Wwa: Jacek i Placek -teraz Ron i Rocco-już w swoim domku:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 19, 2011 16:56 Wwa: Jacek i Placek -teraz Ron i Rocco-już w swoim domku:)

:ok: Nazywamy się Jacek i Placek.
Mieliśmy jeszcze jednego braciszka, ale on już znalazł swój super-domek :lol:
Jesteśmy teraz w domu, gdzie mieszka już kilka dużych kotów i dlatego nie możemy sobie pozwalać na wszystko :twisted: Jak tyko obudzimy któregoś starszego, albo w czasie gonitwy na kogoś wpadniemy, to od razu na nas syczą, a czasem dają łapą -przecież to niesprawiedliwe :ryk: :ryk:
Jesteśmy do siebie bardzo podobni i dlatego czasem duża i jej tż nie mogą nas rozróżnić.
Ja Jacek jestem trochę większy od Placka, jestem też bardziej odważny i pomysłowy :twisted: Na początku duzi zrobili nam kojec, żebyśmy byli bezpieczni, ale ja już po godzinie wymyśliłem jak z niego się wydostać -tak długo podskakiwałem, aż wreszcie złapałem się za górną krawędź i potem to już tylko na dół po drugiej stronie -ale się duzi zdziwili :ryk: :ryk:
Potem duży z młodszym dużym zrobili bramkę w drzwiach pokoju, żebyśmy nie chodzili po całym mieszkaniu -ale co to dla mnie :twisted: Trochę dłużej musiałem poćwiczyć, ale i tej przeszkodzie dałem radę :twisted: -przecież tam dalej jest taki wielki i ciekawy świat, a my mamy siedzieć tylko tutaj :!: :!: :!:
Placek poszedł w moje ślady i teraz pozwalają nam już zwiedzać całe mieszkanie, choć i tak najfajniej jest w "naszym" pokoju z balkonem. Wychodzimy sobie na balkon, a nawet nauczyliśmy się już wchodzić na specjalne półki, które duży zrobił, żeby duże koty mogły obserwować kwiatki, muszki i motylki oraz podziwiających ich innych dużych -teraz mogą podziwiać też nas :ryk: :ryk:
Kochamy się bardzo, często przytulamy się do siebie i bawimy się na całego -duża powiedziała, że niemożliwe, żebyśmy mieli tyle energii w takich małych ciałkach, ale ona się nie zna :piwa:
W nocy śpimy z dużymi w łóżku -czy Wy wiecie jak fajnie jest wtulić się w twarz dużej -zupełnie jakbyśmy byli razem z naszą mamą :1luvu: :1luvu:
Placek w ogóle ciągle klei się do dużej, śpi u niej na kolanach, albo się do niej tuli, ale on jest większy dzieciuch niż ja :ryk: :ryk:
Jest nam tu dobrze, bo ci duzi są zupełnie zakręceni na punkcie kotów, a na nas mogą patrzyć godzinami -tak mówią, ale oni chcą pomagać i innym kocim biedom i dlatego szukają dla nas jakiegoś rewelacyjnego domku :ok:

Jacek i Placek to dwumiesięczne bliźniaki.
Zdrowe, radosne kociaki, które tylko bawią się, jedzą lub słodko śpią -nie sprawiają żadnych kłopotów :1luvu:
Kotki rewelacyjnie korzystają z kuwet (krytych i zwykłych) z różnymi rodzajami żwirku.
Jedzą suchą karmę, są szczepieni i odrobaczeni.
Szukamy dla nich ds, byłoby wspaniale, gdyby ktoś zdecydował się wziąć ich razem
"*/////////////////////////////////////////////////////////////////// "-to dopisał Placek :lol:
bo naprawdę bardzo się kochają, świetnie się sobą zajmują i nie są uciążliwi, a człowiekowi dają moc radości i kocięcej miłości :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dopuszczamy możliwość adopcji osobno.

Domku, domku znajdź się szybko :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kontakt w sprawie Jacka i Placka z Hania66 lub Jopop

Przedstawiamy się:

Obrazek

-to JACEK

a to PLACEK

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon paź 03, 2011 21:49 przez Hania66, łącznie edytowano 10 razy

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Pt sie 19, 2011 17:10 Re: Jacek i Placek z DT u Hani66 proszą o DS:)

Hania66 pisze:Wszystkie Ciocie zapraszamy na nasz nowy wątek na "Kociarni"

viewtopic.php?f=13&t=131953

Tam będziemy pisać o Jacku i Placku, czyli radosnych kocich bliźniakach od Jopop :lol:

Wujka nie zaprosili ale i tak przyszedł, i to jako pierwszy :twisted:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Pt sie 19, 2011 17:12 Re: Jacek i Placek z DT u Hani66 proszą o DS:)

:lol:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt sie 19, 2011 17:14 Re: Jacek i Placek z DT u Hani66 proszą o DS:)

UPS :oops: :oops:
Już się poprawiam -zapraszamy Wszystkie Ciocie i Wszystkich Wujków oczywiście :ryk: :ryk:

Hania66

Post » Pt sie 19, 2011 17:45 Re: Jacek i Placek z DT u Hani66 proszą o DS:)

A tutaj kilka fotek naszych milusińskich -Jacek i Placek zapraszają :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tu najmniejszy (Placek) z największym rezydentem

Obrazek

a tu z dużą

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon sie 22, 2011 18:28 przez Hania66, łącznie edytowano 6 razy

Hania66

Post » Pt sie 19, 2011 22:47 Re: Jacek i Placek z DT u Hani66 proszą o DS:)

pozdrawiam :)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Nie sie 21, 2011 17:38 Re: Jacek i Placek z DT u Hani66 proszą o DS:)

Witamy niedzielnie :D
Dzięki Cioci Apsie maluchy mają już ogłoszenia w kilku miejscach, więc teraz czekamy na telefony od potencjalnych domków :D
Maluchy rozrabiają albo śpią :ryk: :ryk:
Komu piękny i żywiołowy czarny dwupak, komu :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: (w ostateczności pół dwupaku :lol: )

Hania66

Post » Pon sie 22, 2011 16:03 Re: WARSZAWA-Ursynów: Jacek i Placek z DT u Hani66 proszą o DS:)

Ale nam się duża trafiła :!: :!: :!: :!:
Wczoraj zrobiliśmy, jak mówiła duża wetce, śmierdzące i luźne qpole i dlatego dopiero przed chwilą dostaliśmy jedzonko :evil:
Wyobraźcie sobie, że przez jej histerię nie jedliśmy od wczoraj po południu -przecież to niedopuszczalne :!: :!: :!: Teraz podobno czeka, aż się załatwimy, bo ma zrobić nam analizy -ale my ją przetrzymamy :twisted: :twisted:
No ale dobrze, że w końcu dała nam jeść, bo znowu w brzuszkach pełno i można spokojnie pójść spać :lol:
Pozdrawiamy wszystkie Ciocie i Wujków :piwa:

Jacek i Placek czekają na najwspanialszy domek :1luvu:

Hania66

Post » Pon sie 22, 2011 16:14 Re: WARSZAWA-Ursynów: Jacek i Placek z DT u Hani66 proszą o DS:)

Zdjęcia były za duże - maksymalny dopuszczalny na forum rozmiar fotek to 640 pikseli na dłuższym boku.
Niestety, musiałam zmoderować.
Ale przy okazji podrzucam dzieciaki ;)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pon sie 22, 2011 16:48 Re: WARSZAWA-Ursynów: Jacek i Placek z DT u Hani66 proszą o DS:)

poprawimy się :oops: :oops: :oops:

Hania66

Post » Śro sie 24, 2011 9:27 Re:WARSZAWA-Jacek i Placek z DT u Hani66-chwilowo chorujemy:

No to sobie chorujemy :(
Właśnie wróciliśmy od weta. Jacek w zasadzie ok, tylko trochę luźniejsze qpole -dostał osłonowo antybiotyk + diarsanyl dopyszcznie.
Placek w nocy zaczął kichać, ma biegunkę i jest osłabiony, na szczęście ma apetyt, chętnie pije wodę i nawet trochę bawi się z bratem :D Dostał kuj w pupę, dopyszcznie diarsanyl i mamy dojechać na kroplówkę -teraz tak się wiercił, że doktor nie chciał go męczyć nie mając fachowej pomocy -ja mam za miętkie serce i nie trzymałam małego jak należy :oops:
Na szczęście test na pp wyszedł (-) :piwa:
W każdym razie co najmniej tydzień leczymy bliźniaki i dopiero po tym czasie wznowimy szukanie domku :ok:

Prosimy o kciuki i pozytywne myśli, coby jak najszybciej wyzdrowieć :1luvu:

Hania66

Post » Pon sie 29, 2011 19:57 Re: WARSZAWA-Ursynów: Jacek i Placek-prosimy o kciuki za domek:)

Po pierwsze informujemy Ciocie i Wujków, że ze zdrowiem duuużooo lepiej: qpole coraz ładniejsze, Placuś już nie kicha choć do towarzystwa bratu trochę kichać zaczął Jacek :twisted:
Maluchy jedzą RC Intensinal, dostają Diarsanyl dopyszcznie i kuje z antybiotyków w dupolki :D
Chęć do zabawy wróciła w 100% -maluchy roznoszą chałupę :ryk:, a po drodze wpadają na rezydentów -ci przyzwyczaili się już do szczylków i łaskawie wybaczają im niestosowne zachowanie :ryk: :ryk: :ryk:
Bąble sypiają przytuleni do nas lub Napoleona czy Wenusi, a wszystkie dorosłe futra wylizują im główki :1luvu:

Po drugie bardzo prosimy o mocne kciuki :ok: :ok: :ok: :ok:
Możliwe, że jeden brzdąc (a może i oba) trafią do fajnego domku :piwa:
Na razie nie chcę zapeszyć, a wszystko powinno się wyjaśnić do końca tego tygodnia :ok: :ok: :ok: :ok:

Pozdrawiamy zabawowo: Jacek i Placek z Rodzinką :1luvu:

Hania66

Post » Pon wrz 05, 2011 9:58 Re: WARSZAWA-Ursynów: Jacek i Placek-prosimy o kciuki za domek:)

:)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Sob wrz 10, 2011 19:19 Re: WARSZAWA: Jacek i Placek już w swoim domku:)

Dzisiaj po południu maluchy pojechały do swojego domku :piwa:
Mają Fajną Dużą i Super Dużego -oboje już są w chłopakach zakochani :1luvu: :1luvu:
Mam wrażenie, że futerka "wychowają" sobie swoich Dużych baaardzo szybko :ryk: :ryk:
Trzymam kciuki za nową rodzinkę i czekam na wieści :ok:

Hania66

Post » Sob wrz 10, 2011 22:45 Re: WARSZAWA: Jacek i Placek już w swoim domku:)

szkoda, że dopiero dzisiaj trafiłam na ten wątek...
mam w domu trzymiesięcznego czarnuszka, też szukam mu odpowiedniego domku tzn jej...
ale mam coraz mniej chęci aby ją oddać...
bardzo się cieszę, że znalazłaś domek dla chłopaków :1luvu:
dobrze, że trafiłaś na odpowiedzialnych Dużych :lol:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

[następna]