Witaj!
Po pierwsze - małe kotki opuszczają Domy Tymczasowe (a tutaj głównie takie osoby mają do zaoferowania koty) w wieku 3-4 miesięcy. To najzdrowsze dla kotów, są wtedy w pełni zsocjalizowane, mniej atakują człowieka (bo inne koty nauczyły je, że gryzienie boli itd

), na tyle samodzielne, by sobie poradzić w nowym domu, umieją jeść i korzystać z kuwety.
Po drugie - jakie jest Twoje doświadczenie z kotami? Miałaś już kiedyś kota? A małego kociaka?
Czy wiesz, jak często trzeba szczepić i ile to kosztuje (to szczególnie ważne pytanie, bo z tak młodym kotkiem będziesz musiała to zrobić prawdopodobnie Ty od samego początku).
Co wiesz o chorobach typowych dla kociaków? Panleukopenii?
Co masz kotu do zaoferowania? Czy byłby to dom wychodzący? Czy masz zabezpieczone okna?
Czy wszyscy w domu zgadzają się na kota? Czy ktoś jest uczulony?
Jakie jest Twoje zdanie odnośnie sterylizacji? Czy zgadzasz się na podpisanie umowy adopcyjnej i wizytę przedadopcyjną?
Czym zamierzasz karmić kotka?
To takie wstępne pytania

Aaaaa, jeszcze jedno. Teraz nie ma sezonu na kociaki, więc o takiego 3-4 miesiące jest ciężko. Ale w razie czego choćby ja wiem, gdzie są 5-6 miesięczne, piękne whiskasy (fotki w wątku o panu Stanisławie z mojego podpisu).