Heniek "menel", kilkuletni kocurro przypełzł do mnie pobity, przegłodzony.
Po kastracji i usunięciu przyczyny niejedzenia, po której miał być wypuszczony bardzo pomału dochodził do siebie.
Badania, gdy jego stan się pogorszył miast polepszać, pokazały okrutną prawdę:
przewlekła niewydolność nerek... czyli w skrócie PNN
Henio codziennie ma podskórną kroplówkę, zażywa Fortekor i... szuka tymczasu...
Jako pechowo dla niego (o ironio!) lepiej się poczuł, więc moje koty, a najbardziej Azor (on jest jednostką dowodzącą, jako jedyny posiada mózg, resztą towarzystwa zarządza przez wi-fi -> tak mawia mój TŻ) zaczęły go szczuć...
Bubę (wątek Buby viewtopic.php?f=1&t=116472, której udało się znaleźć cudowny Domek Stały prawie zaszczuły na śmierć!
A stres przy chorobie Henia to zabójca!
Mój apel jest więc dramatyczny, ja miałam być tymczasem na 2 tygodnie, potem miało być dobrze. Nie było i nie jest.
I kluczowa sprawa!!!
Leczenie, diagnostyka Henia...
W Częstochowie odwiedziłam kilku wetów, po lekturze wątku o kotach chorych na nerki stwierdzam, że wiem więcej od wszystkich wetów z którymi rozmawiałam razem wziętych...
Co nowy wet, to nowe badania, znów stres, a tak naprawdę odpowiedzi brak na pytanie: jaka jest przyczyna PNN u Heniusia?
Wątek Henia: viewtopic.php?f=1&t=126408&start=0
Oto Henio:

Na chwilę obecną Henio je, nie wymiotuje.
Poczuł się na tyle dobrze, że stał się zagrożeniem dla mojego kocura.
Do DT zawieziemy go z TŻ z pomocą kasową na paliwo (LPG), lub mogę sama PKP (mam studencki).
Do DT Henio dostanie wyprawkę - tacki, saszetki i puszki karmy dla kotów chorych na nerki.
Do DT Henio dostanie kocyk od mojego synka i maskotkę.
casica

Oto bazarki na Henia i moje koty:
viewtopic.php?f=20&t=129794
viewtopic.php?f=20&t=129788
viewtopic.php?f=20&t=128083
viewtopic.php?f=20&t=129139
Poza DT dla Henia potrzebuję wsparcia dla moich kotów - karmy i żwirku, dlatego wyprzedaję co tylko się da.
Rachunki jakie mamy do zapłacenia przerosły moją zdolność rozumowania

Oto moje aukcje na Allegro:
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=4486923
Moje dziecko poświęciło swoje prezenty - zabawki, bo na każdym kroku muszę odpowiadać mu, że nie mam pieniędzy

BŁAGAM, NIECH ZNAJDZIE SIĘ DOBRA DUSZA, KTÓRA PRZYJMIE HENIA NA TYMCZAS, WARUNKIEM JEST DOSTĘP DO DOBREGO WETA I DOŚWIADCZENIE Z PNN