Pilnie DT,DS opolskie,śląskie-dla cudnej kotki-2 miesięcznej

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sie 26, 2011 12:24 Pilnie DT,DS opolskie,śląskie-dla cudnej kotki-2 miesięcznej

Oto Kicia-
Obrazek
Wczoraj ok 20 w strzeleckim lidlu usłyszałam ze obok głównej ulicy(Opole-Gliwice)ktoś podrzucił kociaka.Od drogi dzielił ją metrowy chodnik.
Poszłam po nią-mimo że mam zakaz przyprowadzania do domu zwierzą.Mam trzy koty i nie mogę wiecej.Załapałam ja na ręce ale się wyrwała.
Przyszłam z klatką,złapała się szybko.
i jest w mojej łazience.Odpchlona,odrobaczona,mruczy w kontenerku.
I nie może tam zostać-proszę mnie nie oceniać,nie mam możliwości.
Mój rezydent zaraz zacznie sikać na wszystko :(
Moja kotka mimo ze oaza spokoju gryzie wszystkich
Nie oddam jej do schroniska,ale może się okazać że będę ja musiała umieścić w altance-tam nie wróżę jej długiego życia.
Czy ktoś z Opolszczyzny lub Śląska mógłby dać jej DT lub DS?-To dla niej szansa
Wszystkie DT w Strzelcach są zapchane,nikt tu nie może mi pomóc.
Czasem sobie myślę że jak nie ma możliwości to trzeba udawać że się nie widzi?Ale ja tak nie potrafię
Ostatnio edytowano Pon sie 29, 2011 10:01 przez łApkA, łącznie edytowano 2 razy

łApkA

Od: Pon sty 05, 2009 12:32

Post » Pt sie 26, 2011 12:26 Re: nie mogę jej dać domu

Jeszcze zdjęcia
Obrazek
Obrazek
Mała ma allegro,tablice,opole24
Rano załatwiła się do kuwetki,ładnie je,odreagowuje stres.

łApkA

Post » Pt sie 26, 2011 13:38 Re: Pilnie DT opolskie,śląskie

Podrzucam.
Kicia jest śliczna, widziałam ją wczoraj. :1luvu:

Lucky13

Od: Sob wrz 01, 2007 10:13

Post » Pt sie 26, 2011 17:25 Re: Pilnie DT opolskie,śląskie

hop! a kicia rzeczywiście urodziwa! za domek :ok:
Obrazek

Polanka

Od: Pon lis 01, 2010 18:45

Post » Pt sie 26, 2011 18:26 Re: Pilnie DT opolskie,śląskie

Ciężka sprawa z DT w naszych okolicach.
Może dzięki ogłoszeniom od razu znajdzie się DS.
Mała jest urocza.

:ok:

http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/odd ... NIE!,46773

http://www.koty.opole.pl/Ma%C5%82a-Kicia.php

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Sob sie 27, 2011 8:42 Re: Pilnie DT opolskie,śląskie

Podrzucę kiciunię :!:

violavi

Post » Pon sie 29, 2011 6:31 Re: Pilnie DT opolskie,śląskie

Była nadzieja na dom-ale niestety nie udało się.Ludzie nie rozumieją zwierząt.Małej nie byłoby tam dobrze.Szukamy dalej.niestety tak jak mówiłam nie mogę tymczasować sprawa wiec bardzo pilna.Kicia jest kochana,grzeczna,mądra.Tylko nie ma domu :( .Musi siedzieć sama,na pewno jej się nudzi.Godzina dwie dziennie z człowiekiem to mało :!:

łApkA

Post » Pon sie 29, 2011 8:45 Re: Pilnie DT opolskie,śląskie

Ola napisz w tytule, że DS też potrzebny.
I że kotka cudniasta.

violavi

Post » Pon sie 29, 2011 10:03 Re: Pilnie DT,DS opolskie,śląskie-dla cudnej kotki-2 miesięcznej

Może parę ogłoszeń papierowych rozwiesisz w okolicy?
Na adopcjach miau dodaj też.

violavi

Post » Pon sie 29, 2011 10:08 Re: Pilnie DT,DS opolskie,śląskie-dla cudnej kotki-2 miesięcznej

Zmieniłam :)
Mała niestety musi na razie mieszkać w altanie,jak pisałam u mnie nie może :( .Ale to chyba lepiej niż przy głównej drodze ?
Wczoraj całe popołudnie spędziłyśmy u niej,dziś rano córka już tam była-jedzonko zjedzone,kuweta odwiedzona,Kicia zabawowa,pobiegała po ścianach,jak to kociak.Ma dość komfortowe warunki-na razie jest ciepło.Boję się tylko żeby nie odzwyczaiła się od ludzi- mogę jej dać 2 godziny dziennie a to mało.
Bardzo proszę o dom dla małej-jest słodziutka
Papierowe ogłoszenia rozwieszone,mam nadzieję że ktoś się zakocha.

łApkA

Post » Pon sie 29, 2011 10:23 Re: Pilnie DT,DS opolskie,śląskie-dla cudnej kotki-2 miesięcznej

W altanie? Taki maluszek? Sama tam jest?
(wiadomo, że lepsze to niż ulica).
:(
Nie grasują tam kuny czasem?

violavi

Post » Pon sie 29, 2011 10:38 Re: Pilnie DT,DS opolskie,śląskie-dla cudnej kotki-2 miesięcznej

Altana dobrze zabezpieczona.wczoraj dodatkowo zatkałyśmy kominek.
Mała ma do dyspozycji pokój,aneks kuchenny i łazienkę,ale to niestety tylko altana.
Jak już pisałam nie mogę wziąć żadnego kota więcej do domu-mój mąż się nie zgadza,dodatkowo każdy nowy kot w domu nawet przebywający chwile (nawet jak jest zamknięty w łazience) skutkuje zasikanym mieszkaniem co nie pomaga w przekonaniu do tymczasowania TŻ .Patowa sytuacja,wszystkie domy gdzie mogłabym przekazać małą zapchane(ostatnio poszły ode mnie do Agaty 2 kocurki z Jankowskiego,u Lucky przepełnienie)
Wiem że mała nie powinna siedzieć w altanie-ale co robić,wybrałam chyba mniejsze zło
Łapałam ją bo niby była na nią chętna-pani z Lidla która się szybko rozmyśliła -zostałam ze złapaną kotka na rękach.
Ale jak nie byłoby chętnej też bym łapała-do dziś kotka zginęłaby na drodze.
Gdyby mogła czekać u mnie nie założyłabym wątku :(

łApkA

Post » Pon sie 29, 2011 11:35 Re: Pilnie DT,DS opolskie,śląskie-dla cudnej kotki-2 miesięcznej

Ola, ja wiem, ja Cie nie oceniam.
Smutno tylko, że mała w altanie.
Ale z tego co piszesz to taka ekstra altana jest.

A te dwa u Agaty to te? http://www.koty.opole.pl/Opal-i-Topaz.php

violavi

Post » Pon sie 29, 2011 11:56 Re: Pilnie DT,DS opolskie,śląskie-dla cudnej kotki-2 miesięcznej

Tak te kociaki.U nas był artykuł w strzeleckiej o kotach i szczurach(że przez koty i ich dokarmianie mnożą się szczury),bardzo dużo złych emocji,akcja oparta o gminę i spółdzielnię.Poszłyśmy tam- wiele karmiących kotek,nie wiadomo co łapać,kociaki poukrywane .Te dwa udało się zabrać od razu.Dzień później klomb na którym koty były dokarmiane i miały schronienie został wycięty,koty straciły swoje miejsce.Mamy zamiar dalej wyłapywać,ale wciąż brak czasu.Tylko że słyszałam opinie że lepiej żeby koty tam nie wracały-czysta głupota.Nikt nie chce pomagać łapać,tylko my(TOZ)ale to za mało-wszyscy pracujemy,opiekujemy się wolno żyjącymi .

Co do Altany-było generalne sprzątanie,pranie wietrzenie.Mała ma naprawdę dobre warunki.Moja Magda powiedziała że sama mogłaby tam spać-wszystkie zakamarki sprawdzone.Zresztą zrobimy zdjęcia

łApkA

Post » Pon sie 29, 2011 18:23 Re: Pilnie DT,DS opolskie,śląskie-dla cudnej kotki-2 miesięcznej

Nawet komentować się nie chce, wszędzie takie samo durne nastawienie ludzi do kotów :evil:

Najważniejsze, żeby kiciunia znalazła domek :ok:

violavi

[następna]