4 kociaki z Suwalszczyzny PILNIE szukają domu!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro sie 10, 2011 20:12 4 kociaki z Suwalszczyzny PILNIE szukają domu!

Cztery śliczne kociaki (dwa rude kocurki, koteczka – trikolorka i czarny kocurek), około 2,5 miesięczne pilnie poszukują domów. Mieszkają w gospodarstwie w Gawrych Rudzie (10 km od Suwałk) tuż przy ruchliwej drodze, na którą niefrasobliwie wybiegają. Właściciele bezskutecznie szukają dla nich domów wśród nielicznych turystów ale niestety do tej pory się to nie udało. Tymczasem z dnia na dzień kociaki wypuszczają się coraz dalej – wkrótce mogą zginąć pod kołami pędzących samochodów.
Jeśli znacie kogoś zainteresowanego adopcją lub sami możecie pomóc – przetransportować koty do domu tymczasowego lub takowy zapewnić podajemy telefon do Pani Agaty z gospodarstwa w Gawrych Rudzie – 668533071 – Obiecałam jej pomoc jednak na razie nie mogę pomóc inaczej niż poprzez zamieszczanie ogłoszeń w Internecie. Przekażcie proszę wiadomość do wszystkich potencjalnie pomocnych osób szczególnie z okolic Suwałk, Białegostoku, Augustowa etc. Lub też powracających z urlopu w tych rejonach.

Ja niestety nie mogłam sama zabrać kotków z gospodarstwa bo byłam w tamtym rejonie jedynie na rowerze.

niestety nie udało mi się wkleić zdjęć ale jeśli ktoś z was ma konto na Facebook to tam jest - https://www.facebook.com/event.php?eid= ... event_wall
Ostatnio edytowano Czw sie 11, 2011 11:21 przez jm7, łącznie edytowano 5 razy

jm7

Od: Czw gru 02, 2010 21:17

Post » Śro sie 10, 2011 20:34 Re: 4 kociaki z Suwalszczyzny PILNIE szukają domu!

Jm7 wklei zdjęcia.Podnoszę temat, jest ktoś z tamtych okolic? Kociaki w kolorach chodliwych, na pewno szybko znalazłyby domki.HELP!!!
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw sie 11, 2011 12:29 Re: 4 kociaki z Suwalszczyzny PILNIE szukają domu!

A właściciele mają możliwość wykastrowania mamy maluchów, żeby więcej nie rodziła? W razie problemów finansowych pomożemy :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw sie 11, 2011 14:41 Re: 4 kociaki z Suwalszczyzny PILNIE szukają domu!

namawiałam właścicielkę, z którą rozmawiałam, twierdziła, że to młoda kotka, której nie chciała okaleczać!? ale mam nadzieję, ze pójdzie po rozum do głowy. w każdym razie po moich zapewnieniach, że można, że trzeba, etc, ma to zrobić, ale czy zrobi?

jm7

Post » Czw sie 11, 2011 14:52 Re: 4 kociaki z Suwalszczyzny PILNIE szukają domu!

jm7 pisze:namawiałam właścicielkę, z którą rozmawiałam, twierdziła, że to młoda kotka, której nie chciała okaleczać!? ale mam nadzieję, ze pójdzie po rozum do głowy. w każdym razie po moich zapewnieniach, że można, że trzeba, etc, ma to zrobić, ale czy zrobi?

A teraz chce pilnie oddać małe? Nie ma tak dobrze. Jesetem gotowa pomóc jej w ogłoszeniach pod warunkiem kastracji kotki, szczególnie, że to nie żadne okaleczenie (na życzenie służę materiałami). I moim zdaniem powinnaś także swoją pomoc uzależnić od zapobieżenia dalszemu rozmnażaniu.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Czw sie 11, 2011 17:17 Re: 4 kociaki z Suwalszczyzny PILNIE szukają domu!

zgadzam się. ale moja pomoc ogranicza się jedynie w tej chwili do dania ogłoszenia. myślę, że osoby, które ew. zrobią coś więcej, mogą jej postawić taki warunek. mi szkoda kociąt, tak czy siak.

jm7

Post » Czw sie 11, 2011 17:34 Re: 4 kociaki z Suwalszczyzny PILNIE szukają domu!

Ja rozumiem,ale jak nie wykastruje kotki to za 2/3 miesiące sytułacja wróci do punktu wyjścia- i też będą kociaki których będzie żal.A jak któreś z kociąt pożyje wystarczająco długo to też może zostać-mamusią-i np. w przyszłym roku nie będzie jeden miot do oddania a dwa lub trzy. Sama widzisz jak trudno o domy :|

KOTEK1988

Od: Sob mar 01, 2008 15:30

Post » Czw sie 11, 2011 20:37 Re: 4 kociaki z Suwalszczyzny PILNIE szukają domu!

My to wszystko wiemy, marzyłabym o ambulansie, jaki widziałam na Animal Planet,który mógłby docierać na zapyziałą wieś.Marzyłabym również o tym, aby wreszcie ludzie się przekonali, jak potrzebna jest sterylizacja.Jm7 to wie, tymczasuje koty, pomaga wielu.To dzięki niej chociażby Nektar nie skończył marnie.Ona mieszka daleko, dlatego założyła wątek z nadzieją, że ktoś z tamtych okolic mógłby pomóc.

ewar

Post » Pt sie 12, 2011 9:42 Re: 4 kociaki z Suwalszczyzny PILNIE szukają domu!

jm7 pisze:zgadzam się. ale moja pomoc ogranicza się jedynie w tej chwili do dania ogłoszenia. myślę, że osoby, które ew. zrobią coś więcej, mogą jej postawić taki warunek. mi szkoda kociąt, tak czy siak.

Dawanie ogłoszeń jest zdejmowaniem odpowiedzialności- i dużą pomocą. Zgadzam się w 120% z KOTEK1988 - albo kastracja, albo ciągle będą kolejne kocięta szukające domów. Możesz spróbować przekonać panią do podawania Promonvetu, jak się boi kastrować- mniej zaszkodzi niż ciągłe porody. Trzymam kciuki!
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt sie 12, 2011 20:56 Re: 4 kociaki z Suwalszczyzny PILNIE szukają domu!

Jm7 jest z Warszawy, nie prosiłaby o pomoc, gdyby nie taka odległość.

ewar

Post » Sob sie 13, 2011 11:34 Re: 4 kociaki z Suwalszczyzny PILNIE szukają domu!

Ja wszystko rozumiem, ale to nie zmienia sytuacji tych kociąt. Nie wiem, co z nimi się stanie. Może nic. Może znajdą sposoby, by się ich pozbyć. Myślę, że osoba z okolic Suwałk mogłaby na pewno spróbować przekonać tę Panią albo coś zaproponować. Ja tylko rozmawiałam z tą Panią w przelocie. Nie była niechętna sterylizacji, raczej pełna obaw. W przeciągu 5 minut rozmowy w przelocie na rowerze w drodze do pociągu do Warszawy NAPRAWDĘ nie mogłam więcej.

jm7

Post » Wto sie 16, 2011 13:37 Re: 4 kociaki z Suwalszczyzny PILNIE szukają domu!

Nikt nie mieszka w pobliżu?

ewar

Post » Czw sie 18, 2011 11:27 Re: 4 kociaki z Suwalszczyzny PILNIE szukają domu!

Coś wiadomo?

ewar

Post » Nie sie 21, 2011 0:29 Re: 4 kociaki z Suwalszczyzny PILNIE szukają domu!

Mogę co najwyżej kciuki potrzymać, żeby domy znalazły:(

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie sie 21, 2011 6:07 Re: 4 kociaki z Suwalszczyzny PILNIE szukają domu!

To głucha wieś.Żeby zrobić ogłoszenia, zdziałać cokolwiek, trzeba tam pojechać i chociażby obfocić kociaki, pomóc tej kobiecie wysterylizować kotkę...itd.Trudno coś zrobić z odległości kilkuset kilometrów.Tu jest pies pogrzebany, bo kociaki prześliczne, kolorowe, znalazłyby domki.

ewar

[następna]