Mantra - nareszcie w nowym domu !

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lip 30, 2011 18:07 Mantra - nareszcie w nowym domu !

Witam serdecznie wszystkich obecnych (i nieobecnych też). Jestem świeżo upieczoną forumowiczką :D
Chciałam ponownie poruszyć wątek młodej kotki, znalezionej w Łodzi na parkingu. Szukam dla niej domku stałego (najchętniej) lub tymczasowego. Pomieszkuje u mnie od ok. 2 tygodni jednakże w domu mam trzy psy i przyznam się wymaga to różnych kombinacji aby nie spotkały się na drodze. Kotka niestety jest niedowidząca dlatego nie chciałabym jej oddawać do schroniska bo raczej marne ma tam szanse na adopcje. Pomimo swojej wady zachowuje się jak przystało na normalnego, zdrowego kota: mruczy, mizia się i bawi kuleczką z gazety (czasami trzeba jej pomóc jak za daleko ją odrzuci). Jest słodka.
wklejam adres linku pod którym był wątek o niej i gdzie można zobaczyć fotki:
viewtopic.php?f=13&t=130750

Pozdrawiam

fb http://www.facebook.com/event.php?eid=134885629934951
Ostatnio edytowano Czw paź 06, 2011 19:15 przez belize, łącznie edytowano 3 razy

belize

Od: Sob lip 30, 2011 17:41

Post » Sob lip 30, 2011 18:11 Re: pilnie szukam domku dla kotki

w schronisku to ona ma marne szanse na przeżycie nie tylko na adopcję :(

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Sob lip 30, 2011 18:18 Re: pilnie szukam domku dla kotki

no zdaję sobie z tego sprawę :cry:
a kotka jest młoda, zdrowa i zasługuje na to aby znaleźć swoje ukochane miejsce

belize

Post » Sob lip 30, 2011 19:21 Re: pilnie szukam domku dla kotki

Zamów pakiet ogłoszeń u CatAngel

KOTEK1988

Od: Sob mar 01, 2008 15:30

Post » Pon sie 01, 2011 22:27 Re: pilnie szukam domku dla kotki

witam. ponawiam wątek kotki z Łodzi. pilnie szuka dla siebie domku. Jest wyjątkowa, przebywa u nas ok 2 tyg. a zdążyła zaskarbić nasze serca. niestety pierwsze były piechy (też kochane) więc to dla niej staramy się znaleźć kochający dom. nie stwarza problemów, załatwia się do kuwety, jak jest głodna potrafi dobitnie to okazać :catmilk:

to że niedowidzi to w dużej mierze jej ie przeszkadza jeśli trzyma się pewnych zasad: na pewno dom z ogrodem gdzie sama miałaby spacerować raczej odpada, w mieszkaniu czyje się pewnie pod warunkiem że nie robi często przemeblowania :)

belize

Post » Wto sie 02, 2011 21:04 Re: pilnie szukam domku dla kotki

KOTEK1988 pisze:Zamów pakiet ogłoszeń u CatAngel

Tu jest stosowny wątek o zamawianiu ogłoszeń viewtopic.php?f=27&t=117559
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Czw sie 04, 2011 17:26 Re: pilnie szukam domku dla kotki

Dziękuję wszystkim za wskazówki. Napiszę dzisiaj do CatAngel i zamówię pakiet ogłoszeń. Wykupiłam ogłoszenie na http://www.oglaszamy.pl, na stronie koty.pl i dopinam jeszcze jedno miejsce. Rozgłosiłam wśród znajomych ale odzewu brak :( Sprawa jest pilna, a jak widać adopcja zwierzaka nie jest prostą sprawą. Kotkę będę mogła na pewno przetrzymać do końca sierpnia, później niestety nie będę miała takiej możliwości. Nie wiem co wtedy zrobię, schron to ostatnie miejsce jakie biorę pod uwagę. Kotka jest po wizycie u weta, odrobaczona i czeka na szczepienia a to po wizycie u okulisty (dzisiaj ma być). To co na razie lekarz stwierdził to że ogólnie jest w dobrym stanie,ma około roku, i jak mu się wydaje to na jedno oko trochę widzi (ale dokładne badanie zrobi specjalista).
Kotka zrobiła się teraz bardzo towarzyska (choć wcześniej też lubiła leżeć na kolankach) bo przechodzi obecnie ruje. Sterylka na razie nie wchodzi w grę.
Ponawiam apel: szukam domu tymczasowego a najlepiej stałego dla porzuconej w Łodzi ślicznotki!!!

belize

Post » Czw sie 04, 2011 17:34 Re: pilnie szukam domku dla kotki

belize pisze:Kotka zrobiła się teraz bardzo towarzyska (choć wcześniej też lubiła leżeć na kolankach) bo przechodzi obecnie ruje. Sterylka na razie nie wchodzi w grę.

A dlaczego :?: Chcesz oddać niewysterylizowaną kotkę? Nie boisz się, że ją ktos rozmnoży?
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Czw sie 04, 2011 17:42 Re: pilnie szukam domku dla kotki

jak pisałam wcześniej, sprawa jest pilna dlatego szukam jej domu teraz, nawet jeśli nie jest wysterylizowana. nie jestem fachowcem w tych sprawach a wet powiedział że sterylka 2 tyg. po rui. każdy dzień się liczy. z mojej strony mogę zapewnić, że postaram się ją wysterylizować, może udałby mi się ją przetrzymać u siebie do czasu zabiegu a domu warto już teraz szukać.

belize

Post » Nie sie 07, 2011 17:16 Re: pilnie szukam domku dla kotki

Ponawiam prośbę o pomoc w adopcji kotki z Łodzi. Może jestem trochę nachalna ale nie mam wyjścia, powoli kończy się czas do kiedy mogę milusińską przetrzymać w domu tj. do września.
Kotka jest po odrobaczeniu, szczepienie będzie miała po tym jak zakończy się jej ruja. wtedy moglibyśmy ją też wysterylizować. Badał ją też okulista, stwierdził że ma wadę wrodzoną, zbyt małe unerwienie oka i brak prawidłowego przewodzenia w układzie nerwowym. Poza tym kotka zachowuję się normalnie, bardzo dobrze sobie radzi w mieszkaniu, nie stwarza żadnych problemów.
Niestety nie mogę jej zatrzymać, mieszkam w wynajętym mieszkaniu, mam już trzy psy, jak kotka jest w pokoju to psy muszą być w kuchni i na odwrót. Myślę że zasługuje na własny, kochający domek, gdzie będzie "Panią na włościach".

Ogłoszenia dane na różnych portalach i stowarzyszeniach ale jak narazie odzew marny :( niestety okres urlopowy, a zwierzątek w potrzebie jeszcze więcej niż zazwyczaj...

Może ktoś z Klubu Ślepaczków mógłby mi pomóc, próbowałam już na maila wysłać wiadomość ale nie wiem czy skutecznie. Jeśli jest taka możliwość to proszę o kontakt, będę wdzięczna.

belize

Post » Nie sie 07, 2011 17:24 Re: pilnie szukam domku dla kotki

Belize podaj kotce na wyciszenie rujki tablety i wysterylizuj przed wydaniem do adopcji :)
najszczesliwsza

Post » Nie sie 07, 2011 17:33 Re: pilnie szukam domku dla kotki

o jakie tabletki trzeba podać, bo wet nic nie mówił
a młoda jak się rozśpiewa... :)

belize

Post » Nie sie 07, 2011 17:35 Re: pilnie szukam domku dla kotki

belize pisze:o jakie tabletki trzeba podać, bo wet nic nie mówił
a młoda jak się rozśpiewa... :)

Proverę...
Nie znam dawkowania na zatrzymanie rui, to powinien wiedzieć wet :evil: jak i to z 2 tygodniowym czekaniem po zakończeniu rujki to bzdura :(

Ogłoszenia u CatAngel zamówiłaś?
najszczesliwsza

Post » Nie sie 07, 2011 17:41 Re: pilnie szukam domku dla kotki

najszczesliwsza pisze:

Proverę...
Nie znam dawkowania na zatrzymanie rui, to powinien wiedzieć wet :evil: jak i to z 2 tygodniowym czekaniem po zakończeniu rujki to bzdura :(

czy ten lek to na receptę?
a co do ogłoszeń u CatAngel to dzisiaj będę pisać w tej sprawie.

belize

Post » Nie sie 07, 2011 18:19 Re: pilnie szukam domku dla kotki

belize pisze:
najszczesliwsza pisze:

Proverę...

czy ten lek to na receptę?
a co do ogłoszeń u CatAngel to dzisiaj będę pisać w tej sprawie.

To lek który przepisze lub sprzeda Ci wet :)
najszczesliwsza

[następna]