POTRZEBNA POMOC - DT/DS DLA TRIKOLORKI Z MALUCHAMI - GDAŃSK

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sie 06, 2011 12:05 POTRZEBNA POMOC - DT/DS DLA TRIKOLORKI Z MALUCHAMI - GDAŃSK

Witam sprawa wygląda następująco. Piękna trikolorka z żółtymi oczami okociła się kilka tygodni temu w Porcie Północnym w Gdańsku. Kociaków jest 5.
Koteczka razem z małymi szwenda się po różnych kanciapach gdzie niestety za czysto nie jest - pełno pyłu węglowego. Mąż i inni pracownicy portu dokarmiają młodą matkę niestety nikt nie może zabrać jej i maluchów do domu. Bardzo chętnie my byśmy ją wzięli ale niestety mamy już dwa koty a jeden z nich nie toleruje obcych. Koteczka jak i maluchy potrzebują domu i to jak najszybciej. Małe mają okropnie zaropiałe oczka, a koteczka póki co karmiąca niedługo pewnie znowu będzie miała rujkę i kolejny miot będzie na świecie.
Niestety razem z mężem nie należymy do majętnych ludzi bo byśmy sami ją wysterylizowali. Póki co tylko dokarmiamy, a mąż od czasu do czasu mając przerwę w pracy dopieszcza ślicznotkę. Ogólnie koteczka ufna, ciągnie do ludzi. Maluchu bez matki uciekają ale jak podejdzie się z matką to chętnie się bawią.

Dodatkowo mam do oddania koteczkę 2,5 letnią - mieszanka dachowca i niebieskiego rosyjskiego. Koteczka chora na serduszko, nie można jej wysterylizować (nie przeżyje zabiegu). Już któryś raz piszę o niej i wciąż nie mogę znaleźć dla niej domu a nie chcę jej usypiać. Koteczka nieufna, da się pogłaskać ale tylko po łepku. Robi postępy, niestety coraz gorzej reaguje na mojego kocura kastrata, rzuca się na niego. W nocy jak i podczas mojej nieobecności w domu koty trzeba zamykać osobno by uniknąć wojny.

Jeśli ktoś znalazłby się chętny do pomocy w jednych z tych dwóch przypadków zapraszam do kontaktu mailowego (na forum zaglądam od czasu do czasu tylko. Mój mail mari32@wp.pl

A tutaj zdjęcia kotów:

Moja kotka do oddania:

http://img267.imageshack.us/img267/6120/064df.jpg
http://img831.imageshack.us/img831/2718/067tq.jpg

Maluszki:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Gdyby nie moja okropna koteczka to zabrałabym od razu do domku tego rudego... piękności :) albo nawet matkę maluchów, jest ona przecudna :)
Jeśli znalazłabym domek dla mojej koteczki, doświadczonego i odpowiedzialnego opiekuna to na jej miejsce planuję wziąć jeszcze jednego lub dwa koty. Niestety z Nią nie jest to możliwe :(:(:(:( a ja nie umiem i nie mam doświadczenia by sobie radzić z takim kotem :(

Mamuśka z maluszkami (filmik video):

http://www.youtube.com/watch?v=YxTRRu5ezq0

Pozdrawiam.

EDIT: Nie wiem czemu album za bardzo nie działał mam nadzieję że nie uznacie tego za zaśmiecanie :P oto wszystkie foteczki.
Ostatnio edytowano Sob sie 06, 2011 15:52 przez TusiaQ, łącznie edytowano 1 raz

TusiaQ

Od: Sob mar 12, 2011 9:08

Post » Sob sie 06, 2011 12:38 Re: POTRZEBNA POMOC - DT/DS DLA TRIKOLORKI Z MALUCHAMI - GDAŃSK

Podnoszę!
Kotka do ciachnięcia :!:

Nie widać zdjęć kociąt.

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Sob sie 06, 2011 13:31 Re: POTRZEBNA POMOC - DT/DS DLA TRIKOLORKI Z MALUCHAMI - GDAŃSK

Śliczne oczyska ma

fobka

Od: Pt paź 16, 2009 17:29

Post » Sob sie 06, 2011 16:18 Re: POTRZEBNA POMOC - DT/DS DLA TRIKOLORKI Z MALUCHAMI - GDAŃSK

Odnawiam, zdjęcia dodane. Trzeba coś z matką i maluchami zrobić. Niestety ja nie wiem od czego zacząć więc uderzyłam do Was :)

TusiaQ

Post » Sob sie 06, 2011 17:09 Re: POTRZEBNA POMOC - DT/DS DLA TRIKOLORKI Z MALUCHAMI - GDAŃSK

One są zakatarzone :(.
Najlepiej byłoby wziąć mamę z kociakami, tylko kto się tego podejmie :(.

Skoro są ufne, może ktoś mógłby im zakraplać oczy?

mrr

Post » Sob sie 06, 2011 17:33 Re: POTRZEBNA POMOC - DT/DS DLA TRIKOLORKI Z MALUCHAMI - GDAŃSK

Rudy ma paskudne oczy :(

Trójmiasto, RATUNKU!

mrr

Post » Sob sie 06, 2011 18:18 Re: POTRZEBNA POMOC - DT/DS DLA TRIKOLORKI Z MALUCHAMI - GDAŃSK

Niestety mogę tylko podrzucić temat.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Sob sie 06, 2011 19:08 Re: POTRZEBNA POMOC - DT/DS DLA TRIKOLORKI Z MALUCHAMI - GDAŃSK

Zakraplać oczka myślę że by się dało tylko pytanie czy raz na jakiś czas pomoże? Mąż pracuje nie zawsze ma możliwość podejść do kociaków. Skonsultuję to i tak z lekarką moich koteczków może uda się coś z tym zrobić tzn z leczeniem kk.

Ogólnie kociaki są na terenie zamkniętym. Da się je wywieźć bez problemu i tego chętnie z mężem się podejmiemy ale zabrać do domku nie damy rady.

TusiaQ

Post » Nie sie 07, 2011 11:29 Re: POTRZEBNA POMOC - DT/DS DLA TRIKOLORKI Z MALUCHAMI - GDAŃSK

biamila pisze:Niestety mogę tylko podrzucić temat.

Ja również mogę tylko podrzucić.Gdzieś czytałam na wątku PKDT że chyba w Gdańsku Baninie sa jeszcze jakieś darmowe sterylki.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Nie sie 07, 2011 13:02 Re: POTRZEBNA POMOC - DT/DS DLA TRIKOLORKI Z MALUCHAMI - GDAŃSK

TusiaQ, napisałam maile i pw. BARDZO PILNE!

mrr

Post » Pon sie 08, 2011 18:26 Re: POTRZEBNA POMOC - DT/DS DLA TRIKOLORKI Z MALUCHAMI - GDAŃSK

TusiaQ nawołujesz dziewczyny z PKDT ale one mają łącznie ponad setkę kotów po domach... naprawdę ciężko wymagać, żeby brały kolejne i kolejne, a potem następne, bo takich zgłoszeń codziennie jest kilka:(

Kinga Ci tu podpowiada gdzie szukać darmowych sterylek.
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Pon sie 08, 2011 18:31 Re: POTRZEBNA POMOC - DT/DS DLA TRIKOLORKI Z MALUCHAMI - GDAŃSK

weźcie od weta receptę na Augmentin w zawiesinie, i podawajcie kociakom z pół ml strzykawką dopyszcznie, by choroba nie postępowała, i jakieś kropelki do oczu, ogłoszenia, ogłoszenia, dużo ogłoszeń, trzeba próbować, puki domu tymczasowego nie ma na horyzoncie
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon sie 08, 2011 18:53 Re: POTRZEBNA POMOC - DT/DS DLA TRIKOLORKI Z MALUCHAMI - GDAŃSK

Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za jakikolwiek odzew ale jak wspomniałam to nie jest takie proste z tą kotką i kociakami. Mąż jako jedyny się Nimi interesuje, pracuje co drugi dzień i nie zawsze ma możliwość podejść do maluchów. Ja zabrać ich nie mogę do domu sama na oczy nie widziałam kociaków. Nie żądam pomocy napisałam grzecznościowy post, sama dzięki PKDT i grzecznościowego ogłoszenia mam kota znajdę i dlatego uderzyłam najpierw do nich. Wiem jak to wygląda, chętnie pomogłabym i wzięła tymczasy do siebie ale moja kotka nie pozwala na takie coś niestety. Gdyby to było takie proste to bym codziennie dokarmiała kociaki, podawała leki i zakrapiała oczy ale nie mam jak mąż też za bardzo nie ma jak. Zabrać je stamtąd i komuś przywieźć bez problemu niestety tylko tyle damy radę robić. To jest zakład pracy - zamknięta, chroniona, placówka i naprawdę nawet mężowi czasem ciężko podejść do kociaków, jak jest u nich raz w tygodniu to już sukces.

TusiaQ

Post » Pon sie 08, 2011 18:56 Re: POTRZEBNA POMOC - DT/DS DLA TRIKOLORKI Z MALUCHAMI - GDAŃSK

No to tylko ogłoszenia i dramatyczny apel bo będzie za późno:( Robiłaś im gdzieś te ogłoszonka?
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Pon sie 08, 2011 18:58 Re: POTRZEBNA POMOC - DT/DS DLA TRIKOLORKI Z MALUCHAMI - GDAŃSK

Pierwszy raz mam z czymś takim do czynienia i niestety nie bardzo wiem jak się za to zabrać :( Dlatego uderzyłam do Was bo wiem że Wy specjaliści od tych spraw ;)

TusiaQ

[następna]