Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 16, 2011 12:54 Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

Witam,

Wczoraj wieczorem w ogrodku obok naszego bloku, gdzie zwykle dokarmiamy czerede kotow, odkrylismy kociaka. Kruszyna - mial fatalnie wygladajace oko. Galka oczna byla mocno wypchnieta do przodu i zaropiala - widok makabryczny. Zapakowalismy go do transportera i zawiezlismy do zaufanej lecznicy. Werdykt chirurga - oko jest do usuniecia, doszlo do perforacji rogowki. Kot po operacji moze zyc normalnie, ale musi miec dom - na zewnatrz sobie nie poradzi.

W tym momencie zaczynamy poszukiwania... Mamy 3 dni - w sobote trzeba bedzie podjac decyzje. Jezeli nie znajdziemy mu domu, to kociaka trzeba bedzie uspic. (tutaj dodac musze, co nie jest bez znaczenia, ze mam zaufanie do lecznicy i do lekarza ktory postawil diagnoze i rokowanie). W sobote, 18 czerwca musimy podjac decyzje: operacja i nowy dom, albo... eutanazja :(

W tym momencie kociak przebywa w lecznicy (Warszawa Goclaw), gdzie bedzie mial najlepsze warunki. Dostal antybiotyki i krople do oczy.

Kociak ma ok. 6 tygodni, plec na razie nieznana, straszna kruszyna. Bialy, w czarne plamki. Zdjec nie mamy - nie mielismy glowy do tego.

Bardzo prosimy, dajcie znac swoim znajomym kociarzom - moze znadzie sie dom dla tej znajdy. W razie czego prosze o info na priv - przez wieksza czesc dnia jestem dostepny pod emailem.

pozdrawiam
Obrazek

troxx

Od: Wto lis 09, 2010 23:10

Post » Czw cze 16, 2011 12:58 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

Podnoszę i proszę o DT dla kociaka. Jakby ktoś zrobił banerek byłoby super :) Na razie bez zdjęcia bo go nie ma, ale potem się zmieni.

Kocio ma 3 dni na znalezienie domku!!!!!!
magdajedral

Post » Czw cze 16, 2011 13:16 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

Kto pomoże????
magdajedral

Post » Czw cze 16, 2011 14:25 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

:cry:
MALUCHA TRZEBA RATOWAĆ :idea:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw cze 16, 2011 14:26 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

Jest szansa na operację usunięcia oczka, ale co potem z nim? Na wolności bez oczka i takie maleństwo sobie nie poradzi!!!!!!!!!!!!!!!!
magdajedral

Post » Czw cze 16, 2011 14:50 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

magdajedral pisze:Jest szansa na operację usunięcia oczka, ale co potem z nim? Na wolności bez oczka i takie maleństwo sobie nie poradzi!!!!!!!!!!!!!!!!

Przecież po tym usunięciu kiciak i tak musi moment zostać w lecznicy... Zlitujcie się - usypiać malucha z powodu oczka? 8O To legalne w ogóle jest? Chyba raczej nie... :evil:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw cze 16, 2011 15:34 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

No ale kiedyś nadejdzie moment gdy będzie musiał opuścić lecznicę i co wtedy????
magdajedral

Post » Czw cze 16, 2011 15:45 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

magdajedral pisze:No ale kiedyś nadejdzie moment gdy będzie musiał opuścić lecznicę i co wtedy????

Jakieś choćby TDT na pewno się znajdzie... No przecież nie można uśpić kiciaka z powodu oczka!
Edit: jutro zrobię mu zdjęcia.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw cze 16, 2011 15:58 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

wydaje mi się że problem pomału się rozwiązuje .
powodzenia kiciusiu :ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw cze 16, 2011 16:00 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

Czy już mogę zacząć się cieszyć?????
magdajedral

Post » Czw cze 16, 2011 16:00 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

dorcia44 pisze:wydaje mi się że problem pomału się rozwiązuje .
powodzenia kiciusiu :ok:

Co masz na myśli? :mrgreen: To focić go czy nie?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw cze 16, 2011 16:02 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

Jak dla mnei to focić, koniecznie! Chciałabym zobaczyć tego małego "bohatera".
magdajedral

Post » Czw cze 16, 2011 16:05 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

Wydaje mi sie ze o eutanazji powoli mozemy zapominac - taka mam nadzieje. W najgorszym wypadku wezmiemy go do siebie - nie bardzo mamy warunki, ale tymczasowo chyba sie uda. Musze sie jeszcze skonsultowac z moja lepsza polowa ;) Boje sie tylko rysyka wzgledem rezydentow... Sa szczepieni fel-o-vax, niestety nie pamietam przed czym konkretnie broni ta szczepionka...
Obrazek

troxx

Od: Wto lis 09, 2010 23:10

Post » Czw cze 16, 2011 16:06 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

magdajedral pisze:Jak dla mnei to focić, koniecznie! Chciałabym zobaczyć tego małego "bohatera".

No to jutro z rańca sfocę... Czy on, kurka siwa, MUSI być na Gocławiu? :mrgreen: Nie ma lecznic na Żolu i w Śródmieściu? :wink:
Przed panleukopenią Fel-o-Vax chroni na pewno. I przed kocim katarem też. :D
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw cze 16, 2011 16:08 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

Jeśli możecie mu dać DT to już połowa sukcesu. Umawiaj go na zabieg usunięcia oczka i szukamy mu DS. Wierzę, że taki malec znajdzie domek :)
magdajedral

[następna]