POMOC DLA MALUCHÓW! KOCIAKI SZUKAJĄ DOMÓW!!! PILNIE!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lip 28, 2011 7:44 POMOC DLA MALUCHÓW! KOCIAKI SZUKAJĄ DOMÓW!!! PILNIE!!!!!

Kochani!!
Dwa miesiące temu przygarnęłam kotkę w ostatnich dniach ciąży. Szczęśliwie urodziła cztery śliczne kotki (trzy dziewuszki i jeden chłopczyk). Wiem, że takich tematów są setki, ale naprawdę muszę znaleźć maluchom domy. Przynajmniej dwójce.
Dla jednej koteczki już mam zaklepany domek, niestety reszta rośnie... a chętnych (przynajmniej w mojej miejscowości) brak.
Kociaki są zdrowe, odrobaczone, ślicznie same jedzą i uczą się korzystać z kuwety - co nawet nieźle im idzie. Nie mogę wszystkich zatrzymać, gdyż mam już w domu dwie psie i dwie kocie znajdy na stałe + zawsze jakieś tymczasiki, a niestety miejsca mało. Fundusze także "na styk" albo i na minusie. :kotek:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Naprawdę bardzo proszę o pomoc :) Może znajdzie się ktoś chętny aby przygarnąć maluszka? W razie potrzeby mogę wrzucić więcej zdjęć kociąt :) Są naprawdę przecudne, mruczące i miziające.
Ostatnio edytowano Czw sie 04, 2011 18:50 przez Onpil, łącznie edytowano 12 razy
ObrazekObrazek
Obrazek
Kto nas pokocha? Kocie biedactwa.http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=130948

Onpil

Od: Czw lip 28, 2011 7:31

Post » Czw lip 28, 2011 10:21 Re: Dzieci Znajdki szukają domków.

Lepsze zdjęcia kociaków

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us - jedyny chłopiec w całym towarzystwie, nazywany przez nas Simba. Najodważniejszy, największy, najszybszy, najbardziej domagający się towarzystwa człowieka. Po prostu NAJ!! Prawdziwy kocurek - super "traktorek" i przytulas jakich malo!

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us - najdrobniejsza z całej gromadki Lala. Strasznie ciekawska - wszędzie wejdzie. (Nawet do psiej miski!! :p) Odwazna i uwielbia dzieci!

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us - Zuzia - najmłodsza z rodzeństwa. Uwielbia towarzystwo psów. Jest puszysta i uwielbia się przytulać. Slodziak! Spokojna kicia, ktora kocha jesc buleczki!

Te słodziaki bardzo potrzebują opiekunów. Lubią towarzystwo innych zwierząt, dzieci i innych "ludziów". Czy naprawdę nikt się nimi nie zainteresuje?
Ostatnio edytowano Pt lip 29, 2011 10:44 przez Onpil, łącznie edytowano 3 razy
ObrazekObrazek
Obrazek
Kto nas pokocha? Kocie biedactwa.http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=130948

Onpil

Post » Czw lip 28, 2011 10:24 Re: Dzieci Znajdki szukają domków.

Na miau trudno znaleźć dom dla kociąt, tu wszyscy mają kota, albo dużo kotów (choć oczywiście jest szansa, że ktoś wypatrzy).
viewtopic.php?f=1&t=120970
wklejam link do wątku, w którym masz podane, gdzie i jak robić kotom ogłoszenia.
A kotkę najlepiej wysterylizować. Już sama widzisz, że niełatwo jest wyadoptować kocięta. A ponadto sterylizacja chroni przed nowotworami dróg rodnych i ropomaciczem u kotki, a Ciebie przed znoszeniem uciążliwości rujki.

wiewiur

Od: Sob cze 26, 2010 13:08

Post » Czw lip 28, 2011 10:37 Re: Dzieci Znajdki szukają domków.

wiewiur pisze:Na miau trudno znaleźć dom dla kociąt, tu wszyscy mają kota, albo dużo kotów (choć oczywiście jest szansa, że ktoś wypatrzy).

Nigdy wcześniej nie miałam kociaków do wyadoptowania aż w takiej ilości. Czasem zdarzał się jeden znaleziony. Wiem, ze tu każdy ma nawet po kilka kotów (ja z resztą też). Chętnie bym je sama zatrzymała ale przy malutkim mieszkanku i naprawdę niskim budżecie - jest ciężko. mam już i tak dwa przygarnięte psiorki, Znajdkę i Mańka - też młodzika który został najprawdopodobniej wyrzucony z samochodu - z tylna łapka wybitą ze stawu. Na szczęście już wszystko w porządku. Jeden kociak może u mnie zostać, na więcej nie mogę sobie pozwolić w tej chwili.
Co do sterylki - kotka oczywiście zostanie u mnie i zostanie wysterylizowana. Na razie jednak jeszcze muszę z tym zaczekać póki karmi małe. Wiem, ze hormony nie są pochwalane ale ze względu na to że Znajdka wychodzi do ogrodu, jest na Proverze jak na razie. Wet powiedział, ze krótki okres czasu przy podawaniu hormonów jej nie zaszkodzi.
ObrazekObrazek
Obrazek

Onpil

Post » Czw lip 28, 2011 11:22 Re: Dzieci Znajdki szukają domków.

A tu cała czwórka. Ta czwarta, która wygląda jak krówka - już ma zaklepany domek. Dlatego nie ma jej na "osobnych" zdjęciach w poprzednim poście.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us -- tak sobie śpimy :)

Obrazek

Ostatnio edytowano Pt lip 29, 2011 10:23 przez Onpil, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek
Obrazek

Onpil

Post » Czw lip 28, 2011 11:34 Re: Dzieci Znajdki szukają domków.

trzymam kciuki za domki, możesz też zakupić ogłoszenia u CatAngel
:ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Czw lip 28, 2011 11:43 Re: Dzieci Znajdki szukają domków.

W jaki sposób mogę wykupić to ogłoszenie?
ObrazekObrazek
Obrazek

Onpil

Post » Czw lip 28, 2011 11:51 Re: Dzieci Znajdki szukają domków.

Onpil pisze:W jaki sposób mogę wykupić to ogłoszenie?

juz daję Ci namiar.. chwilka...

edit: viewtopic.php?f=27&t=117559 wątek CatAngel... i dodam, że to przynosi rezultaty.. nasze radomszczaki poeksmisyjne wszystkie były wyadoptowane..a bylo ich trochę.. teraz też wykupujemy..i jest odzew!
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw lip 28, 2011 12:05 Re: Dzieci Znajdki szukają domków.

a maluchy śpią rozkosznie.. takie fotki w zbiorowym ogloszeniu na pewno przyciągną domki i bedzie odzew!!! :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw lip 28, 2011 12:06 Re: Dzieci Znajdki szukają domków.

Dziekuję baaardzo za namiar :) Zapewne skorzystam, choć muszę znaleźć jeszcze na to fundusz. :/
Wczoraj szczepiłam moje psie łajzunie kochane i zostałam z oszałamiającą kwotą 7zł na koncie. Dobrze, ze jeszcze zapas jedzenia mam :o
Mama obiecała drobny przelew na wydatki życiowo-domowo-zwierzęce. Jak dojdzie zapewne 10zł poświęcę na ogłoszonka!
ObrazekObrazek
Obrazek

Onpil

Post » Czw lip 28, 2011 12:51 Re: Dzieci Znajdki szukają domków.

no to trzymam kciukasy :ok: :ok: może jakiś bazarek zmontuj??? :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw lip 28, 2011 13:02 Re: Dzieci Znajdki szukają domków.

No to hopsa do góry maleńtasy! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Czw lip 28, 2011 13:20 Re: Dzieci Znajdki szukają domków.

Nieee... Bazarki dla wielu innych zwierzaków potrzebujących pomocy się przydadzą. Moje jeszcze mają co jeść, tu pożyczę, tam coś zastawię... Po 10 pooddaję... i tak w kółko. Ale jeszcze tragicznie nie jest. Mama pisała że przelew zrobiła, to weekend przetrzymamy. Zawsze jakoś przetrzymujemy. :)
Tylko koleżanka jeszcze dzwoniła, że jak do wieczora nie znajdzie karmiącej kotki to mi z Bydgoszczy tygodniowego malucha przywiezie wieczorem. Mój jeszcze nie wie - bo w pracy jest :P Ale się ucieszy z nowego tymczasowego domownika. :)
ObrazekObrazek
Obrazek

Onpil

Post » Czw lip 28, 2011 13:30 Re: Dzieci Znajdki szukają domków.

:oops:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw lip 28, 2011 15:37 Re: Dzieci Znajdki szukają domków.

Nie jest źle. Dostałam JUŻ (dopiero :P) jednego maila w sprawie Lali. Ale co z tego będzie to nie wiem. Mój wrócił z pracy z torbą 3 kilo karmy dla juniorków :) Czyli nie jest źle.
Kotek z Bydgoszczy do mnie jedzie.
ObrazekObrazek
Obrazek

Onpil

[następna]