Moi rodzice zmuszeni są oddać kocura.
Link do ogłoszenia.Poszukiwany DT lub DS na już.
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1335009 ... _kota.html
Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Moi rodzice zmuszeni są oddać kocura.
Link do ogłoszenia.Poszukiwany DT lub DS na już.
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1335009 ... _kota.html
Kot został znaleziony jako jeszcze niewidome kocię,jego mama była martwa,on znaleziony w jakimś kanale chyba warsztatu samochodowego.
Kot jest fajny ale wydaje mi się,że niestety dominujący nad psami moich rodziców.Problem jaki jest z nim to taki,że mimo czystej kuwety osikuje psie legowiska,kładzie się na ich środku i nie odsuwa się gdy pies chce położyć się.Psy raczej już nie kładą się wtedy kiedy on leży na ich legowisku,mimo nakazu położenia się tam.Zatem wydaje mi się,że powinien znaleźć dom bez psów aby ktoś w przyszłości nie miał z nim podobnych problemów.
Weterynarz powiedział,że to ma najprawdopodobniej podłoże właśnie psychiczne gdyż w domu nie było żadnych zmian aby spowodowały u niego takie zachowanie.
Jest kotem bardzo czystym zdominowanym przez człowieka choć nie wiem jak to było by w przypadku nowego domu ale moja mama mówi,że jest kotem trochę stresowym,że w nowym domu możliwe,że pierwsze dni będzie w stresie i szoku.Ale to takie tylko mówienie,nigdy tego nie sprawdzano.Kot nie jest kotem lubiącym obcych,gdy ktoś do nas przychodzi,raczej chowa się.Psy rodziców potrafił ugryźć,mimo,że on przyszedł do domu jak psy już w nim mieszkały.Z kotką dogaduje się bardzo dobrze,ulega jej,ona go dominuje i nawet jak trzepnie mu "dla zasady" łapką przez łepek ,on odwraca się głową od niej.
Umieść informacje,które będziesz uważała za odpowiednie.Mama miała pretensje do mnie,że chcę opisać całą sytuację,bo kot nie prędko znajdzie dom ,a ja uważam,że takie informacje to podstawa do umieszczenia aby kot nie zmieniał ciągle domów.
Rodzice rozważają uśpienie kota jeśli w najbliższym czasie nie znajdzie DT lub DS.
klauduska pisze:cytując Justkę1:Rodzice rozważają uśpienie kota jeśli w najbliższym czasie nie znajdzie DT lub DS.
mirmilka pisze:klauduska pisze:cytując Justkę1:Rodzice rozważają uśpienie kota jeśli w najbliższym czasie nie znajdzie DT lub DS.
Zawsze mnie "rozczula" takie stwierdzenie. Kim był dla nich ten kot przez 5 lat?
klauduska pisze:dziewczyny ja nie wiem, co ja mam wam pisać, bo ja tylko zamieściłam ogłoszenie, bo akurat mam też tutaj konto..
mam wszystko cytować jej..?
mogę poprosić o maila, żebyście się bezpośrednio z nią kontaktowały, bo ja nic do tej sprawy nie mam..
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości