Wrocław. Miła, piękna Kotusia JUŻ W NOWYM DOMU!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lis 14, 2010 9:05 Wrocław. Miła, piękna Kotusia JUŻ W NOWYM DOMU!

Kotusia swoje niedługie życie spędziła na dworze. Ma niespełna trzy lata, a już musiała martwić się o los swoich dzieci, przeżyła ciężką zimę, bez schronienia przy -20 stopniach! - mogła się schować tylko do kartonowej budki. Bała się okrutnych ludzi, którzy na moim osiedlu tylko patrzą, jak zrobić krzywdę kotom i robią ją. Zawsze jest ostrożna, bardzo delikatna i wciąż liczy na to, że ktoś da jej prawdziwą miłość. Odpowie na nią całym swoim wielkim, kocim sercem. Jest kochana, lubi się przytulać. Została wysterylizowana, zaszczepiona porządnie, także przeciw wściekliźnie. Jest dobrze odżywiona, bo dbałam o nią, jak mogłam, ma piękne bure futerko z rudymi smugami. Miauczy o dom, za którym bardzo tęskni. Do niedawna widywałam ją tylko o świcie, kiedy dostawała jeść (w tej okolicy można nakarmić koty wyłącznie, kiedy ludzie śpią). Od pewnego czasu nie mogłam przejść po zmroku przez podwórko, bo ona rozpaczliwie miauczała "nie zostawiaj mnie!". Na nową drogę życia dostanie książeczkę zdrowia i wszelką pomoc dla opiekuna. Po rozmowie z nowym właścicielem może zostać dowieziona do siedziby, która może być domem z możliwością wychodzenia - koniecznie w bezpiecznej okolicy! Teraz czeka na dom w moim mieszkaniu, ale w odosobnieniu, bo moje kotki nie cierpią nowych kotów. Wzięta na ręce, włącza traktor na pełny regulator i przytula się całą sobą. Nie wystawię jej na podwórko, a zostawić u siebie, w domu, w którym następny kot oznaczałby dramat, nie mogę na pewno. Na miau spotkałam się wiele razy z życzliwością. Sama przez miau znalazłam dom dla bezdomnej kotki, która musiała opuścić niebezpieczne okolice. Teraz to Kotusia potrzebuje Waszej pomocy, o którą proszę z całego serca. Nazywam ją Kotusia, bo jest przemiła. Tel. 0603928580.
Ostatnio edytowano Nie lis 28, 2010 19:39 przez MalgWroclaw, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie lis 14, 2010 13:24 Re: Wrocław. Miła, piękna Kotusia czeka na cud domu!

A to zdjęcia Kotusi (wstawiam na prośbę aurorki wątku):
Obrazek
Obrazek
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto lis 23, 2010 21:41 Re: Wrocław. Miła, piękna Kotusia czeka na cud domu!

Nowe zdjęcie ślicznej Kotusi:
Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob lis 27, 2010 9:59 Re: Wrocław. Miła, piękna Kotusia czeka na cud domu!

Mało Was tu zagląda :cry: Jolu, dziękuję Ci. Kotusia wciąż czeka. Ona wie, że na dworze zimno i śnieg. Jest bardzo kochana i bardzo, bardzo potrzebuje własnego domu. :( :( :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob lis 27, 2010 20:20 Re: Wrocław. Miła, piękna Kotusia czeka na cud domu!

Kto pokocha Kotusię?

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Sob lis 27, 2010 20:25 Re: Wrocław. Miła, piękna Kotusia czeka na cud domu!

Kochana jesteś, Weihaiwej :( Po cichu i bez rozgłosu proszę o najlepszy dom na świecie dla tej wspaniałej kociej osoby.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob lis 27, 2010 22:10 Re: Wrocław. Miła, piękna Kotusia czeka na cud domu!

E, ja to nie, ale ona - tak! Jeszcze się doczeka :ok: Dobrze, że jest bezpieczna tymczasem.

Weihaiwej

Post » Nie lis 28, 2010 7:54 Re: Wrocław. Miła, piękna Kotusia czeka na cud domu!

Jak sobie pomyślę o rozpaczy Kotusi w mroźny dzień i mroźną noc, jestem szczęśliwa, że jest jej ciepło. Nikt, kto jej nie zna, nie uwierzyłby nigdy, że Kotusia była dziką kotką. Najbardziej na świecie lubi wtulać nosek w człowieka i mruczy, mruczy, mruczy.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie lis 28, 2010 19:29 Re: Wrocław. Miła, piękna Kotusia czeka na cud domu!

Kotusia W SWOIM WŁASNYM DOMU!
Nie wklejam zdjęcia z nową, przemiłą Panią ze względu na ochronę danych osobowych 8) ale uwierzcie mi na słowo: Pani jest Kochana.
Kotusia mruczała na rękach Pani, przytulała się - po prostu dziki kot :mrgreen:
Dziękuję Wszystkim, którzy myśleli o Kotusi i BARDZO, BARDZO proszę myśleć o dziewuszce dalej. Musi się oswoić, nauczyć wielu rzeczy, stwierdzić, że to jej dom... wiadomo, więc trzymajcie łapki za Kotusię! :1luvu:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon lis 29, 2010 14:17 Re: Wrocław. Miła, piękna Kotusia JUŻ W NOWYM DOMU!

O, co za wiadomość! Super :ok:

Weihaiwej

Post » Pon lis 29, 2010 19:07 Re: Wrocław. Miła, piękna Kotusia JUŻ W NOWYM DOMU!

Byłaby okropnie nieszczęśliwa z mokrymi łapkami w tym śniegu. Każde powinno mieć dom.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw