ZAADOPTUJE KOTA

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 22, 2011 17:29 ZAADOPTUJE KOTA

Witam

Z góry przepraszam jeśli umieszczam ten post w niewłaściwym miejscu albo w ogóle on nie powinien istnieć bo nie po to jest ta strona oraz za jego trochę dziwaczną formę. Dopiero je znalazłem i nie zdążyłem zapoznać się z jego strukturą a sprawa jest dla mnie bardzo ważna. Wracając do rzeczy:

Chciałbym zaoferować się do zaadoptowania jakiegoś kota (samca) oczywiście kociątka jakoś 8-tygodniowego, może być młodszy (chociaż wiem, że to za mały okres aby odbierać je od matki ale i takie sytuacje losowe się zdarzają) z Warszawy i okolic (miejscem odbioru kotka byłaby Warszawa oczywiście). Zależałoby mi aby ktoś się znalazł z ofertą do niedzieli (26 czerwca) abym mógł w poniedziałek (27 czerwca) odebrać kocurka.
Teraz najdziwniejsza część posta.
BARDZO zależy mi na tym, aby kotek nie był leczony mianowicie, aby nie posiadał żadnej książeczki zdrowia itp. rzeczy (co wiąże się z tym, że nie jest szczepiony, odrobaczany itp.). Wiem, że to dziwna zachcianka i wielu użytkowników tego forum mnie pewnie skrytykuje ale jakoś to przeżyje.

Wiąże się to po części z tym, że wole kocurka sam wyleczyć u weterynarza i wziąć za niego całą odpowiedzialność od samego początku. Mam nadzieję, że uda znaleźć mi się takiego kotka i jak najszybciej adoptować. Jeśli ktoś jest chętny w pomocy mi w zrealizowaniu tego celu proszę pisać na forum albo wiadomość prywatną. Codziennie będę sprawdzał forum. Jeśli znajdzie się jakaś osoba podam swoje namiary.

poldek890

Od: Śro cze 22, 2011 17:11

Post » Śro cze 22, 2011 17:38 Re: ZAADOPTUJE KOTA

poldek890 pisze:Witam

Z góry przepraszam jeśli umieszczam ten post w niewłaściwym miejscu albo w ogóle on nie powinien istnieć bo nie po to jest ta strona oraz za jego trochę dziwaczną formę. Dopiero je znalazłem i nie zdążyłem zapoznać się z jego strukturą a sprawa jest dla mnie bardzo ważna. Wracając do rzeczy:

Chciałbym zaoferować się do zaadoptowania jakiegoś kota (samca) oczywiście kociątka jakoś 8-tygodniowego, może być młodszy (chociaż wiem, że to za mały okres aby odbierać je od matki ale i takie sytuacje losowe się zdarzają) z Warszawy i okolic (miejscem odbioru kotka byłaby Warszawa oczywiście). Zależałoby mi aby ktoś się znalazł z ofertą do niedzieli (26 czerwca) abym mógł w poniedziałek (27 czerwca) odebrać kocurka.
Teraz najdziwniejsza część posta.
BARDZO zależy mi na tym, aby kotek nie był leczony mianowicie, aby nie posiadał żadnej książeczki zdrowia itp. rzeczy (co wiąże się z tym, że nie jest szczepiony, odrobaczany itp.). Wiem, że to dziwna zachcianka i wielu użytkowników tego forum mnie pewnie skrytykuje ale jakoś to przeżyje.

Wiąże się to po części z tym, że wole kocurka sam wyleczyć u weterynarza i wziąć za niego całą odpowiedzialność od samego początku. Mam nadzieję, że uda znaleźć mi się takiego kotka i jak najszybciej adoptować. Jeśli ktoś jest chętny w pomocy mi w zrealizowaniu tego celu proszę pisać na forum albo wiadomość prywatną. Codziennie będę sprawdzał forum. Jeśli znajdzie się jakaś osoba podam swoje namiary.

adoptujac kotka z książeczką zdrowia masz w niej wszystkie wpisy lekarza,jakie leki były podane ,kiedy szczepiony i odrobaczany itd.więc to żadne utrudnienie,chyba :D
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro cze 22, 2011 17:42 Re: ZAADOPTUJE KOTA

Wiem o tym bardzo dobrze i zdaje sobie sprawę. Jak pisałem w początkowym poście szukam kocurka można to tak nazwać nie leczonego wiem, że to jest bardzo dziwnie i tajemniczo wygląda. To niestety jest niezbędny warunek dzięki, któremu będę mógł adoptować kotka.

poldek890

Post » Śro cze 22, 2011 17:50 Re: ZAADOPTUJE KOTA

poldek890 pisze: wiem, że to jest bardzo dziwnie i tajemniczo wygląda.

Rzeczywiście wygląda to dziwnie.
Nie wiem, czy zdecydowałabym się powierzyć swojego pupila komuś, kto ma tak nietypowe wymagania i nie potrafi ich racjonalnie uzasadnić.

Ale cóż, może ktoś się zdecyduje.

Edytuję.

Mam nadzieję, że kociak nie ma być pokarmem np. dla węża.
Ostatnio edytowano Śro cze 22, 2011 17:51 przez Mulesia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Śro cze 22, 2011 17:51 Re: ZAADOPTUJE KOTA

przepraszam, ale czy ten Kociaczek ma posłużyć do jakichś eksperymentów medycznych, czy coś? :?
KotkaWodna

Post » Śro cze 22, 2011 17:53 Re: ZAADOPTUJE KOTA

warunek "czystości"? potrzebujesz kota do testów,doświadczeń? 8O

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Śro cze 22, 2011 17:59 Re: ZAADOPTUJE KOTA

Racjonalne wytłumaczenie jest mianowicie takie, że ja i moja mama chcemy przygarnąć do domu kota. Problem stanowi jednak mój ojciec, który nie tyle co się na niego nie zgadza co ma bardzo mieszane uczucia do tego pomysłu. Jedynym sposobem na niego jest przygarnięcie tak zwanego jakby kota bezdomnego, który nic ze sobą nie ma i wmówienie ojcu, że to po prostu znajda. Mój ojciec ma taki charakter, że w tedy ten kot będzie miał lepiej w domu niż ja hehe.

I aby ten pomysł się sprawdził potrzebuję takiego kotka. Trochę trudno byłoby jemu wmówić, że kot jest znajdą jeśli miałby ze sobą książeczkę zdrowia. Fakt mógłbym adoptowanemu normalnie kotu po prostu zniszczyć książeczkę zdrowia i nie ma problemu to jednak nie wyjście bo nie mam potem zamiaru niewinnego zwierzaka jeszcze raz szprycować tymi samymi lekami i zrobić mu krzywdy.

Ogólnie sprawa z adopcją jest przemyślana i kot ma teoretycznie u nas już wszystko potajemnie przygotowane. Brakuje tylko kotka. W sumie u mnie było tak ze wszystkimi zwierzętami i potem kończyło się na tym, że prawie nie mogłem się do nich zbliżać bo ojciec absorbował je swoją osobą głównie (człowiek jest dobroduszny ale mało zdecydowany).

poldek890

Post » Śro cze 22, 2011 18:07 Re: ZAADOPTUJE KOTA

To o kota chodzi czy o spotkanie???to ja już nie łapię :?: :?: :?: napisał pan wiadomość do mnie że chodzi o spotkanie?

JOOAŚKA

Od: Sob lis 27, 2010 8:45

Post » Śro cze 22, 2011 18:08 Re: ZAADOPTUJE KOTA

Ja mam inne pytanie dlaczego do niedzieli?Mieszkasz na stałe w Warszawie? Jakie warunki możesz zaoferować kociątku?
Czy kotek ma być prezentem?

KOTEK1988

Od: Sob mar 01, 2008 15:30

Post » Śro cze 22, 2011 18:10 Re: ZAADOPTUJE KOTA

Ogólnie chodzi mi bardziej o spotkanie i dostarczenie kotka, ponieważ nie chce, aby go za bardzo stresowała podróż a po za tym ja mogę takiego tylko odebrać w Warszawie. Ale jeśli na poniedziałek by ktoś dostarczył kocurka na miejsce to nie widzę większych przeszkód.

TO JEST PANA WIADOMOŚĆ!!!!

JOOAŚKA

Od: Sob lis 27, 2010 8:45

Post » Śro cze 22, 2011 18:12 Re: ZAADOPTUJE KOTA

No i jeszcze jedno pytanie-ile masz lat? :mrgreen:

KOTEK1988

Od: Sob mar 01, 2008 15:30

Post » Śro cze 22, 2011 18:19 Re: ZAADOPTUJE KOTA

KOTEK1988 pisze:Ja mam inne pytanie dlaczego do niedzieli?Mieszkasz na stałe w Warszawie? Jakie warunki możesz zaoferować kociątku?
Czy kotek ma być prezentem?

Dlatego o niedzieli, ponieważ w najbliższym czasie będę tylko w poniedziałek w Warszawie a do niedzieli bo jak ktoś by się zgłosił z ofertą to muszę z taką osobą umówić na spotkanie tak aby wszystkim pasowało.
Jak pisałem wcześniej kot ma być dla mnie. Co do warunków to mieszkam w dwu-pokojowym mieszkaniu na pierwszym piętrze wszystkie media są. W domu zawsze jest ktoś praktycznie z domowników więc kot w sumie nigdy by nie zostawał sam. No chyba, że na godzinę aby zrobić jakieś zakupy. Jeśli chodzi o pomoc medyczną w razie czego dla kot to w okolicy w odległości ok. 500-1000 metrów od domu znajduje się trzech weterynarzy wiec zawsze jest pewność, że w jakimś nagłym przypadku , którys jest w gabinecie.

Jestem studentem jeśli o to chodzi całkowicie sprawnym na ciele i psychice.

poldek890

Post » Śro cze 22, 2011 18:36 Re: ZAADOPTUJE KOTA

No chyba, że na godzinę aby zrobić jakieś zakupy. Jeśli chodzi o pomoc medyczną w razie czego dla kot to w okolicy w odległości ok. 500-1000 metrów od domu znajduje się trzech weterynarzy wiec zawsze jest pewność, że w jakimś nagłym przypadku , którys jest w gabinecie.

Jestem studentem jeśli o to chodzi całkowicie sprawnym na ciele i psychice.[/quote]
a czy okna są zabezpieczone ,osiatkowane :?:

kotx2

Post » Śro cze 22, 2011 18:39 Re: ZAADOPTUJE KOTA

po za tym mały kociak to małe tornado,czy tata to wytrzyma :?:

kotx2

Post » Śro cze 22, 2011 18:41 Re: ZAADOPTUJE KOTA

Jeśli się tylko trochę bardziej rozejrzy dookoła w mieście to bez problemu można spotkać bezdomnego malucha, który potrzebuje pomocy.
Wysyp maluszków jest obecnie ogromny, proszę przejść przez miasto z otwartymi oczami a na pewno znajdzie się jakiś maluch do uratowania.
Nie będzie miał książeczki i będzie znaleziony na ulicy, nie będzie potrzeby okłamywania najbliższej osoby :?
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

[następna]