Karl 13/06/11 - szukamy DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon cze 13, 2011 23:46 Karl 13/06/11 - szukamy DS

To jest Karl Batman – schroniskowy numer to 13/06/11
Batman bo spadł z dachu (tak nazwały go córki Koleżanki, która znalazła kocurka), imię Karl dostał w schronisku...Te fotki dostałyśmy od schroniska (maluszek chyba był po kąpieli :)), czekamy na nowe fotki... Kocurek żyje na tym świecie dopiero ok. 2,5 miesiąca a już sporo przeszedł :cry: "Lot" z dachu to prawdopodobnie konsekwencja choroby... Karl (Batman) miał koci katar, zaropiałe oczka (pewnie dlatego nie widział krawędzie dachu) i ciężkie zapalenie płuc. Gdy trafił do schroniska dawano mu zerowe szanse na przeżycie, na dodatek w schronisku dostał numer 13... podłączono go jednak pod kroplówkę, dano antybiotyki. Kocurek dzielnie walczył o życie! A Panie weterynarki bardzo mu w tej walce pomagały i otoczyły troskliwą opieką. Ku zaskoczeniu i radości wszystkich walkę o życie wygrał! Nie ma już kroplówek, sam zjada jedzonko i zaczyna nawet rozrabiać :twisted: . Jedno oczko było bardziej zaropiałe i teraz jest jeszcze "mętne", podobno na razie jeszcze trudno powiedzieć czy tak już zostanie czy będzie lepiej. Szukamy na niego STAŁEGO domu. Chciałam go wziąć na DT, ale opiekunowie (Panie wetki) nie zgadzają się :( uważają, że nie należy dodatkowo stresować maluszka zmianami. Oddadzą go tylko do DS.
Jeśli ktoś będzie chciał adoptować walecznego rozrabiakę może to zrobić zgłaszając się do schroniska przy ul. Rybnej w Krakowie. Należy pytać o Karla 13/06/11
Karl do końca tygodnia będzie zaszczepiony. Po drugim szczepieniu i odrobaczeniu albo będzie wydany do nowego domku albo wypuszczony do "zbiorowej" kociej klatki... W wieku 5 miesięcy będzie wykastrowany. Jeśli do tej pory ktoś go przygarnie, to może kocurka wykastrować w schronisku i na koszt schroniska. Schronisko zapewni również opiekę weterynaryjną jeśli tylko nowy właściciel będzie chciał z tego skorzystać... NIECH GO KTOŚ PRZYGARNIE! On tak walczył o życie! Szkoda byłoby gdyby miał je spędzić w schroniskowej klatce... :?

Obrazek

Obrazek

Panda993

Od: Pon cze 13, 2011 23:42

Post » Wto cze 14, 2011 1:13 Re: Karl 13/06/11 - szukamy DS

Ale fajny kocurrrro, takie pazurki ostre :kotek:

Zyta Felicjańska

Od: Śro kwi 20, 2011 13:27

Post » Wto cze 14, 2011 10:00 Re: Karl 13/06/11 - szukamy DS

Panda993 - zgłosiłam maluszka do wątku naszego schronu viewtopic.php?f=13&t=127781&start=210

Odezwij się tam, bo potrzebne są zdjęcia do ogłoszeń kociaka.

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Wto cze 14, 2011 10:29 Re: Karl 13/06/11 - szukamy DS

ewentualnie może BarbAnn będzie mogła w weekend zrobić mu zdjęcia. czy kotek jest teraz zdrowy i "na wydaniu"? czy jeszcze coś mu dolega?
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Wto cze 14, 2011 11:35 Re: Karl 13/06/11 - szukamy DS

Bungo - dziękuję. Dołączyłam fotki, czekamy na nowsze...
j3nny - ktoś w schronisku udzielił nam dzisiaj "oszczędnych" informacji z karty malucha, że wczoraj był lekki nawrót kociego kataru i maluch znowu jest na antybiotyku... napisałyśmy e-maila i czekamy na bardziej szczegółowe informacje i fotki. Jak tylko czegoś się dowiem, dam znać.

A tak z innej beczki - Karl został znaleziony w okolicach restauracji "Kmita" na os. Piastów Kraków Nowa Huta... po dachu restauracji "grasuje" jeszcze dwoje rodzeństwa i rodzice malucha. Czy jesteście w stanie jakos pomóc w wyłapaniu tych kotów i sterylizacji? Ta para ma kociaki rok w rok... Niestety dach należy do restauracji. Wygląda na to, że nie są tam dokramiane tylko po prostu mieszkają sobie na dachu. Koty właściwie dzikie i nie ma możliwości ot tak wyłapania ich... nie jestem tez pewna czy właściciel jest zainteresowany pomoca w ich złapaniu...
Ja kompletnie nie mam wiedzy ani doświadczenia jak się takie sprawy załatwia choćby z prawnego punktu widzenia...

Panda993

Od: Pon cze 13, 2011 23:42