w kolejce... Zwierzęta w szkole w stanie agonalnym s. 35

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sty 30, 2011 21:50 w kolejce... Zwierzęta w szkole w stanie agonalnym s. 35

Jako, że piszę tu na forum już jakiś czas i mam dość ciągłego zakładania wątków zakładam jeden wspólny wątek moim tymczasiątkom.
Moje działania można też śledzić pod adresem: http://www.kotymalbork.wordpress.com
Jako, że kotów jest cała masa, a domów tymczasowych brak koty czekają na miejsce w kolejce... Każdy dom jest dla nas zbawieniem!
Gdyby ktoś chciał podpiąć to mamy banerek do strony:
Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hc9j9][img]http://j.imagehost.org/0074/pusa61.png[/img][/url]

i jeszcze banerek do wątku:
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=123493][img]http://miau.strefa.pl/Malbork-Toffikowo.gif[/img][/url]

KOTY DO ADOPCJI:
1. Lara
Lara to kicia w wieku 7 miesięcy. Koteczka jest wysterylizowana, odrobaczona, odpchlona. Kicia uwielbia inne koty, bawi się z nimi i wprost je uwielbia. Wzięta na ręce mizia się i mruczy:)
Troszkę boi się obcych, ale otwiera się bardzo, bardzo szybko.
Obrazek
Obrazek

2. Mamcia
Mamcia to młoda koteczka. Ma zaledwie 1,5 roku, lecz życie nie szczędziło jej cierpienia…
Koteczka mieszkała w miejscu, gdzie 16 kotów nie jadło nic… Nic prócz miski mleka dziennie…
Zagłodzone koty nie miały szans na przeżycie, wiele z nich umarło. Ich opiekunka nie widziała problemu- koty zostały zabrane…
Kicia w dniu zabrania była w ciąży. Ważyła 1,9 kg podczas ciąży!
W tej chwili kicia nie jest już taka wychudzona, ale wciąż szczuplutka.
Sama wskakuje na nogi i przytula się do człowieka. Pięknie mruczy po chwili miziania…
Koteczka szuka odpowiedzialnych opiekunów.
kotka jest zdrowa. Została odrobaczona i odpchlona oraz wysterylizowana. Jest zaszczepiona. Szuka człowieka, który będzie ją kochał tak, jak ona pokocha jego…
Obrazek
Obrazek

3.Heluś
Heluś to cudowny, miziasty i przytulasty kocurek:)
Ma 4 lata. Został odrobaczony, odpchlony i wykastrowany.
Heluś to kot idealny- ma na prawdę cudowny charakter! Uwielbia człowieka, lubi się przytulać, uwielbia być głaskany. Bardzo lubi inne koty. Czasem- jaki każdy kot- lubi się polenić, ale znajdzie też chwilkę na zabawę:)
Kocurek jest cudowny i pełen miłości! Może Ty go pokochasz?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

4.Misia
Misia to cudowna koteczka w wieku 2 lat.
Jest zdrowa, odrobaczona, odpchlona, wysterylizowana.
Kotecka jest bardzo milusia, śpi na poduszce i uwielbia swoją tymczasową opiekunkę.
Szukamy dla niej spokojnego domu. Misia stresuje się obecnością innych zwierząt.
Obrazek
Obrazek

KOTY W TRAKCIE LECZENIA
1. Nyness
Kotka miała silny koci katar, który już zwalczyliśmy. Teraz kombinujemy co zrobić z biegunką :conf: Poza tym kotka nie załatwia potrzeb fizjologicznych w kuwecie, więc jesteśmy w trakcie ustalania przyczyny.
Obrazek

2.Misiek
Kocurek z podejrzeniem choroby nerek, w trakcie diagnozowania.
Obrazek

PSY DO ADOPCJI
1.Lusia
Ma 3 miesiące. Jest zdrowa, odrobaczona, odpchlona, zaszczepiona. Przyjazna i milusińska
Obrazek
Obrazek
Obrazek

2. Dina
Sunia ok. 2 lat. Zdrowa, odrobaczona, odpchlona, wysterylizowana. Mała, nawet do kolan nie dosięga. Bardzo przyjazna i żywiołowa.
Obrazek
Obrazek

PSY W TRAKCIE LECZENIA
1. Frugo z młodzieńczym ropnym zapaleniem skóry
Obrazek
Ostatnio edytowano Śro maja 25, 2011 9:19 przez ifciastu, łącznie edytowano 13 razy
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Nie sty 30, 2011 21:51 Re: U nas na miłość trzeba czekać w kolejce. Malborskie Tymczasy

KOTY, KTÓRE ZNALAZŁY DOMY
1. Kacperek, który w nowym domu okazał się być dziewczynką i otrzymał imię Tosia. Mieszka teraz w Kwidzynie
Obrazek
2. Tigo, zamieszkał w Kleciu
Obrazek
3.Ryżyk pojechał do Rumi
Obrazek
4.Roleczka znalazła dom w Malborku
Obrazek
5. Lili ma domek w Malborku
Obrazek
6.Fiki i Miki znalazły domki w Nowym Dworze Gdańskim
ObrazekObrazek
7.Czajek z krzywą główką ma domek w Gdańsku
Obrazek
8.Opti znalazła kochający dom w Gdyni
Obrazek
9.Mus znalazł kochający dom w Trójmieście
Obrazek
10.Puchacz znalazł dom w Kołozębiu
Obrazek
11. Szylka i Aruś znalazły dom w Trójmieście
ObrazekObrazek
12.Newa znalazła dom w Malborku
Obrazek
13. Mamcia znalazła dom w Malborku
Obrazek
14.Żabka znalazła dom w Gdańsku
Obrazek
15.Witaminka znalazła dom w Gdańsku
Obrazek
16.Trikoloreczka ma DS w Gdyni
Obrazek
17. Tosia ma dom w Malborku
Obrazek
18. Dwa rudzielce znalazły domki w Trójmieście.
Obrazek
19. Kitek mieszka teraz w Gniewie
Obrazek
20. Fisia znalazła domek w Malborku
Obrazek
21. Cudowny staruszek Garfi znalazł dom w Tczewie
Obrazek
22. Czarna Fiona znalazła dom w Gdańsku
Obrazek
23.Pluszak ma dom w Malborku
Obrazek
24. Opel ma domek w Wejherowie
Obrazek
25. Schatzi znalazła kochający dom w Gdańsku
Obrazek
26. Fidesik znalazł dom stały, teraz będzie mieszkał w Prabutach
Obrazek
27. Gadułka znalazł kochający dom w Malborku
Obrazek
28. Puszek znalazł dom w Malborku.
Obrazek
29. Toffi zostaje ze mną
Obrazek
30. Ozzy zamieszkał w Gdyni
Obrazek
31. Pysio ma dom
Obrazek
32.Heluś, czyli uśmiechający się kot ma dom w Malborku
Obrazek
32. Pusia i Filuś mają wspólny dom, póki co czekamy na aklimatyzację,bo musi je zaakceptować 11letnia rezydentka
Obrazek Obrazek
33. Fuksik znalazł kochający dom:)
Obrazek
34. Kora i Chapi znalazły wspólny dom w Malborku.
Obrazek Obrazek
35. Szaruś znalazł dom w Malborku
Obrazek

PIESKI, KTÓRE MAJĄ DOMY
1.Myszka ma DS w Gdańsku
Obrazek
2.Bree ma dom w Gdańsku
Obrazek
3.Maciuś ma kochający dom w Malborku
Obrazek
4. Reksik znalazł domek w Warszawie
Obrazek
5. Szeryf zostaje na stałe w domu tymczasowym
Obrazek
6. Lady znalazła dom w Tczewie
Obrazek
7. Tymuś ma dom
Obrazek
8. Filutek ma dom
Obrazek
9. Maja ma dom
Obrazek

SZCZURKI, KTÓRE ZNALAZŁY DOMKI
1.Razjel ma kochający dom w Gdańsku
Obrazek
2.Nesca ma dom
Obrazek
Ostatnio edytowano Sob mar 05, 2011 19:53 przez ifciastu, łącznie edytowano 7 razy
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Post » Pon sty 31, 2011 7:56 Re: U nas na miłość trzeba czekać w kolejce. Malborskie Tymczasy

Jako ze sledze losy podopiecznych Iwonki od prawie początku działalności. czyli bardzo intensywne ostatnie półrocze 2010 to zapisze sie w wateczku :wink:

Chciałam także napisać ze bardzo mi przykro z powodu Milusia :(
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon sty 31, 2011 8:13 Re: U nas na miłość trzeba czekać w kolejce. Malborskie Tymczasy

Po Milusiu jeszcze nie doszłam do siebie... Całkowicie mnie to dobiło... Dziś będzie robiona sekcja zwłok to dowiem się czegoś więcej...

ifciastu

Post » Pon sty 31, 2011 8:21 Re: U nas na miłość trzeba czekać w kolejce. Malborskie Tymczasy

Nienawidzę malborskich karmicielek :evil: A przynajmniej części z nich. Jest u nas miejsce, gdzie w koty rzuca się cegłami... Kocury przeszkadzają bo miauczą i znaczą, a kotki ot tak, po co niby mają tam być? Jeszcze dwa lata temu było tam kilkanaście kotów, terasz zostały 3. Postawiłam sobie za punkt honoru te koty pozabierać, jeden za drugim. Kocura umówiłam na kastrację, bo kotki już sterylizowane. Tyle, ze przez telefon wszystko było super, a na żywo karmicielki wszystko utrudniały.
Powiedziały, że nie będę tych kotów łapać, a one mi nie będą pomagać bo te koty mają tu dobrze... Ciekawe jak? W środku zimy, bez żadnej budki, czasem śpią w jakiejś piwnicy jak im się uda...
Kocura nie chcą mi pomóc złapać, bo powiedziały, że na nerki się rozchoruje... A on jest dziki dzikson, więc potrzebuję ich pomocy.
Złapanie kotek jest troszkę prostsze. Wczoraj złapałam jedną, bo ta akurat jest bardziej ze mną oswojona. Miałam przy sobie akurat wielki transporter Guliwera, więc postawiłam go wejściem do góry, kotkę złapałam za karczycho i wsadziłam do klatki. Wiadomo, nie spodobało jej się to więc miauczała itd,a te lamentowały jakbym nie wiem jaką krzywdę temu kotu zrobiła... Kotka siedzi w łazience. Boi się ale nie ma masakry. Na dzień dobry oczy są do zakraplania i kicha... Ale nie, przecież te koty mają tam dobrze...

ifciastu

Post » Pon sty 31, 2011 9:27 Re: U nas na miłość trzeba czekać w kolejce. Malborskie Tymczasy

Zaznaczę sobie wąteczek :)
Jestem pod wielkim wrażeniem :ok:
A tych bab nie można postraszyć jakąś instytucją?

Dla Milusia [']

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon sty 31, 2011 9:52 Re: U nas na miłość trzeba czekać w kolejce. Malborskie Tymczasy

one tym kotom nie robią przecież krzywdy, więc nie ma czym postraszyć.
Karmią te kotty itd, ale uważają, że skoro one od zawsze są na dworze tu są szczęśliwsze niż w domu...
Kotka którą mam u siebie teraz ma rok i 4 miesiące, został jej brat i 5 letnia kotka z zaawansowanym kocim katarem... Jej też nie widzą p[otrzeby złapać... A kotka non stop kicha i oczy jej łzawią masakrycznie...

ifciastu

Post » Pon sty 31, 2011 10:24 Re: U nas na miłość trzeba czekać w kolejce. Malborskie Tymczasy

Melduję się w wątku :piwa:
Jestem pod wielkim wrażeniem drugiego postu ze zwierzakami, które znalazły domki :ok:
Dłuuuuga ta lista - gratuluję! :1luvu:

Antares

Od: Wto lip 20, 2010 18:22

Post » Pon sty 31, 2011 10:26 Re: U nas na miłość trzeba czekać w kolejce. Malborskie Tymczasy

To może trzeba metodą młoteczka?
Pokaż im zdjęcia Toffika i wytłumacz, do czego prowadzi nieleczony KK.
Albo podeślę Ci kilka fotek mojego Piracika. Ludzka ignorancja autentycznie mnie przeraża :roll:

Erin

Post » Pon sty 31, 2011 11:00 Re: U nas na miłość trzeba czekać w kolejce. Malborskie Tymczasy

Antares pisze:Melduję się w wątku :piwa:
Jestem pod wielkim wrażeniem drugiego postu ze zwierzakami, które znalazły domki :ok:
Dłuuuuga ta lista - gratuluję! :1luvu:

Oby była dużo dłuższa :mrgreen:

Erin pisze:To może trzeba metodą młoteczka?
Pokaż im zdjęcia Toffika i wytłumacz, do czego prowadzi nieleczony KK.
Albo podeślę Ci kilka fotek mojego Piracika. Ludzka ignorancja autentycznie mnie przeraża :roll:

Ja się ich nie będę pytać, zrobię tak jak z tą kicią.
Poszłam, one nie chciały pomóc, marudziły, mże nie, bo to dla kotki złe, bo się nie przyzwyczai, bo będzie cierpieć bez wolności. Już pertraktowałam z nimi kilka miesięcy żeby pomogły złapać tą kicię która jest u mnie. W końcu wczoraj podjechałam z największym transporterem jaki posiadam i jak karmiły koty i jak kotka jadła po prostu bez gadania złapałam ją za karczek i wrzuciłam do transportera. Wsiadłam do auta i pojechałam. Potem mi się żal zrobiło ich i zadzwoniłam, powiedziałam, że kotka ma się dobrze, że jest zestresowana ale nie ma masakry to trochę złagodniały.
Jak już będę mieć miejsce to tą drugą też złapię, ale póki co musi jeszcze poczekać.

Za moment wstawię fotki koteczki

ifciastu

Post » Pon sty 31, 2011 11:04 Re: U nas na miłość trzeba czekać w kolejce. Malborskie Tymczasy

I bardzo słusznie! :ok:
A na fotki czekamy :)

Erin

Post » Pon sty 31, 2011 11:08 Re: U nas na miłość trzeba czekać w kolejce. Malborskie Tymczasy

:ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pon sty 31, 2011 11:09 Re: U nas na miłość trzeba czekać w kolejce. Malborskie Tymczasy

Teraz, gdy maluchów jak na lekarstwo i adopcje i tych dorosłych idą pełną para...trzeba próbować :ok:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon sty 31, 2011 11:17 Re: U nas na miłość trzeba czekać w kolejce. Malborskie Tymczasy

zaznaczam
jestem pod wrażeniem,
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pon sty 31, 2011 11:19 Re: U nas na miłość trzeba czekać w kolejce. Malborskie Tymczasy

Fotki ślicznotki:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dziś kicia śpi w kuwecie, ale to norma na początku Toffi też to robił, dopóki się nie poczuł bezpieczny :?
oczka ma zaczerwienione, dziś na 12.00 idę do weta z nią.

Kiedy była na podwórku dałam jej na imię Chaplinka, bo te wąsiki pod noskiem jakoś tak mi podsunęły to imię. Teraz na nią zdrobniale wołam Chapi:)

Marea pisze:Teraz, gdy maluchów jak na lekarstwo i adopcje i tych dorosłych idą pełną para...trzeba próbować :ok:

Masz rację, w tym miesiącu wyadoptowałam 4-letnią Schatzi, 10-letniego Gafrisia, 3-letniego Gadułę, 2-letnią Fisię. Dopóki jest niedobór maluchów dorosłe koty mają większe powodzenie :mrgreen: Tylko najpierw trzeba doprowadzić do porządku oczy i przekonać dziewczynę, że się nie ma czego bać:)
Zresztą styczeń był magiczny, 12 wyadoptowanych zwierząt: 11 kotów i piesek:) Oby cały rok był taki!

ifciastu

[następna]