Didi w nowym domku w Bielsku/zdjecia z domku.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lis 19, 2010 16:24 Didi w nowym domku w Bielsku/zdjecia z domku.

Poszlam powiesic pranie do suszarni i wrocilam z mala kuleczka.Cala czarna strasznie piszczy i udaje ze mnie zje.
Zabralam ja odrazu bo chyba reszta rodzenstwa padla ..niemam pojecia ale to dzikawy kotek.Siedzi w klatce od krolika w sumie razem z nim bo nie mam kaj jej dac haha.Koty ja wycalowaly Kropka torche fuka ale bd dobrze:))

Czekam na aparat i wysylam fotosy mojej nowej przybledy.
Ostatnio edytowano Śro lis 16, 2011 15:39 przez wercia, łącznie edytowano 11 razy
Puśka Dex Natasza Patryk Gizmo Bryza Kropka ..pies Borys i królik Lolek

wercia

Od: Czw paź 13, 2005 8:32

Post » Pt lis 19, 2010 16:54 Re: 8 tyg czarna dziewczynka ..znalazlam teraz w piwnicy !!

Niby dziki kot a mozna go ne rece brac ... yyyy jakos dziwnie i nie prycha ale jest mega wystraszona.Taka kochana malutka kruszynka :)Węgielek taki..

wercia

Post » Pt lis 19, 2010 16:57 Re: 8 tyg czarna dziewczynka ..znalazlam teraz w piwnicy !!

Jak dobrze, że na Ciebie trafiło - masz już doświadczenie z maluchami :D
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt lis 19, 2010 17:03 Re: 8 tyg czarna dziewczynka ..znalazlam teraz w piwnicy !!

Wiecie co kotek ma strasznie gruba siersc to chyba zimowa jest .
Teraz spi razem z krolikiem i 4 kotami w klatce bo ja nie mialam gdzie jej dac i musi dzielic klatce z Lola.Kroliczek jest lagodny i nic jej nie robi a kotek nie reaguje i tak se siedza one 2 i Bryza plus Kropka haha A ja czekam na aparat .. cholera gdzie ta matka maaa....

ps.Jak sie robi fotki czarnym kotą???Ze tez takiego znalazlam .. o zgrozoooo...

wercia

Post » Pt lis 19, 2010 17:05 Re: 8 tyg czarna dziewczynka ..znalazlam teraz w piwnicy !!

Tak samo jak białym, tylko na jasnym tle :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt lis 19, 2010 17:09 Re: 8 tyg czarna dziewczynka ..znalazlam teraz w piwnicy !!

Alienor myslisz ze moge jej podac teraz Mixol.Bo zostalo mi po tych z Carefura.A wogole kotek jakis obrazony niby nie syczy ale jesc nie chce .

wercia

Post » Pt lis 19, 2010 20:12 Re: 8 tyg czarna dziewczynka ..znalazlam teraz w piwnicy !!

Może ktoś go tam podrzucił/ wyrzucił? :?
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Pt lis 19, 2010 20:39 Re: 8 tyg czarna dziewczynka ..znalazlam teraz w piwnicy !!

Czekamy na fotki czarnej kruszynki :)
Spokojnie, pewnie mała potrzebuje czasu, uspokoi się, to i jeść zacznie...
:ok: :ok: :ok:

LSVC

Od: Pon gru 28, 2009 22:25

Post » Sob lis 20, 2010 9:30 Re: 8 tyg czarna dziewczynka ..znalazlam teraz w piwnicy !!

Normalnie jestem taka zla porzyczylam aparat siostrze i mi nie oddala.WRRR

Noc minela spokojnie.Spala wtulona w krolika.Czasami plakala ale juz jest lepiej bo daje sie glasakac i dupke wypina.
Kiciunia nie chce jesc.Na sile dalam jej mleko z lyzeczki bo jestem taka ambitna i wywalilam sobie ostatnio przez przypadek butelke.
Dzis mam przeszkuac cala piwnice jeszcze raz bo moze jest ich wiecej 8)
I jednak nie wyglada na 8 tyg ma kolo 6.Jest malutka bardzo grubiutka ale ma krutkie nozki i malutki ogonek.
Nie mam imienia dla niej....
Jakies propozycje???

wercia

Post » Sob lis 20, 2010 10:06 Re: 6tyg czarna dziewczynka ..znalazlam teraz w piwnicy !!

Zjadla :)Jestem genialna skad ja wiedzialam ze poleci na whiskasa dla maluszków.

wercia

Post » Sob lis 20, 2010 11:06 Re: 6tyg czarna dziewczynka ..znalazlam teraz w piwnicy !!

Trzymamy :ok: :ok: :ok: za dziewczynke!!! :kotek:
Whiskas na dluzsza mete to chyba nie najlepsze jedzonko (moze sie uzaleznic), moze sprobuj RC w saszetkach dla maluchow. Kociaki takie male, przewaznie nie sa jeszcze wybredne, wiec powinna jesc praktycznie wszystko o jej podasz z wersji kitten..
Obrazek podwójne czarne pluszowate szczęście Obrazek
Kocie oczy to okna, przez które można zajrzeć do innego świata..

Neela

Od: Czw sie 20, 2009 15:03

Post » Sob lis 20, 2010 11:30 Re: 6tyg czarna dziewczynka ..znalazlam teraz w piwnicy !!

Tak ja wiem ale nie chciala nic innego.A whiskas jest niezawodny jak kot ma brak apetytu.
Mam RC ale suche dla Bryzy wiec potem zaczne malej tez to podawac plus saszetki ale jak dokupie bo juz nie mam.
I wiecie co ona chyba nigdy mieska nie jadla bo jak zaczelam ja karmic z reki to zaczela ugniatac moja reke tak jak by pila mleko.
Bylam z mama w piwnicy szukalysmy innych kotkow.Jest tylko duza kocica i cos ala gniazdo z gazety w kanapie.Niestety nie ma innych maluszkow :(((

Tylko dziwi mnie to ze nikt z nas nie uslyszal malych kotkow a my tam pranie wieszamy i czasto tam na dol schodzimy.Wtedy bym zabrala tez matke ale chyba nie zdąrzyłam wszystkich uratować.

Czy jest mozliwe ze ta kocica przywlekla tego kotka z innej piwnicy???

wercia

Post » Sob lis 20, 2010 12:19 Re: 6tyg czarna dziewczynka ..znalazlam teraz w piwnicy !!

Może gdzieś przeniosła maluszki. Myślę, że jest możliwe, że przytachała go z innej piwnicy. Sprawdź koniecznie bo może gdzieś tam są.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Sob lis 20, 2010 12:39 Re: 6tyg czarna dziewczynka ..znalazlam teraz w piwnicy !!

Zdarza się, że kotki przenoszą maluchy w nowe miejsce. Na taras lub do piwnicy moich teściów często trafiały maluszki urodzone w innych miejscach, przyniesione tam przez matki.
A jeśli chodzi o jedzenie, to jeśli kicia jest taka maleńka, to może warto jej podać mleko dla kociąt? W zeszłym roku znaleźliśmy też taką maluszkę, pani doktor oceniła ją na 4-6 tygodni. Przez pierwszy dzień też nic nie jadła, drugiego udało nam się ją nakarmić mlekiem ze strzykawki. Później zamówiliśmy u weterynarza mleko dla kociąt razem z buteleczką.
Dobrze, że maleństwo siedzi z królikiem, bo jest jej ciepło i może się przytulić.
Czy byłaś już z kicią u weterynarza?
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Sob lis 20, 2010 13:22 Re: 6tyg czarna dziewczynka ..znalazlam teraz w piwnicy !!

Pije mleko mam Mixol.Jestesmy przygotowani na maluszki:) Teraz spi z Kropka Bryza i krolikiem.Juz zwiedzala pokój.Do weta wybieramy sie w srode bo wtedy mam 2 dni wolne:)
Wszystko jest pod kontrolą.Strasznie sie stresuje chociaz w wakacje mialam razem 16 kotow na stanie 2 matki z malymi plus moje.Ale dajemy rade co to jest 8 kotow:)) Tak jakby ich nie bylo.

Licze na to ze jesli sa inne male to je znajdziemy:)

wercia

[następna]