Malutkie słodziaki - troje kociąt poszukuje domu!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lut 23, 2011 10:22 Malutkie słodziaki - troje kociąt poszukuje domu!!!

AKTUALIZACJA 24.02.2011 - NIESTETY DWA DOMY DEKLARUJĄCE ZABRANIE TYGRYSKÓW WYCOFAŁY SIĘ Z ADOPCJI... - CAŁA TRÓJECZKA 4-MIESIĘCZNEGO RODZEŃSTWA, CZYLI CZARNY KOCUREK, KOCUREK TYGRYSEK I TYGRYSIA PANIENKA CZEKAJĄ NA DOMKI!!!

Pani Ewa z Chorzowa, której pomagam trochę w adopcjach jej tymczasów (m.in. szczęśliwych już w nowych domkach Tygrysi viewtopic.php?f=13&t=123522 i Marcelki viewtopic.php?f=13&t=123402) i od której mam naszego tymczaska Manuela, zgarnęła ostatnio z piwnicy rodzeństwo kocich maluchów.

Trójeczka 4-miesięcznych kociąt cudem przetrwała zimowe miesiące - na szczęście miały tylko odrobinę kataru (zostały już przeleczone Unidoxem) a poza tym były w całkiem niezłym stanie.

Dwa tygryski mają już zaklepane domy - na adopcję czeka jeszcze jeden braciszek, cały czarny słodki kocurek. Maluch jest troszkę nieśmiały, choć i tak najodważniejszy z rodzeństwa. Drapany za uszkiem mruczy już słodko, jak mały traktorek.

Kociak bez problemu korzysta z kuwety, wciąga z apetytem mokrą karmę, bawi się z rodzeństwem i rozrabia. Ma założoną książeczkę zdrowia, ale na razie jest tylko odrobaczony - zostało do zrobienia jeszcze szczepienie no i oczywiście w odpowiednim momencie w przyszłości kastracja.

Szukamy dla malucha najlepszego domu - wymagania absolutnie standardowe: dom niewychodzący, zabezpieczone okno/balkon, opiekunowie z doświadczeniem lub chętni do zdobycia wiedzy :wink: . Umowa adopcyjna jak zawsze.

Kociak mieszka w tej chwili w Chorzowie, ale oczywiście do najlepszego domu możemy starać się go jakoś przewieźć w razie potrzeby.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a to małe rysie - kociaki, które miały przez chwilę szansę na dom, ale okazuje się, że niestety nadal czekają... :(

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Czw lut 24, 2011 15:40 przez joluka, łącznie edytowano 2 razy

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro lut 23, 2011 12:01 Re: Malutki słodziak - 4-mczny kocurek poszukuje ciepłego domku!

jakie śliczne kociaki, wprost modele, pięknie pozują do zdjęć.
Oby znalazł domek, trzymam kciuki za szukanie domku dla tego małego cudaczka. :)

szyszek

Od: Czw paź 14, 2010 14:11

Post » Śro lut 23, 2011 20:48 Re: Malutki słodziak - 4-mczny kocurek poszukuje ciepłego domku!

Maluszek przytula się do rodzeństwa i pięknie się z nimi bawi - przydałby się domek z innym kociastym! :ok: :ok: :ok:

joluka

Post » Czw lut 24, 2011 9:14 Re: Malutki słodziak - 4-mczny kocurek poszukuje ciepłego domku!

Pokazujemy od rana maluszka - szuka najlepszego domku, chętnie z innym kotem potrzebującym towarzystwa! :ok: :ok: :ok: :ok:

joluka

Post » Czw lut 24, 2011 15:43 Re: Malutkie słodziaki - troje kociąt poszukuje domu!!!

Pani Ewa napisała do mnie dzisiaj, że dwa domy deklarujące chęć zabrania małych tygrysków wycofały się z adopcji... :( - w ten sposób jednak cała trójeczka maluszków szuka domów.

Kto marzy o słodkich maluchach???? One są jeszcze trochę nieśmiałe, ale to taki drobiazg, że szybko się przyzwyczai do nowego domu! :ok: :ok: :ok: :ok:

joluka

Post » Czw lut 24, 2011 19:26 Re: Malutkie słodziaki - troje kociąt poszukuje domu!!!

joluka pisze:Pani Ewa napisała do mnie dzisiaj, że dwa domy deklarujące chęć zabrania małych tygrysków wycofały się z adopcji... :( - w ten sposób jednak cała trójeczka maluszków szuka domów.

Kto marzy o słodkich maluchach???? One są jeszcze trochę nieśmiałe, ale to taki drobiazg, że szybko się przyzwyczai do nowego domu! :ok: :ok: :ok: :ok:

Rozmawiałam dzisiaj z Panią Ewą nt adopcji kociczki do domu z 7m kotką. Mam jednakże wątpliwości czy nie mając doświadczenia z kotami ( kotka jest u nas od m-ca) poradzę sobie z takim kocim maluchem?

molly355

Od: Czw lut 17, 2011 13:49

Post » Czw lut 24, 2011 19:29 Re: Malutkie słodziaki - troje kociąt poszukuje domu!!!

molly355 pisze:
joluka pisze:Pani Ewa napisała do mnie dzisiaj, że dwa domy deklarujące chęć zabrania małych tygrysków wycofały się z adopcji... :( - w ten sposób jednak cała trójeczka maluszków szuka domów.

Rozmawiałam dzisiaj z Panią Ewą nt adopcji kociczki do domu z 7m kotką. Mam jednakże wątpliwości czy nie mając doświadczenia z kotami ( kotka jest u nas od m-ca) poradzę sobie z takim kocim maluchem?

na pewno sobie poradzisz :ok: kicie piekne ,tutaj na forum mozesz liczyc na dobre rady :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pt lut 25, 2011 8:51 Re: Malutkie słodziaki - troje kociąt poszukuje domu!!!

Kociaki ponoć trochę jeszcze nieśmiałe - ale w ciepłym, spokojnym i przyjaznym domu szybko powinny się odnaleźć. A kocia koleżanka lub kolega na pewno im w tym pomoże! :ok: :ok: :ok:

joluka

Post » Sob lut 26, 2011 12:03 Re: Malutkie słodziaki - troje kociąt poszukuje domu!!!

Czy ktoś marzy może o maluchu do kochania? Kociaki wymagają odrobiny cierpliwości i dużo miłości - szybko będą mruczącymi przytulakami!!!!! :1luvu:

joluka

Post » Pon lut 28, 2011 9:57 Re: Malutkie słodziaki - troje kociąt poszukuje domu!!!

No słodziaki najprawdziwsze :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Tylko gdzie te domki :roll:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52