Piękna młodziutka długowłosa trikolorka pilnie szuka domu!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon kwi 04, 2011 9:15 Piękna młodziutka długowłosa trikolorka pilnie szuka domu!!!

Zostałam poproszona o znalezienie domu dla ślicznej, młodziutkiej koteczki. Kotka nie ma szczęścia w życiu - w pierwszym domu nie opiekowano się nią należycie, po pewnym czasie okazało się, że w zasadzie w ogóle nie ma tam dla niej miejsca. Na szczęście znalazła się osoba, która przygarnęła koteczkę w listopadzie ub. roku pod swój dach. Niestety nowa Pani Kici (bo tak brzmi imię koteczki) to osoba, która ciężko choruje. Co jakiś czas wymaga hospitalizacji, problemy ze zdrowiem nasilają się - w domu oprócz Kici jest jeszcze stareńki, 14-letni piesek, także ciężko chory. Pani ma ogromny problem - raz już odmówiła pójścia do szpitala, bo nie ma co zrobić ze zwierzakami. Ale przyjdzie pewnie niedługo moment, że szpital będzie nieunikniony... :( Stąd jej prośba o poszukanie koteczce najlepszego, doświadczonego i bezpiecznego domu - w którym mogłaby spokojnie żyć nie narażona na ciągłe zmiany, które podobno potwornie ją stresują.

Pani nie ma kompletnie doświadczenia z kotami - przyjęła Kicię i opiekowała się nią jak potrafiła najlepiej. Ale koteczka prawdopodobnie do dzisiaj jest nie zaszczepiona (piszę prawdopodobnie, bo od poprzedniego domu trudno się czegokolwiek dowiedzieć). Dzisiaj Pani pójdzie do weta i spróbuje zaszczepić kotkę, jeśli lekarz stwierdzi, że można.

Na pewno Kicia jest za to nie wysterylizowana :roll: - co przy jej urodzie w przypadku adopcji jest dosyć ryzykowne :evil: . Nie wiem, czy uda się ten zabieg przeprowadzić jeszcze w dotychczasowym domu, bo trudno ocenić, ile tak naprawdę mamy czasu w tym miejscu... :( - najchętniej znalazłabym jej odpowiedzialny i wiarygodny dom, który zrobi ten zabieg już u siebie, po zaadaptowaniu się Kici w nowej rodzinie. Ale jak wszyscy tu wiemy w takiej sytuacji i przy kotce takiej urody musi to być dom rzeczywiście dobrze sprawdzony lub przez kogoś polecony/poręczony. :( Stąd na początek wątek na Kociarni - z ogromną nadzieją na jakiś kontakt stąd.... :ok:

Najgorsza wiadomość (dla mnie osobiście) to ta, że powinien być to dom nie zakocony :roll: :( - a na forum o takie najtrudniej... Kotka kiepsko znosi niestety towarzystwo innych kociastych (w poprzednim domu był inny kot i totalnie się nie dogadywały). Nie lubiła też młodego, bardzo zaczepnego i aktywnego psa, który tam był. Natomiast u nowej Pani doskonale dogaduje się z tym starym, spokojnym i zrównoważonym psiakiem - razem śpią w jednym legowisku.

Koteczka jest w ogóle dosyć nerwowa i lękliwa - przez ponad dwa miesiące "przekonywała się" do nowej Pani :( . Potrzebuje na pewno bardzo spokojnego, unormowanego i cierpliwego domu. Z tego względu potrzebny jest raczej dom bez małych dzieci, doświadczony, cierpliwy, który da jej sporo czasu na przystosowanie się.

Kicia wg weterynarza ma ok. 1 roku i 3 miesięcy. Zastrzyk przeciw rui otrzymała 20.03.2011 - więc w ciągu najbliższych 2 miesięcy powinna być wysterylizowana...

Mam ogromną nadzieję, że w tym czasie uda mi się jej znaleźć dom. Zrobię jej chyba kilka ogłoszeń i spróbuję zweryfikować ewentualnych chętnych na tyle, na ile będę potrafiła... :(

Kicia przebywa w okolicach Warszawy - oczywiście w razie potrzeby postaram się pomóc z transportem jej w dowolne miejsce!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pon kwi 04, 2011 10:13 Re: Piękna młodziutka długowłosa trikolorka pilnie szuka domu!!!

Cudo!
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Pon kwi 04, 2011 14:49 Re: Piękna młodziutka długowłosa trikolorka pilnie szuka domu!!!

założyłam jej jedno ogłoszenie na gumtree - tak na próbę... - zobaczymy, czy będzie jakikolwiek odzew - na razie dałam tylko mailowy kontakt, bo aż się boję nawiedzonych "rozmnażaczy" ewentualnych... :( :roll:

joluka

Post » Pon kwi 04, 2011 19:46 Re: Piękna młodziutka długowłosa trikolorka pilnie szuka domu!!!

pięęękny futrzak.

daggie

Od: Sob cze 19, 2010 15:16

Post » Pon kwi 04, 2011 20:11 Re: Piękna młodziutka długowłosa trikolorka pilnie szuka domu!!!

Banerek:

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=126209][img]http://miau_miau2010.republika.pl/Kicia.gif[/img][/url]

:ok: :ok: :ok:
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Wto kwi 05, 2011 8:44 Re: Piękna młodziutka długowłosa trikolorka pilnie szuka domu!!!

RudyiSrebrnyKocie - Bardzo dziękuję za piękny banerek dla Kici!!!! :1luvu:

joluka

Post » Wto kwi 05, 2011 10:09 Re: Piękna młodziutka długowłosa trikolorka pilnie szuka domu!!!

zaznaczam
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Wto kwi 05, 2011 10:34 Re: Piękna młodziutka długowłosa trikolorka pilnie szuka domu!!!

Ależ piękna panna. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Wto kwi 05, 2011 11:11 Re: Piękna młodziutka długowłosa trikolorka pilnie szuka domu!!!

śliczna :)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto kwi 05, 2011 13:02 Re: Piękna młodziutka długowłosa trikolorka pilnie szuka domu!!!

no nie wierzę, że ona jeszcze bez DT
taka piękność :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto kwi 05, 2011 15:22 Re: Piękna młodziutka długowłosa trikolorka pilnie szuka domu!!!

nie wiem czy w jej przypadku DT - czyli kolejna zmiana domu na trochę - jest wskazany... :( marzy mi się oczywiście od razu świetny DS :wink: :D :ok: - ale jeśli czas nie pozwoli to będziemy też rozważali DT...

ona ma podobno niezwykłe oczy - takie szaro/niebiesko/zielone :1luvu:

joluka

Post » Czw kwi 07, 2011 13:51 Re: Piękna młodziutka długowłosa trikolorka pilnie szuka domu!!!

nikt nie zagląda do pięknej Kici... :( podniosę - może jednak kogoś zauroczy :ok: :ok: :ok: :ok:

joluka

Post » Sob kwi 09, 2011 13:59 Re: Piękna młodziutka długowłosa trikolorka pilnie szuka domu!!!

Ja też podniose to cudo. :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Sob kwi 09, 2011 19:43 Re: Piękna młodziutka długowłosa trikolorka pilnie szuka domu!!!

Kicia ma chyba szansę na domek... - jutro jej obecna opiekunka spotyka się z bardzo fajną i dobrze rokującą dziewczyną chętną na adopcję, która zgłosiła się z mojego ogłoszenia na gumtree. Poprosimy o ogromne :ok: :ok: :ok: - mądry, bezpieczny i kochający domek na całe życie jest Kici bardzo potrzebny! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

joluka

Post » Sob kwi 09, 2011 19:49 Re: Piękna młodziutka długowłosa trikolorka pilnie szuka domu!!!

Wielkie kciuki :ok: :ok: :ok:
Dopiero teraz trafiłam na wątek... :oops:
Oby się udało ślicznej panience :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

[następna]