» Śro wrz 15, 2010 20:21
Przygarnę kocurka - pilne! Toruń, okolice
Witajcie.
Od paru tygodni szukamy kociaka i nie możemy znaleźć. Przeszukaliśmy ogłoszenia (nie ma nic w naszej okolicy), objeździliśmy weterynarzy i sklepy zoologiczne (nikt nic nie wie o kotkach), nie ma młodych kotków w naszym schronisku, dzwoniliśmy nawet do mieszkańców okolicznych wsi a także kontaktowaliśmy się z jakimiś organizacjami i innymi schroniskami - owszem, kotki czasami były do odebrania, ale na drugim końcu Polski, albo dopiero za 1-2 msce.
Nasze poszukiwania trwają od paru tygodni i jak na złość - nagle nigdzie nie ma żadnych kotów.
Kocurek ma być towarzyszem dla naszej koci, która ma 4 msce i straszna z niej rozrabiara. Drugiej kotki nie chcemy, bo z doświadczenia wiem, że kotki są "waleczne" jeśli chodzi o inne samiczki.
Chcemy by kotek miał max. pół roku, był zwykłym szaraczkiem lub biały lub rudy, bo kocia jest czarna. Sprawy typu odpchlenie, odrobaczenie itd. możemy wziąć na siebie, ale nie chcemy by był jakoś poważniej chory np. na koci katar. Chcielibyśmy, aby był przyjazny, nie miał problemów z przebywaniem wśród ludzi i innych kotów.
Kastracja w odpowiednim wieku jest sprawą oczywistą - kocię też wysterylizujemy.
Mieszkamy w dużym mieszkaniu, bardzo kochamy zwierzęta.
Bardzo Was proszę o pomoc, zależy mi na czasie bo czekamy, szukamy, a tu nic i nie możemy się już doczekać nowego mieszkańca. Poza tym kocia rośnie, a chcę by jej "brat" pojawił się szybko. To może być nawet np. jutro.
Mieszkamy w Brodnicy (kuj-pom), możemy dojechać max. 50 km.
Ostatnio edytowano Śro wrz 15, 2010 22:08 przez
likronika, łącznie edytowano 2 razy