KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lip 22, 2011 18:53 KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

Pod Lublinem, na działkach jest strasznie dużo bezpańskich dzikich kotów. 3 dorosłe kocice zawiozłam na sterylizację do Lubelskiego Animalsa. Inne kotki również będą stopniowo sterylizowane. Młodych kotów jest bardzo bardzo dużo! Koty mogą liczyć na działkowiczów, jeśli chodzi o dokarmianie, jednak większość ludzi likwiduje koty i podkłada trucizny... I jak wiadomo zimy są dla nich ciężkie, ponieważ mało kto jeździ w zimie na działkowe ogródki. Szukam domów dla kociaczków! Aktualnie mam u siebie 4 maluchy, bo woziłam na sterylkę ich mamę. Jednego z nich, najmniejszego kocurka z zapaleniem oskrzeli, zostawiam sobie. Żeby nie było, że innych namawiam, a sama nie przygarnę ;) Kocięta są urocze, szybko się przyzwyczajają. Załatwiają się do kuwety.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to mój maluch, z tego samego miotu:

Obrazek

Gdyby ktoś chciał też takiego łaciatego to na działkach widziałam kilka takich maluchów;)
Będę musiała wypuścić kociaki z powrotem jak ich mamie zagoi się rana po operacji. Myślę, że nie będzie trudno ich z powrotem odłowić jeśli ktoś zdecyduje się na adopcję.
Ostatnio edytowano Nie lip 24, 2011 18:45 przez kaasiaaczek, łącznie edytowano 1 raz

kaasiaaczek

Od: Pt lip 22, 2011 17:30

Post » Sob lip 23, 2011 18:40 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

nikt nie chce czarnuszków ? ;(

kaasiaaczek

Post » Sob lip 23, 2011 18:56 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

Letko nie ma, ale się nie załamuj :)
Piękne zdjęcia i to bardzo zwiększa szansę Kociastych na adopcje.
Zrób im ogłoszenia na wielu, wielu portalach, albo - jak nie masz czasu, to zwróć się do CatAngel, która za niewielką opłatą robi ogłoszenia, a kasa jest zresztą przeznaczana na Koty.
I mądrze, rozważnie wybieraj domki, sprawdzaj, podpisuj umowy.

Powodzenia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Sob lip 23, 2011 20:27 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

trzymam kciuki za lubliniaków!!!!

round-eyes

Od: Czw paź 21, 2010 8:55

Post » Nie lip 24, 2011 17:23 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

Jeszcze kilka zdjęć kociaków:

Obrazek

Obrazek

Z białą krawatką to kociczka:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kiciaszki są kochane. :1luvu:
Nie wiem czy je trzymać aż podrosną czy wypuścić teraz żeby nauczyły się żyć na wolności...? Kociaków na działce teraz jest około 10. Najważniejsze, żeby wysterylizować kocice. Porozwieszam ogłoszenia, że są sterylizowane żeby ktoś nie wytruł ich przynajmniej :evil:

kaasiaaczek

Post » Nie lip 24, 2011 17:32 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

Trzymaj Małe w domu i PILNIE, PILNIE ogłaszaj!
A kartkę powieś.

Zdjęcia piękne, zobaczysz, Kociaste będą miały branie!

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Nie lip 24, 2011 18:37 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

Na jakie portale najlepiej dać ogłoszenia? Wróciłam przed chwilą z działek. Wklejam zdjęcia kilku kociaków:

Kotek 1:
Obrazek

Kotek 2:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kotek 3:
Obrazek

Obrazek

I tego malucha mam tylko takie w krzakach bo nie chciał się pokazać. (Czarna kotka już jest po sterylizacji.):

Obrazek

kaasiaaczek

Post » Pon lip 25, 2011 8:36 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

tablica.pl , gumtree.pl , cafeanimal.pl , morusek.pl , wydarzenie na Facebooku...

trzymam :ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon lip 25, 2011 18:16 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

Dzięki ! Dałam ogłoszenia na te wszystkie portale, które wymieniłaś + dogomania.pl ;) Maluchy są naprawdę rozkoszne. Porobiłabym im więcej zdjęć tylko szkoda, że mamy taką brzydką pogodę. ;(

kaasiaaczek

Post » Śro lip 27, 2011 10:51 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

Wypuszczę dwa kociaki z mamą. :( Kotce zagoiła się już w międzyczasie rana po sterylce :) Mała kicia zostaje u mnie, bo kicha i oczko jej zaropiało. Mam nadzieję, że nie przyzwyczaję jej zbytnio... Dalej szukam dla nich domu, bo w każdej chwili będę mogła je odłowić. Koty są świetne, mój przygarnięty maluszek pokazał jak bardzo potrafią się odwdzięczyć za okazaną pomoc! Może ktoś jednak się skusi na czarnuszka? Wiem, że ciężko z adopcjami i kotów w potrzebie dużo ;( Może postawimy maluchom domek tam, jeśli ktoś się zgodzi żeby na czyjejś działce stał.

kaasiaaczek

Post » Czw sie 11, 2011 22:47 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

nikt się nie zdecydował na czarnego kiciaszka ?

kaasiaaczek

Post » Pon paź 17, 2011 21:09 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

Czarnuszki zdążyły dorosnąć, nikt się nimi nie zainteresował... Dziś w nocy było już -4 stopnie, a na działkach dorasta kolejny miot kocich nieszczęść. Czy doczekają roztopów? Oby zima była łaskawa... Maluszków było pięć, dziś znalazłam tylko trzy. Rozłażą się po całych działkach... Czarny i biały to najprawdopodobniej kocurki, tygryska jeszcze muszę sprawdzić. Czarny kociak jest najbardziej rozpieszczony, totalna przylepa, nie boi się, kręci się wokół ludzi. Dla przyszłych właścicieli postaram się znaleźć jak najtańsze sterylizacje, lub kastracje.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kaasiaaczek

Post » Wto paź 18, 2011 19:52 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

Maluszków jest pięć, pani z działek dziś mówiła jak kocica na słoneczku na środku działki się rozłożyła i karmiła całą piątkę. Baaardzo potrzebne domy!

kaasiaaczek

Post » Wto paź 18, 2011 20:46 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

zakochałam się w tym białym z ciemną łatką na łepku :1luvu:
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Wto paź 18, 2011 20:57 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

Kasiu, które to działki?
Nie w Dysie przypadkiem?
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

[następna]