Kociaki urodzone na działce w Sokolnikach z dzikiej kotki. Jako maleństwa dzikie dziki, niestety koci katar zaatakował

ich niełapalność nie ułatwiła sprawy, jednk gdy już z jednym malców było bardzo źle, to zdecydował się zwrócić o pomoc do pani, która się na tej działce kotami opiekuje. Malec trafił do weterynarza, oczka nie dało się uratować, zostało usunięte, oczodół zaszyty, wszystko już praktycznie wygojone. Panie najprawdopodobniej uratowały mu życie, kocię postanowiło się odwdzięczyć wprowadzając się na stałe do domku

. Jego brat być może silniejszy, nie pochorował się tak bardzo, więc postanowił być dzikusem dalej. Co nam wczoraj nerwów napsuł podczas łapanki, to jego. Łaził koło klatek, podbiegła do nas na metr, półtora i nic. W końcu jednak się skusił, klatkę zamknął i tym sposobem wydała na siebie wyrok przymusowego oswajania

. Oswajanie trwało,a trwało

. Po południu na przeglądzie u weta nasyczał na nas chyba z raz, a bliżej wieczora wzięty na ręce już się rozmruczał

Kociaczek bez oczka został ochrzczony przez panie, a jakże, Piratkiem, a małe dzikie ze względu na jego podłość i brak współpracy przy łapaniu - Diabłem. Kociaki mają ok. 6 tyg.
Diabełek już wczoraj zamieszkał w hoteliku, w klatce po Fikusie. Małe toto, że ledwo od ziemi odstaje, a na hamaczek, który wcale nie jest nisko, wleźć już potrafi

. Żarty jest niesamowicie, wczoraj pochłonął porcję mokrego jaką moje kocice zjadają na cały dzień i co było do przewidzenia wykonał zwrot. Teraz dostaje już mniej, a częściej i na razie nic się nie dzieje. Jest ciut zasmarkany i oczka łzawią – dostał od Ani zastrzyki na wynos. Został delikatnie odrobaczony i odpchlony – niestety w ramach życia zewnętrznego miał też wszoły.
Piracik dołączy do niego dzisiaj. Pani przywiezie go z Sokolnik i zostawi wraz z dokumentacją medyczną w lecznicy w Tesco, a ja go wieczorkiem odbiorę i przekażę „w ręce, które karmią” czyli Wiedźmie.
Jak tylko doprowadzimy chłopaków do porządku i pierwszy raz zaszczepimy oczywiście szukamy dla nich super domków.
A oto bohaterowie watku.
Diabełek:

Więcej zdjęć DiabliczkiPiracik:
Piracik 8 października pojechał do swojego nowego domu

Więcej zdjęć Piratka