, dobrze ze już bezpieczne.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon wrz 12, 2011 19:20 Re: Czarny i czarny - z lasu na pokoje. POKOJE potrzebne :)

a ten rudy z wąsem
to kto :twisted: :twisted: :twisted: :mrgreen:

śliczne jagódki :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon wrz 12, 2011 19:30 Re: Czarny i czarny - z lasu na pokoje. POKOJE potrzebne :)

ruru pisze:a ten rudy z wąsem
to kto :twisted: :twisted: :twisted: :mrgreen:

To spadek po Fikusie :D miał dostać w ramach wyprawki, ale żesmy się tak zakręciły, ze mysz w efekcie wróciła z nami w transporterku :roll:
Piratek już zainstalowany w hoteliku, Ania kocię przeglądneła, odpchliła, odrobaczyła, wydłubała kilo świerzba z uszu i dała kropelki do "dziury" po oczku, bo cos tam się delikatnie podsącza, obydwa maluchy dostały immunodol.
Pirat jest większy od braciszka, prawie kilo kota, ale on był na domowym wyżywieniu, a Diabeł na podwórkowym. Tylko z wiekiem mam problem. Jedna Ania Diabełka wyceniła na 6 tyg, a druga Piratka na jakieś dziesięć, a to bracia są :? No nic, pojada na koniec tyg. na kontrolę z obydwoma, to się okaże co i jak.
Obrazek

andorka

Post » Pon wrz 12, 2011 23:36 Re: Czarny i czarny - z lasu na pokoje. POKOJE potrzebne :)

Oba są fajne, ale ja się zakochałam w tym co to ma dwa oczy :twisted: Bo on jest czarny, a oczy zielone - no cudeńko na maxa. :1luvu:

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Wto wrz 13, 2011 7:23 Re: Czarny i czarny - z lasu na pokoje. POKOJE potrzebne :)

A mnie się zdjęcia nie otwierają :( (banerki zresztą też...)
bo nam w pracy poblokowali strony...

Ale Czarnuszki na pewno są zacne :wink:

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Wto wrz 13, 2011 8:12 Re: Czarny i czarny - z lasu na pokoje. POKOJE potrzebne :)

zajebiaszcze chłopaki! :1luvu: jak ja lubię czarnuszki! :love:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Wto wrz 13, 2011 13:29 Re: Czarny i czarny - z lasu na pokoje. POKOJE potrzebne :)

Zrobiłam malcom bazarek, bo sporo wydatków jeszcze przed nami.
Zapraszam: viewtopic.php?f=20&t=133020
Obrazek

andorka

Post » Wto wrz 13, 2011 16:07 Re: Czarny i czarny - z lasu na pokoje. POKOJE potrzebne :)

słodkie :love:
Piracik to jak brat mojego Witusia :)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro wrz 14, 2011 15:49 Re: Czarny i czarny - z lasu na pokoje. POKOJE potrzebne :)

Malce fajne som :ok:
Piracik jak na kocię przystało pięknie bawi się zabawkami, rozrabia, chętnie je na rękach cięzko go utrzymać, bo mu się spieszy. Nic nie wskazuje na to, że brak oczka mu w czymkolwiek przeszkadza. Po odrobaczeniu wydalił obcych, poprawka za 10 dni licząc od przedwczoraj.
Diabełek trochę gorzej się czuje. Podaną w niedzielę pastę na robale prawdopodobnie zwymiotował. Znaczy zwymiotował na 100%, bo nażarł się do wypęku, tylko nie wiemy w jakim czasie po podaniu pasty, w związku z tym dziś dostał poprawkę, pewnie robale w brzuszku go męczą. Katrek też jeszcze jest, nie jakiś straszny, ale jest. Mały na wahnięcia apetytu raz je bardzo chętnie, raz tylko troszkę podziubie. Jest chudy, ale nie jakoś przeraźliwie. Mam nadzieję, że szybko się to unormuje. On na razie jest taki "mamy cycek", wzięty na ręce natychmiast zapuszcza motorek i zaczyna udeptywać, pewnie jak się trochę wzmocni, to zacznie przedkładać towarzystwo brata nad ludzkie :D
Obrazek

andorka

Post » Śro wrz 14, 2011 16:59 Re: Czarny i czarny - z lasu na pokoje. POKOJE potrzebne :)

http://kiciaki-miziaki.manifo.com/ogloszenia <--- moja strona! Można sie ogłaszać

totalniekapek

Od: Wto lip 19, 2011 20:25

Post » Śro wrz 14, 2011 20:28 Re: Czarny i czarny - z lasu na pokoje. POKOJE potrzebne :)

A dlaczego tu są tylko zdjęcia cyklopka ja się pytam? :evil:
Ja chce foto moich pięknych zielonych oczątek osadzonych w czarnym kocie! :evil:
To jest chyba najpiękniejsze kolorystyczne połączenie u kota jakie może być.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Śro wrz 14, 2011 20:32 Re: Czarny i czarny - z lasu na pokoje. POKOJE potrzebne :)

Zaraz, zaraz :!: Przecież pierwsze 4 zdjęcia to Diabełek czyli Twoja sympatia, na razie wygląda tak jak się czuje, jak mu się polepszy, to i zdjęcia będą bardziej urodziwe :mrgreen:
Obrazek

andorka

[następna]