Przygarnę kocurka - pilne! Toruń, okolice

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 15, 2010 20:21 Przygarnę kocurka - pilne! Toruń, okolice

Witajcie.
Od paru tygodni szukamy kociaka i nie możemy znaleźć. Przeszukaliśmy ogłoszenia (nie ma nic w naszej okolicy), objeździliśmy weterynarzy i sklepy zoologiczne (nikt nic nie wie o kotkach), nie ma młodych kotków w naszym schronisku, dzwoniliśmy nawet do mieszkańców okolicznych wsi a także kontaktowaliśmy się z jakimiś organizacjami i innymi schroniskami - owszem, kotki czasami były do odebrania, ale na drugim końcu Polski, albo dopiero za 1-2 msce.
Nasze poszukiwania trwają od paru tygodni i jak na złość - nagle nigdzie nie ma żadnych kotów.
Kocurek ma być towarzyszem dla naszej koci, która ma 4 msce i straszna z niej rozrabiara. Drugiej kotki nie chcemy, bo z doświadczenia wiem, że kotki są "waleczne" jeśli chodzi o inne samiczki.
Chcemy by kotek miał max. pół roku, był zwykłym szaraczkiem lub biały lub rudy, bo kocia jest czarna. Sprawy typu odpchlenie, odrobaczenie itd. możemy wziąć na siebie, ale nie chcemy by był jakoś poważniej chory np. na koci katar. Chcielibyśmy, aby był przyjazny, nie miał problemów z przebywaniem wśród ludzi i innych kotów.
Kastracja w odpowiednim wieku jest sprawą oczywistą - kocię też wysterylizujemy.
Mieszkamy w dużym mieszkaniu, bardzo kochamy zwierzęta.
Bardzo Was proszę o pomoc, zależy mi na czasie bo czekamy, szukamy, a tu nic i nie możemy się już doczekać nowego mieszkańca. Poza tym kocia rośnie, a chcę by jej "brat" pojawił się szybko. To może być nawet np. jutro.
Mieszkamy w Brodnicy (kuj-pom), możemy dojechać max. 50 km.
Ostatnio edytowano Śro wrz 15, 2010 22:08 przez likronika, łącznie edytowano 2 razy

likronika

Od: Śro wrz 15, 2010 20:05

Post » Śro wrz 15, 2010 20:41 Re: Przygarnę kocurka - pilne!

Ja mam buraska, prześliczny i strasznie słodki rozkochał już wszystkich w sobie:-) całuje, liże, mruczy no poprostu słitaśny strasznie,uwielbia inne koty łazi za nimi i je liże i łapie za szyję jakby obejmował:D Ma jakieś 7-8 tygodni, ma apetyt jest zdrowy, odrobaczony, odpchlony, kuwetkowy. Nie zauważyłam skąd jesteś ale dowiozę wszędzie;-)
http://img148.imageshack.us/img148/8967/0609101627.jpg
http://img687.imageshack.us/img687/5066/0609101619.jpg
Zdjęcia słabe bo z komórki, mogę w razie czego przesłać lepsze:-)

tosiatoja

Od: Śro gru 30, 2009 22:04

Post » Śro wrz 15, 2010 20:43 Re: Przygarnę kocurka - pilne!

Napisałam na samym końcu skąd jestem. :)
Bardzo chętnie go przygarniemy, jest śliczny. Jedyne nad czym się zastanawiam to czy nie jest za młody względem naszej koci i czy ona, już 4-miesięczna pannica go nie zdominuje? :)

likronika

Post » Śro wrz 15, 2010 20:45 Re: Przygarnę kocurka - pilne!

Nawet 8 miesięcznemu kocurowi się nie dał;-) Pogadam ze znajomą może zgodzi się dowieźć jakby co, już raz mi pomogła:_)

tosiatoja

Post » Śro wrz 15, 2010 20:53 Re: Przygarnę kocurka - pilne!

A skąd jesteś?
To dowiedz się proszę czy i kiedy mogłybyście podjechać jakoś w nasze okolice.
W międzyczasie - czekam również na inne propozycje.

likronika

Post » Śro wrz 15, 2010 20:55 Re: Przygarnę kocurka - pilne!

Ja z okolic Radomia jestem , ale transport jakoś znalazł by się.

tosiatoja

Post » Śro wrz 15, 2010 21:05 Re: Przygarnę kocurka - pilne!

Daleko. :(
Właśnie ten problem się powtarzał - koty były za daleko i okazywało się że jednak będą kłopoty z transportem.

Jeśli nie będzie jednak problemów - jesteśmy chętni. Mój mąż powiedział że kotek jest piękny.

Póki co - bardzo proszę o inne propozycje, może jest jakiś kotek do odebrania gdzieś bliżej?

likronika

Post » Śro wrz 15, 2010 21:14 Re: Przygarnę kocurka - pilne!

Będę błagać znajomą by dowiozła stworka, zależy mi by szybko znalazł dom bo obecnie jest u moich znajomych z powodu remontu u mnie w domu, a u nich jeden tymczasik+kotka po dzisiejszej sterylce+ mój szaraczek no i ich własny kociamber. Zastanówcie się zdjęć jutro wysłać mogę więcej takich z aparatu.

tosiatoja

Post » Śro wrz 15, 2010 21:38 Re: Przygarnę kocurka - pilne!

Nie ma się nad czym zastanawiać, bo chcemy tego kotka. :) Tylko z doświadczenia wiem, że przy takiej odległości będzie trudno, bo już kilka razy "na pewno" wybraliśmy kotka, a potem były problemy - transport na początku obiecywany, potem okazywał się niemożliwy, albo nagle kontakt się urywał (prawdopodobnie właśnie z powodu wizji tak dalekiej trasy), albo wszystko było odkładane "zobaczę, pogadam, dowiem się, dam znać".

Zdjęć więcej nie musisz robić, w sumie nie chodzi nam o to, żeby kocurek był śliczny, tylko przede wszystkim przyjazny. :)

likronika

Post » Śro wrz 15, 2010 22:11 Re: Przygarnę kocurka - pilne! Toruń, okolice

Gdzieś mi przemknęło na wątkach, że jedzie jakiś kot z Radomska (nie Radomia) do Brodnicy z RTOZ KAN.
..jak znajdę to wkleję..

edit. a ło: viewtopic.php?f=1&t=109235&start=1170
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Śro wrz 15, 2010 22:39 Re: Przygarnę kocurka - pilne! Toruń, okolice

w fundacji w Toruniu jest bury kocurek ok. 5-cio miesięczny, mega miziak i luzak, wymagamy zabezpieczenia okien/balkonów siatką gdyby miał zamieszkać w bloku

chwilowo nie mam dostępu do zdjęć - dopiero jutro późnym wieczorem

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

Post » Śro wrz 15, 2010 23:42 Re: Przygarnę kocurka - pilne! Toruń, okolice

likronika,napisałam PW,mam pół rocznego kocurka,ślicznego jak z obrazka :wink:
I z Torunia :)
Obrazek
Mini[*]-22.10.2009r.nigdy Cię aniołku nie zapomnę.
Bibi[*]-03.11.2009r.Małe,radosne słoneczko,bądź szczęśliwa.
Lili[*]-06.11.2009r.Czekaj na mnie moja wesoła koteczko.
Izzi[*]-07.11.2010r.Zasnęłaś o wiele za szybko.Przyjdę smyku do Ciebie,czekaj na mnie.

kotek72

Od: Pt sty 13, 2006 20:20

Post » Śro wrz 15, 2010 23:52 Re: Przygarnę kocurka - pilne! Toruń, okolice

My będziemy w Toruniu w niedzielę - w kinie na Resident Evil 3D ;) więc po seansie możemy wpaść zobaczyć (i może zabrać) kocurka.
Najpierw jednak poczekam na odpowiedź tosiatoja, ponieważ jej koteczek po prostu ujął nasze serca.
I ewentualnie skontaktuję się z Tobą, kotek72 telefonicznie. :)

likronika

Post » Czw wrz 16, 2010 6:35 Re: Przygarnę kocurka - pilne! Toruń, okolice

Fundacja KOT pisze:w fundacji w Toruniu jest bury kocurek ok. 5-cio miesięczny, mega miziak i luzak, wymagamy zabezpieczenia okien/balkonów siatką gdyby miał zamieszkać w bloku

chwilowo nie mam dostępu do zdjęć - dopiero jutro późnym wieczorem

Szkoda,że nie chcesz też dać szansy temu buraskowi- fotki a nawet filmik mogę wkleic wieczorem .
Wprost klei się do ludzi.
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Czw wrz 16, 2010 9:20 Re: Przygarnę kocurka - pilne! Toruń, okolice

A może Heniuś ? Gdańsk nie jest daleko... :) transport się załatwi w mig. (nawet sama go dowiozę przy wsparciu finansowym na paliwko, choćby i w weekend :) )., Heniuś kocha koty, psy, ludzi, wyjątkowo pogodny i wyluzowany kocurek, ok 3 m-ny :ok:
viewtopic.php?f=13&t=114700&start=240
Obrazek

Ps. też mam parkę: czarna kocica i bury kocurek :)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

[następna]