Zielonooka trikolorka już w DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 21, 2010 20:43 Zielonooka trikolorka już w DS :)

Chciałabym przedstawić wam niezwykłą istotkę - niezwykle urodziwą koteczkę o dziko zielonych oczach i zabawnej koziej bródce. Nie ma imienia. Jedna kocia ciocia nazywa ją Trisią, druga Piękną. Ja marzę o tym, żeby kotka wraz z imieniem znalazła wygodne kolana i ręce, które będą ją głaskać...
Koteczka nie miała szczęścia: natura obdarzyła ją urodą, ale los już nie był tak łaskawy. Trafiła do ludzi, którzy nie zapewnili jej podstawowej opieki czyli ciepłego kąta, pełnej miski i opieki weterynarza... Kotka pozostawiona sama sobie, zdana na to co czasem trafiało się jej ze stołu albo co sama upolowała. Rodziła małe kociaczki i chodziła z nimi po okolicy prosząc o jedzenie, bo sama nie była w stanie ich wykarmić...

Kotka zaczęła się u mnie stołować. Byłam też jedyną osobą, która mogła zapewnić jej trochę czułości i uwagi. Wkrótce zaczęła przyprowadzać, ze sobą koleżankę. Jeszcze bardziej zaniedbaną do tego postrzeloną... Obie kotki oddałam do sterylizacji, usunęłam kleszcze, odrobaczyłam i odpchliłam. Po zabiegu dochodziły do siebie pod moim okiem. Musiałam podjąć trudną decyzję, nie mogłam zostawić sobie obu koteczek. Wybrałam więc tę, która była w gorszym stanie, bardziej zaniedbaną i "mniej adopcyjną". Tak Lusia dołączyła do mojego stadka. Niestety więcej kotów nie mogłam przyjąć pod swój dach. Uznałam, że Tri będzie miała większe szanse na adopcje, a do tego jest bardziej zaradnym kotem, bo oswojona z przebywaniem poza domem.
Niestety kocia panna nie ma szczęścia. Nikt jej nie chce. Zbliża się zima, a kotka rezyduje u mnie w ogródku. Bardzo potrzebuje człowieka. Do każdego biegnie z krzykiem "Miauuuuuu, tutaj jestem! Patrz na mnie!"

Umieszczam ten apel na Miau. Licząc na to, że może wreszcie ktoś ją dojrzy...
Koteczka ma ok. 4-5 lat. W pełni kuwetkowa i czysta. Bardzo miziata i gadatliwa. Wysterylizowana.

Tutaj zdjęcia kociny

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Ostatnio edytowano Pt lut 18, 2011 16:00 przez Pętelka, łącznie edytowano 5 razy
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Pętelka

Od: Pt lut 13, 2009 23:59

Post » Wto wrz 21, 2010 20:49 Re: Zielonooka trikolorka szuka domu przed zimą. Czy zdąży???

Zaznaczam sobie śliczną Tri :1luvu: Oby ogłaszanie coś przyniosło...
Użytkownik na długim urlopie - nie ma go. Obrazek

mejflajek

Od: Śro kwi 21, 2010 15:23

Post » Wto wrz 21, 2010 20:59 Re: Zielonooka trikolorka szuka domu przed zimą. Czy zdąży???

Witaj Koteczko :) Znajdziemy Ci dobry domek, zobaczysz :) :) :)

go-ja

Od: Wto wrz 07, 2010 15:54

Post » Wto wrz 21, 2010 21:13 Re: Zielonooka trikolorka szuka domu przed zimą. Czy zdąży???

Oby!!! :D Bardzo długo czekamy. Ale kicia jest cierpliwa i coraz bardziej miziata:)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Pętelka

Od: Pt lut 13, 2009 23:59

Post » Śro wrz 22, 2010 0:05 Re: Zielonooka trikolorka szuka domu przed zimą. Czy zdąży???

Dam Tri na wątek banerkowy, przyda jej się reklama :)
EDIT: Dana, oby pojawił się ładny banerek :). I na Pastelowo też podrzuciłam przy okazji :)

mejflajek

Post » Śro wrz 22, 2010 0:37 Re: Zielonooka trikolorka szuka domu przed zimą. Czy zdąży???

Jejku co za ludzie :(
Taka ślicznota i zostawić ją na pastwę losu :(
Trzeba koniecznie znaleźć jej domek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro wrz 22, 2010 6:25 Re: Zielonooka trikolorka szuka domu przed zimą. Czy zdąży???

Trikolorki są super :ok:
Obrazek
Kod banerka z ramki należy skopiować do podpisu(ów) ;)
Kod: Zaznacz cały
[url=http://url9.pl/-wwa-tri][img]http://url9.pl/-wwa-tri-b[/img][/url]
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Śro wrz 22, 2010 7:56 Re: Zielonooka trikolorka szuka domu przed zimą. Czy zdąży???

Dziękujemy pięknie za banerek! :1luvu: Jest śliczny!
No, dziewczyny, zdobić podpisy. ;) Ja wywalę ze swojego grę internetową, a co! 8)
Tylko nie zapomnijcie zmienić URL na adres wątku - tak pro forma, bo ja właśnie zapomniałam i poprawiałam :ryk:

mejflajek

Post » Śro wrz 22, 2010 8:19 Re: Zielonooka trikolorka szuka domu przed zimą. Czy zdąży???

Ale śliczniusia :1luvu:

Chatko, gdzie jesteś?? 8O

Czy dziewczynka ma już jakieś ogłoszenia? Mogę zrobić Allegro, ale musiałabyś mi podać jakiś namiar telefoniczny na siebie.

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Śro wrz 22, 2010 8:24 Re: Zielonooka trikolorka szuka domu przed zimą. Czy zdąży???

Widziałam małą na FB tak mi się wydaje :?
Ostatnio edytowano Śro wrz 22, 2010 8:55 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro wrz 22, 2010 8:25 Re: Zielonooka trikolorka szuka domu przed zimą. Czy zdąży???

mejflajek pisze:Dziękujemy pięknie za banerek! :1luvu: Jest śliczny!
No, dziewczyny, zdobić podpisy. ;) Ja wywalę ze swojego grę internetową, a co! 8)
Tylko nie zapomnijcie zmienić URL na adres wątku - tak pro forma, bo ja właśnie zapomniałam i poprawiałam :ryk:

Dziękuję za uznanie... ale co z tym adresem nie tak? Sprawdzałam i wszystko w kodzie z ramki gra :roll:
Obrazek

graszka-gn

Post » Śro wrz 22, 2010 8:27 Re: Zielonooka trikolorka szuka domu przed zimą. Czy zdąży???

Teraz i ja sprawdziłam - jest dobrze. Pewnie sobie źle wkleiłam, jak zwykle... :roll:

mejflajek

Post » Śro wrz 22, 2010 8:35 Re: Zielonooka trikolorka szuka domu przed zimą. Czy zdąży???

Dopytałam, bo nie chciałabym dokładać Wam roboty z poprawianiem.
Pewnie się czymś zasugerowałaś, bo adres pozornie inny niż "wątkowy" :mrgreen:

Życzę żeby ślicznota szybko dobry dom znalazła :ok:

Obrazek
Ostatnio edytowano Sob wrz 25, 2010 18:40 przez graszka-gn, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

graszka-gn

Post » Śro wrz 22, 2010 8:36 Re: Zielonooka trikolorka szuka domu przed zimą. Czy zdąży???

Ostatnio edytowano Śro wrz 22, 2010 9:08 przez CatAngel, łącznie edytowano 2 razy

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro wrz 22, 2010 8:40 Re: Zielonooka trikolorka szuka domu przed zimą. Czy zdąży???

Piękna, myślę, że ma duże szanse na domek :ok:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

[następna]