Zaopiekuj się kotkiem!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 08, 2011 7:19 Zaopiekuj się kotkiem!

Witam.
Jestem nowa na forum, ale założyłam tu konto głównie po to, żeby napisać ogłoszenie dotyczące małych kociąt znalezionych w budce osiedlowej. Są 3 maluszki, z tego dwa w bardzo złym stanie. Siedzą w kącie, kichają, kaszlą i mają całe zaropiałe oczy. Jeden kociak ma zdrowe oczka, już robią mu się zielone, bryka po całej budce, i ma się lepiej, niż jego rodzeństwo. Wszystkie maluszki są czarne, tylko ten zdrowy kociak ma białe zakończenie na ogonku.
Byłabym bardzo szczęśliwa, gdyby ktoś wziął jakiegoś kotka chociaż na DT, muszą być natychmiastowo wyleczone!
Jestem z Gdańska, jeśli ktoś byłby w stanie pomóc, proszę o natychmiastowe info! :)
Ostatnio edytowano Nie cze 12, 2011 15:22 przez Sandi, łącznie edytowano 1 raz

Sandi

Od: Śro cze 08, 2011 7:13

Post » Śro cze 08, 2011 7:44 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Raczej będzie cięzko z DT, ponieważ są one bardzo zakocone :( nie możesz ich na razie zabrać do weterynarza i przechować w łazience?? Trzeba ja pilnie ogłaszać ( możesz wykupić pakiet u Cat Angel : http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=117559&hilit=+og%C5%82oszenia )
Pirat [*] Pepe [*] Masza Stefan

Del

Od: Wto lis 24, 2009 16:30

Post » Śro cze 08, 2011 7:49 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Gdybym mogła, już dawno sama bym wzięła je na DT (chociaż te chore), ale zbyt dużo stoi na przeszkodzie:
1. Mieszkam w mieszkaniu, 3-pokojowym i nie mam warunków na trzymanie tylu zwierząt, bo...
2. ...Mam jeszcze psa, dwie świnki morskie i tymczasowo rybkę.
3. Nie wiadomo, na co chore są koty, mogą przenieść chorobę na moje zwierzaki;
4. Kot na pewno nie byłby przyjaźnie nastawiony do moich zwierząt (przynajmniej do rybki i świnek).
Mam nadzieję, że jednak znajdzie się jakiś "nie zakocony" DT :cry:

Sandi

Od: Śro cze 08, 2011 7:13

Post » Śro cze 08, 2011 8:05 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

W 3-pokojowym mieszkaniu spokojnie znajdziesz miejsce na kotki 8O Bardzo wiele DT ma dużo mniejsze lokum. Wystarczy im najmniejszy pokój. Nie masz kotów, a bardzo niewiele chorób przenosi się między gatunkami, więc o to możesz być spokojna.

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Śro cze 08, 2011 8:29 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Weź je chociażby do łazienki na pare dni....
Ja mieszkam w mieszkaniu 30 metrowym który ma 2 pokoje. Mam 3 swoje koty i 3 małe kotki w łazience, które nie maja styczności z moimi kotami, żeby uniknąć choróbsk właśnie. Małe kotki nie upolują Ci świnki morskiej ani rybki:)
Obrazek

lalka999

Od: Pon paź 25, 2010 1:02

Post » Śro cze 08, 2011 15:43 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Sandi pisze:Gdybym mogła, już dawno sama bym wzięła je na DT (chociaż te chore), ale zbyt dużo stoi na przeszkodzie:
1. Mieszkam w mieszkaniu, 3-pokojowym i nie mam warunków na trzymanie tylu zwierząt, bo...
4. Kot na pewno nie byłby przyjaźnie nastawiony do moich zwierząt (przynajmniej do rybki i świnek).

Nie rozśmieszaj mnie.
Ja w dwóch pokojach mam i psy i koty. W ilości dużo, dużo większej.

Napisz od razu, że jesteś wygodna i nie chcesz sobie d** zawracać.
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Śro cze 08, 2011 15:49 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

czy z kociakami jest matka? Najlepiej byłoby całą rodzinkę zabrać do klatki wystawowej, a kotkę obowiązkowo po odchowaniu małych wykastrować, aby zapobiec kolejnym takim tragediom. Pomożemy w tym.

zajrzyj jeszcze tu, może ktoś Ci coś doradzi także w kwestii tymczasowania u Ciebie: viewtopic.php?f=13&t=125068&start=1095

trzymam :ok: :ok: :ok: :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro cze 08, 2011 15:54 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Kasia D. pisze:
Sandi pisze:Gdybym mogła, już dawno sama bym wzięła je na DT (chociaż te chore), ale zbyt dużo stoi na przeszkodzie:

Nie rozśmieszaj mnie.

No po takim dictum dziewczyna na pewno w podskokach poleci po kociaki :?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro cze 08, 2011 18:16 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Zofia&Sasza pisze:
Kasia D. pisze:

Nie rozśmieszaj mnie.

No po takim dictum dziewczyna na pewno w podskokach poleci po kociaki :?

Po żadnym dictum nie poleci . Bo jest wygodna.
ZA nią inni mają odwalić czarną robotę.
kapewu?
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Śro cze 08, 2011 21:35 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Kasia D. - wyczucia i bodaj odrobiny subtelności , to w Tobie poziom :evil: "0" (czytaj: zero).
Mogłabyś sobie uzmysłowić, że nie chodzi o licytowanie się, kto ile ma lub może/powinien mieć kotów czy innych zwierząt "na metr kwadratowy". Niewiele jest osób, które podporządkowują swoje życie ratowaniu zwierząt, czerpiąc z tego satysfakcję i radość. I nie potrafiąc inaczej. Są też ludzie, którym los zwierząt jest zupełnie obojętny, nie wspominając o różnych "ludziach" głupcach lub/i okrutnikach.
Są też osoby, które pomagają trochę, czyli tyle, na ile są w tej chwili gotowe pomagać: dużą trochę lub małą trochę. Taka mała pomoc, to więcej niż nic. Może to być choćby zgłoszenie na kocim forum, że są chore kocięta. I NIE WOLNO arogancko napadać na zgłaszającą osobę, używając w dodatku niemiłego słownictwa, że "jest wygodna i nie chce zawracać sobie d**". Pięknie, że Ty jesteś wyjątkowo szlachetna w opiece nad kotami, ale czy chciałabyś, żeby ktoś tobie powiedział: 'jesteś wygodnicka i nie chcesz zawracać sobie d*', bo masz np 15 kotów, a ten ktoś ma 20 i dlatego czuje się lepszy. Twoje napadanie nic dobrego nie wnosi. Lepiej zachęcać i podpowiadać, w jaki sposób świeża na forum osoba może samodzielnie pomóc kociakom. Może ona stać się stałym kocim opiekunem - pod warunkiem, że jej nie zniechęci nieco "wrednawy" tekst na powitanie.

jola_pik

Od: Sob kwi 16, 2005 23:20

Post » Śro cze 08, 2011 22:32 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

jola, jak pobędziesz trochę na forum to sama się zorientujesz, że takim ludziom delikatne zwracanie uwagi NIC nie da.
Mozecie sobie rece i klawiatury urobić po łokcie a ona I TAK nie zajmie się tymi kotami.
Popatrz na tytuł wątku.

Na temat mojego wyczucia i subtelnosci się moze nie wypowiadaj, bo kiedy trzeba i dla kogo trzeba to mam ich wystarczajaco dużo.
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Śro cze 08, 2011 23:20 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

pięknie, po prostu pięknie.
Na miejscu tej dziewczyny zjeżdżałabym co sił w palcach.
Bardzo konstruktywnie Kasia D. "podbudowuje" ego różnych osób.
A "pobywanie" na forum nie upowaznia nikogo do wystawiania cenzurek wszystkim takich samych, szczególnie tym nowym, które jeszcze nie zasłużyły sie żadną miarą.

Wracając do kotów, nie wiem czy ktoś się pokusił o zdalną diagnozę, ale wyglada to na zaawansowany koci katar.
Jeśli te zaropiałe dzieciaki nie dostana pomocy to stracą oczy, a potem życie.

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Czw cze 09, 2011 11:29 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Kasia D. pisze:jola, jak pobędziesz trochę na forum to sama się zorientujesz, że takim ludziom delikatne zwracanie uwagi NIC nie da.
Mozecie sobie rece i klawiatury urobić po łokcie a ona I TAK nie zajmie się tymi kotami.
Popatrz na tytuł wątku.

Kasiu o tych kociakach wie pewnie więcej osób - nie zrobili NIC.

Zgłoszenie sytuacji na forum daje chociaż minimalną szansę. Czy naprawdę warto zniechęcać :? Co to ma dać?
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Czw cze 09, 2011 12:07 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Kasia D. pisze:Nie rozśmieszaj mnie.

czy Tobie płacą za takie strzelanie do ludzi? 8O
bo co przeczytam jakiś Twój post tego typu, to mi kopara opada do ziemi - na "dzień dobry" z czołgiem do wszystkich..

edit:
aha, i do kompletu postawa "jestem od dawna na forum/jestem wrażliwa i miła dla tego, dla kogo chcę" - wolałabym kamienie na drodze tłuc, niż kogoś takiego o pomoc prosić. Drobna, acz pewnie nie chciana porada: nos nieco niżej, pomaganie komukolwiek nie czyni z nas bogów, a chełpliwość podkopuje wiarę w dobre intencje.
KotkaWodna

Post » Czw cze 09, 2011 19:03 Re: Zaopiekuj się kotkiem!

Kasia D. napisał(a): "jola, jak pobędziesz trochę na forum to sama się zorientujesz, że takim ludziom delikatne zwracanie uwagi NIC nie da.
Popatrz na tytuł wątku.
Na temat mojego wyczucia i subtelnosci się moze nie wypowiadaj, bo kiedy trzeba i dla kogo trzeba to mam ich wystarczajaco dużo."

Po tzw. "pierwsze primo" :wink: , to raczej nie masz podstaw (ani Ty, ani ja, ani ktokolwiek z forum) do "zwracania uwagi" Sandi.
Nic złego nie zrobiła. Przeciwnie - szuka pomocy dla kociąt, które znalazła. Czy umiesz, Kasiu D., czytać ze zrozumieniem ?
Czy naprawdę masz pewność, że zjadłaś wszystkie rozumy ? A jeśli nawet zjadłaś, to podziel się tą mądrością z nową dziewczyną w sposób pozbawiony arogancji i zadęcia.
Po "drugie primo": skąd masz pewność, że "nie zajmie się tymi kotami" ? Czy to kolejny przejaw Twojej wszechwiedzy ? Oczywiście, gdyby Sandi przeszła obojętnie koło kociaków, nie wpisała się na forum w ich sprawie - to nie musiałaby narażać się na Twoje odpychające komentarze, a Ty żyłabyś sobie troszkę mniej sfrustrowana. Spróbuj poczytać wypowiedzi innych osób (pozdrawiam) w tym wątku - może się trochę wyciszysz.
Na temat Twojego wyczucia i subtelności , zgodnie z Twoim życzeniem, nie będę się wypowiadać - bo i nie ma o czym:
wszak te cechy Ciebie nie dotyczą.
(Dałam czadu, co ? Też potrafię :evil:)
PS:
pozdrawiam Sandi :) (nie zniechęcaj się, proszę - i zostań "kotkowym ratownikiem" :aniolek: dla tych maluchów).

jola_pik

Od: Sob kwi 16, 2005 23:20

[następna]