Maluszki po kocim katarze! Cała trójka już w DS!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto cze 28, 2011 11:26 Maluszki po kocim katarze! Cała trójka już w DS!

Witam,
Czwórka 5-tygodniowych maluszków mieszkała pod blokiem na jednym z kieleckich osiedli. Problemy zaczęły się, gdy się okazało, że są chore na koci katar. Teraz mieszkają u mnie w piwnicy w klatce. Mają strasznie zaropiałe oczka, kichają, ciężko im się oddycha przez zapchane noski, jedna kotka nie chce nic jeść. Karmię je ze strzykawki mlekiem dla kociąt, bo karmy w ogóle nie jedzą.Dwa kocurki: Maniek i Leoś mają spory apetyt i są trochę zdrowsze od dwóch kotek o imionach: Mia i Mimi. Mia je chociaż trochę, ale gorzej jest z Mimi. Dzisiaj udało mi się dać jej na siłę 3 strzyknięcia mleka ze strzykawki. Ale kopała i drapała mnie, próbowała uciekać. Ma taki wzdęty brzuszek :( Albo jest zarobaczona, albo to z głodu.
Najgorsze jest to, że jeśli kocięta nie znajdą w najbliższym czasie domu, to trafią z powrotem pod blok :placz:
Myślę, że najlepsze byłyby domki wychodzące, bo uważam że tak jest dla kotów lepiej, zwłaszcza wychowanych na wolności (oczywiście jeśli okolica jest spokojna, nie ma żadnej ruchliwej ulicy). Mam w domu 2 koty, obydwa wychodzące i myślę, że są szczęśliwsze tak, niż gdyby miały całe życie spędzić zamknięte w jednym domu.

A oto zdjęcia kotów:

Maniek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Leoś

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mimi

Obrazek

Obrazek

Cała czwórka

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt lip 29, 2011 11:46 przez Julijaaa, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek Obrazek Obrazek

Robiona ręcznie biżuteria na sterylizację kotki: viewtopic.php?f=20&t=139004

Julijaaa

Od: Czw cze 16, 2011 14:19

Post » Wto cze 28, 2011 11:48 Re: 5 tygodniowe maluszki z kocim katarem! Szukamy domków

Tutaj wszyscy są zakoceni. Nie znajdziesz tutaj domków. Szukaj wśród znajomych i na innych portalach.

sabina1977

Od: Sob paź 02, 2010 21:56

Post » Wto cze 28, 2011 13:05 Re: 5 tygodniowe maluszki z kocim katarem! Szukamy domków

Jest domek dla czarnego kocurka, pingwinka, jakby udało się troszkę podleczyć.
Domek u znajomej mojej pani doktor, która niedawno straciła swojego kocurka. Zmarł na niewydolność nerek.
Myślę, że Leoś mógłby zostać tym zarezerwowanym gnojkiem :ok:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Wto cze 28, 2011 14:10 Re: 5 tygodniowe maluszki z kocim katarem! Szukamy domków

Super :!: :!: :!: :piwa:
On jest silny, wydaje się najzdrowszy z całego pingwiniego towarzystwa. Ma duże szanse.
Obrazek

joanna521

Od: Wto wrz 22, 2009 11:00

Post » Wto cze 28, 2011 14:12 Re: 5 tygodniowe maluszki z kocim katarem! Szukamy domków

sabina1977 pisze:Tutaj wszyscy są zakoceni. Nie znajdziesz tutaj domków. Szukaj wśród znajomych i na innych portalach.

Ale może zakoceni mają niezakoconych przyjaciół albo znajomych? I tak pocztą pantoflową rozejdzie się wieść o 4 ślicznych kociakach szukających domków...
Obrazek

joanna521

Post » Wto cze 28, 2011 15:21 Re: 5 tygodniowe maluszki z kocim katarem! Szukamy domków

sabina1977 pisze:Tutaj wszyscy są zakoceni. Nie znajdziesz tutaj domków. Szukaj wśród znajomych i na innych portalach.
sabina, jak możesz w ogóle coś takiego napisać??? Każdy forumowicz wie że większość tutaj obecnych jest zakocona ale spora część jest otwarta na pomoc a jeśli nie to chociaż wesprze poradą czy ciepłym słowem. Julka z mamą podjęły się niełatwego zadania a najgorsze i tak przed nimi ! Mogłaś napisać wprost wynocha z tego forum - na jedno by wyszło! Ręce mi normalnie opadły i jestem oburzona! :twisted:
Obrazek

http://adena.net.pl/
NAJTAŃSZE BIURO RACHUNKOWE W POLSCE
ZDALNA WSPÓŁPRACA
ZADZWOŃ !!! SPRAWDŹ CENĘ DLA SWOJEJ FIRMY

Tola

Od: Pt lis 24, 2006 16:00

Post » Wto cze 28, 2011 16:36 Re: 5 tygodniowe maluszki z kocim katarem! Szukamy domków

Masz rację, przepraszam. To chwilowa bezsilność...tyle jest wokół biednych , porzuconych kotów...już czasami po prostu nie mam sił:)Pozdrawiam i zyczę duzo sił do walki:)

sabina1977

Post » Wto cze 28, 2011 16:47 Re: 5 tygodniowe maluszki z kocim katarem! Szukamy domków

sabina1977 pisze:Masz rację, przepraszam. To chwilowa bezsilność...tyle jest wokół biednych , porzuconych kotów...już czasami po prostu nie mam sił:)Pozdrawiam i zyczę duzo sił do walki:)

Może należało nieco łagodniej, ale przecież to sama prawda... Kocikom trzeba zrobić jak najwięcej ogłoszeń poza miau. Bo tu naprawdę ciężko o dom :wink:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto cze 28, 2011 16:58 Re: 5 tygodniowe maluszki z kocim katarem! Szukamy domków

sabina1977 pisze:Masz rację, przepraszam. To chwilowa bezsilność...tyle jest wokół biednych , porzuconych kotów...już czasami po prostu nie mam sił:)Pozdrawiam i zyczę duzo sił do walki:)
w porzadku ...też przepraszam, nie powinnam była krzyczeć :/ Zdecydowanie najgorsza jest bezsilność :(
Obrazek

http://adena.net.pl/
NAJTAŃSZE BIURO RACHUNKOWE W POLSCE
ZDALNA WSPÓŁPRACA
ZADZWOŃ !!! SPRAWDŹ CENĘ DLA SWOJEJ FIRMY

Tola

Od: Pt lis 24, 2006 16:00

Post » Wto cze 28, 2011 17:29 Re: 5 tygodniowe maluszki z kocim katarem! Szukamy domków

Masakra. Sama znalazłam 4 małe kociaki wyrzucone do kosza na śmieci...
A ostatnio byłam świadkiem takiej sytuacji: idzie matka z córką, a ona trzyma kociaka około 2 miesięcznego...I matka mówi do córki: ,,Nie możemy go juz miec, wypuscimy go na działki..."

Bezsilność mnie dobija...

sabina1977

Post » Wto cze 28, 2011 18:27 Re: 5 tygodniowe maluszki z kocim katarem! Szukamy domków

Trzymam kciuki za dobre domki dla całej czwórki :ok:
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Wto cze 28, 2011 18:55 Re: 5 tygodniowe maluszki z kocim katarem! Szukamy domków

Kibicuję Maluchom :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Wto cze 28, 2011 22:46 Re: 5 tygodniowe maluszki z kocim katarem! Szukamy domków

Maluchy zjadły kolację i chyba już śpią. Mimi zresztą śpi na okrągło. Jest najsłabsza z całej czwórki. Ulubiona pozycja w stanie półczuwania, pół drzemania: siedząca, łepek odchylony do tyłu, oczka zamknięte (strasznie potem trudno je otworzyć, bo cały czas są sklejone ropą). Ale dzisiaj dwa razy wypiła po 2 mililitry mleka! Sukces! :)
Druga koteczka, Mia. Ma w sobie więcej trochę życia i trochę większy apetyt (6 ml mleka). Tylko jedno oczko bardzo brzydkie. Nie wiem, czy będzie kiedykolwiek sprawne :cry:
Kocurki są dość energiczne i wesołe. Dzisiaj obydwa wspinały się po prętach klatki, żeby się z niej wydostać. Próbują się też przeciskać między prętami (Gem, miałeś rację!). W piwnicy jest niezabezpieczony otwór wentylacyjny (mea culpa) na dogodnej dla nich wysokości, więc strach je puścić samopas, bo kocurki, jak w dym, do tego otworu. Przed chwilą zrobiłam prowizoryczne zabezpieczenie, może rano przy karmieniu je wypuszczę. Niech sobie trochę pohasają.
Obrazek

joanna521

Post » Śro cze 29, 2011 7:28 Re: 5 tygodniowe maluszki z kocim katarem! Szukamy domków

Jakie kropelki do oczu małe dostają ?
Jeśli Gentamecyne to proponuję zmienić na dicoftineff i tobrexan. Jeszcze sprawdze jakie zapisywał okulista naszym katarowym maluchom z fatalnymi oczami.
Jesli mała siedzi z główką do tyłu to najprawdopodobniej ma duszność. Idealnie byłoby zrobić jej inhalacje :oops:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Śro cze 29, 2011 8:37 Re: 5 tygodniowe maluszki z kocim katarem! Szukamy domków

fiona.22 pisze:Jakie kropelki do oczu małe dostają ?
Jeśli Gentamecyne to proponuję zmienić na dicoftineff i tobrexan. Jeszcze sprawdze jakie zapisywał okulista naszym katarowym maluchom z fatalnymi oczami.
Jesli mała siedzi z główką do tyłu to najprawdopodobniej ma duszność. Idealnie byłoby zrobić jej inhalacje :oops:

A ja proponuję skonsultować to z wetem. Jeśli jest uszkodzenie rogówki NIE WOLNO podawać sterydu.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

[następna]