Nie mogę się nią zaopiekować - pomóżcie znaleźć jej dom!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 04, 2011 14:52 Nie mogę się nią zaopiekować - pomóżcie znaleźć jej dom!

Mała, drobna i bardzo wdzięczna kotka o ślicznych rudo-burych łatkach i białych łapkach szuka właściciela. Ma 6-7 m-cy i kocha ludzi. Jest bardzo ufna, ociera się o nogi, mruczy, pozwala się wziąć na ręce. Prosi, by ktoś ją przygarnął i obdarzył miłością...Potrafi żyć w zgodzie z innymi kotami, toleruje psy. Widać, że miała kontakt z człowiekiem; prawdopodobnie wychowała się w mieszkaniu, bo nie boi się wchodzić i przebywać w pomieszczeniach. Kicia nie będzie duża, to taka odmiana kota. . Kiedyś była tak przemoczona, że zabrałam ją do mieszkania by się najadła i osuszyła. Nie możemy jej jednak przygarnąć, bo mamy już dwie kotki a wkrótce zamieszka z nami kocur mojej przyjaciółki, która na rok leci za granicę i nie może kota zabrać ze sobą...Mieszkanko zaś jest naprawdę malutkie i ledwo się całą naszą czwórką w nim mieścimy;( Zbliża się urlop, wyjeżdżamy, więc kotka nie będzie mogła liczyć nawet na posiłek :( Chyba, że zrobimy wszystko, by znaleźć jej bezpieczny dom, choćby tymczasowy... Dziś byłam z nią u weterynarza. Kicia nie widzi na jedno oczko, co nie przeszkadza jej normalnie funkcjonować. Weterynarz nie jest jednak w stanie stwierdzić teraz czy w oku jest stan pozapalny czy też nowotwór. ;( Bo i taką możliwość trzeba wziąć pod uwagę. Czy więc ktoś zdecyduje się ją pokochać na resztę jej, być może niedługiego już życia? :(
Została odpchlona, odrobaczona i zabiezpieczona przeciwko kleszczom. Ponieważ kotka jest wolnożyjąca, nie możemy zagwarantować czy nie dopadł jej już jakiś kot-reproduktor; mamy nadzieję, że nie.
Zwierzak zdecydowanie nie nadaje się do życia na ulicy. Możliwy transport na terenie Polski.
Na razie kotka otrzymała imię Myszka. Czy zdążysz ją uratować, zanim ktoś wykorzysta jej ogromną, kocią ufność?

Zdjęcia kici są zamieszczone na stronie:
adopcje/index.php?p=10637
Ostatnio edytowano Pon lip 04, 2011 20:42 przez madziap, łącznie edytowano 2 razy

madziap

Od: Wto wrz 28, 2010 12:44

Post » Pon lip 04, 2011 14:56 Re: Nie mogę się nią zaopiekować - pomóżcie znaleźć jej dom!

foto nie wchodzi,. zrobiłas jej allegro itd ? tu dosc duze zakocenie w forumowych domkach
ZAGŁOSUJ NA POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY W ANKIECIE KRAKVETU!

Agonis

Od: Pt lut 05, 2010 12:50

Post » Pon lip 04, 2011 15:00 Re: Nie mogę się nią zaopiekować - pomóżcie znaleźć jej dom!

Kicia jest także na cafeanimal.pl, wysłałam również ogłoszenie do jednej z gazet do rubryki "Adopcje". Zaraz robię allegro :)
P.S. U mnie fotki wchodzą bez problemu...

madziap

Od: Wto wrz 28, 2010 12:44

Post » Pon lip 04, 2011 15:04 Re: Nie mogę się nią zaopiekować - pomóżcie znaleźć jej dom!

U mnie też się nie otwierają.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon lip 04, 2011 15:12 Re: Nie mogę się nią zaopiekować - pomóżcie znaleźć jej dom!

Madziap, u Ciebie strona się otwiera bo to Twoje ogłoszenie adopcyjne jest.

Musisz wstawić tu same fotki.

Edit:Widzę że już poprawiłaś :ok:

novena

Od: Wto lis 28, 2006 22:42

Post » Pon lip 04, 2011 15:15 Re: Nie mogę się nią zaopiekować - pomóżcie znaleźć jej dom!

prześliczna :ok: za domek

JOOAŚKA

Od: Sob lis 27, 2010 8:45

Post » Pon lip 04, 2011 15:15 Re: Nie mogę się nią zaopiekować - pomóżcie znaleźć jej dom!

Zjawisko, nie kot :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon lip 04, 2011 15:17 Re: Nie mogę się nią zaopiekować - pomóżcie znaleźć jej dom!

Tylko wielka ilosć ogłoszen pomoze.
zaznaczę do doczytania.
Tutaj wsio zakocone,ale oże coś sie znajdzie.
Wykastruj ja w pierwszym rzędzie. zaraz ciąża może być. I ew DT/Ds będzie miał kłopot.
Na prawdę nie masz nawet łazieneczki by ją chwilowo zamknąć.By nic się jej nie stało.Nie raz każda z nas miziaka trzymała w "dziwnych" warunkach by tylko był bezpieczny. I szukała mu dopiero DT. Zawsze boję zię,że moze się okazać,ze nie będzie co ratować. :cry:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon lip 04, 2011 15:30 Re: Nie mogę się nią zaopiekować - pomóżcie znaleźć jej dom!

ależ piękna!!
:ok: za domek!

ps czy ktoś mógłby mi PMką albo tutaj odp jak się zakłada ogłoszenie informacyjne o adopcji na allegro?

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49