Trzy czarne kociaki, sygnał SOS na Morzu Północnym...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 09, 2011 21:45 Trzy czarne kociaki, sygnał SOS na Morzu Północnym...

Moja przyjaciółka odebrała telefon od pewnej karmicielki z ręką w gipsie. Pełna złych przeczuć i zupełnie wbrew logice wyruszyła na spotkanie wraz z depczącym jej po piętach przeznaczeniem, które zupełnie nie liczy się z jej poważnymi problemami zdrowotnymi i ma gdzieś małe dziecko plączące się po domu w otoczeniu dziewiątki kotów, z których część latami czeka już na dom. Kociaki trzy, oczywiście czarne. Ciemność widzę, ciemność... Próbowała znaleźć im tzw. tymczas - oczywiście bezskutecznie. I tak czekają u niej na dom i nie chcą okazać się sennym widziadłem, a ona nie ma nawet czasu ich ogłosić. Nie poznałam kociaków, bo jestem daleko, nad samym brzegiem Morza Północnego. Wiem, że sygnału SOS z reguły się nie lekceważy, więc postanowiłyśmy spróbować... Nie poznałam kociaków, ale jeden miauczał do mnie przez Skyp'a i robił to naprawdę przesłodko. Naprawdę, naprawdę warto go adoptować :kotek:

Moja przyjaciółka nazywana jest tu Ryśką, a kociaki mają na imię Selena, Wenus i Malcolm. Był jeszcze czwarty kociak, ale nie doczekał dnia, w którym czytacie ten wątek...

A oto co napisała o nich Ryśka:

"Kociaki mają około 10 tygodni i są przesłodkie. Mają okrągłe pyszczki, ciekawskie oczy i oswajają się błyskawicznie. Jeden z kociaków kilka dni temu został potrącony – robotnicy pracujący nieopodal podwórka, na którym kocięta się urodziły, wycofywali samochód i nie zauważyli go. Wypadek wyglądał tragicznie, to cud, że ten okruszek go przeżył!
Kociaki mają obecnie jedynie tymczasowe schronienie.
Są pod opieką weterynaryjną: mają wyczyszczone uszy, zostały odpchlone, zostały odrobaczone i zaszczepione. Mają założone książeczki zdrowia. I oczywiście - korzystają z kuwety!
Wenus wyróżnia się na tle rodzeństwa - wesoła iskierka, odważna i pomysłowa. Przewodzi w każdej zabawie, jest rezolutną kocią panienką o słodkim pyszczku.
Malcolm jest przepiękny! Będzie kiedyś dużym kocurem. Już teraz jest zdecydowanie cięższy, niż siostry. Ma bardzo zrównoważony temperament. Wesoły, ciekawski - kwintesencja małego kotka! Na grzbiecie ma ciut dłuższą sierść - wygląda to tak, jakby miał malutkiego irokeza.
Selena jest właśnie tym kociakiem, który został potrącony przez samochód. Miała wiele szczęścia, że żyje, zapewne przeżyła olbrzymi ból i strach. Ta malutka koteczka jest indywidualistką, a zarazem bardzo spragnioną bliskości istotką.
Bardzo potrzebują domów!
Kontakt: magda@podjednymdachem.org tel. 507 331 301 (najlepiej w godzinach wieczornych). "

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Save Our Ship.
Save Our Souls.
SOS

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Czw sie 11, 2011 19:32 Re: Trzy czarne kociaki, sygnał SOS na Morzu Północnym...

Tak bardzo czekam...

Obrazek

Wyciągam łapki, wypatruję Cię. Staram się być jak najwyżej, żebyś mnie nie przegapił, przechodząc obok. Czekam na Ciebie, Człowieku, który chcesz dać mi Dom.
Kot Malcolm.

Chiara

Post » Pt sie 12, 2011 19:01 Re: Trzy czarne kociaki, sygnał SOS na Morzu Północnym...

piękne pantery 8)

kask2032

Od: Czw cze 11, 2009 17:53

Post » Sob sie 13, 2011 23:23 Re: Trzy czarne kociaki, sygnał SOS na Morzu Północnym...

kask2032 pisze:piękne pantery 8)

Tak, czarne pantery są booooskie 8) Wiem coś o tym...

Chiara

Post » Nie sie 14, 2011 1:48 Re: Trzy czarne kociaki, sygnał SOS na Morzu Północnym...

Chiara pisze:
kask2032 pisze:piękne pantery 8)

Tak, czarne pantery są booooskie 8) Wiem coś o tym...

Wspaniałe są :1luvu: :1luvu: :1luvu:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie sie 14, 2011 9:12 Re: Trzy czarne kociaki, sygnał SOS na Morzu Północnym...

Są cudne, trzymam kciuki za domek, kiedyś opiekowałam się koteczkiem imieniem Malcolm, ale potrącił Go samochód... :(
No nic, trzymam kciuki za domek, zdrowe to, czarne, piękne, znajdzie się ktoś, kto je pokocha :1luvu:

Sandi

Od: Śro cze 08, 2011 7:13

Post » Śro sie 17, 2011 22:01 Re: Trzy czarne kociaki, sygnał SOS na Morzu Północnym...

Dziękuję za kciuki i ciepłe myśli!!!

A tu Wenus dla miłośników czarnych kotów:

Obrazek

Chiara

Post » Sob wrz 03, 2011 17:01 Re: Trzy czarne kociaki, sygnał SOS na Morzu Północnym...

Kociaki są czarne jak kawa, ale każdy jest inny. W zasadzie można je poznać po samym futerku, nawet, jeśli nie patrzy się na pyszczki.

Malcolm ma na grzbiecie irokeza. Jest bardziej mechaty, niż siostry, a na grzbiecie stoi mu kogucik.
Wenus ma niezwykle gęstą, króciutką sierść, pod którą pięknie grają mięśnie. Na dodatek na czarnym futerku widać delikatne prążki :1luvu: Takie czarne kociaki uwielbiam!!!
Selena ma futerko tak czarne, jak smoła, bardzo błyszczące i delikatne.

Obrazek
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pon wrz 05, 2011 21:41 Re: Trzy czarne kociaki, sygnał SOS na Morzu Północnym...

Naprawdę nikt nie chce czarnuszka ? :(

Chiara

Post » Pon wrz 05, 2011 21:47 Re: Trzy czarne kociaki, sygnał SOS na Morzu Północnym...

Selena jest zdecydowanie chudsza, niż jej rodzeństwo. Początkowo wszystkie kociątka były pozbawione tłuszczyku, ale Malcolm i Wenus już dawno nadrobili straty, a Selena nie. Zrobiliśmy jej wczoraj badania: Felv, a także dość dużo parametrów badania krwi. Z wyników nie wyziera żadna konkretna choroba, ale wskazują one na niedożywienie. Zmartwiło mnie to bardzo. Czekamy jeszcze na wynik badania hormonów tarczycy.
Nie wiem, czy ma to związek z tym, że była potrącona przez samochód, czy wynika to z zupełnie innych przyczyn. Na pewno przydała by jej się poszerzona diagnostyka... A w kasie fundacyjnej pusto. Może Ktoś chciałby zostać Mecenasem Seleny? :oops:

Obrazek
Obrazek

ryśka

Post » Śro wrz 07, 2011 8:57 Re: Trzy czarne kociaki, sygnał SOS na Morzu Północnym...

spójrzcie w te oczy - to Malcolm :1luvu:

Obrazek
Obrazek

ryśka

Post » Śro wrz 07, 2011 13:18 Re: Trzy czarne kociaki, sygnał SOS na Morzu Północnym...

Jaki on przesliczny :1luvu:
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Śro wrz 07, 2011 22:04 Re: Trzy czarne kociaki, sygnał SOS na Morzu Północnym...

Czy te oczy mogą kłamać ? :roll:

Obrazek[/quote]

Chiara

Post » Śro wrz 07, 2011 22:24 Re: Trzy czarne kociaki, sygnał SOS na Morzu Północnym...

No ba!

Te (ślicznej Wenus) także nie mogą, a nawet, gdyby mogły, to nie chciały by:

Obrazek

Obrazek

Kociątka są niezwykle słodkie, gdybym szukała dla siebie akurat kota, to wzięłabym je w komplecie (wyobraźcie sobie takie 3 bawiące się ze sobą czarnuszki :1luvu: )
Obrazek

ryśka

Post » Czw wrz 08, 2011 13:41 Re: Trzy czarne kociaki, sygnał SOS na Morzu Północnym...

Jakby sie tak Puma na ten przyklad sklonowala, co trojeczke na raz wziela zaprzyjazniona... Za "klona" Pumy trzymam! Zeby ich zapragnal.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

[następna]