Cynamon - ma dom. Wreszcie......:-)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sie 25, 2010 16:18 Cynamon - ma dom. Wreszcie......:-)

Jakiś czas temu założyłam mu wątek na "dogo". Pewniej się tam poruszam, mam więcej znajomych. Z doświadczenia wiem, że brak znajomych oznacza - tragiczną acz powolną śmierć wątku;-)
Jednak sytuacja Cynamona uległa zmianie .......może nawet nie tyle jego ile ludzi, którzy się kocią bandą zajmują...ale po kolei:

Kiedy go zobaczyłam pierwszy raz to mnie zatkało. Dosłownie. Często bywam w różnych "zakoconych" miejscach......widziałam już różne ubarwienia.......ale to?????

Jest dorodnym kastratem - całym bialuteńkim. Żadnej plamki... jedynie wzdłuż grzbietu i chyba także na ogonie ma takie hmm znaczenia? Wygląda to tak, jakby ktoś posypał kota od góry przyprawą - po czym uznał ze pomysł bez sensu i cześciowo zdmuchnął.

O raaaaany CYNAMON powiedziała Aganez, która mu te zdjęcia robiła. Noooo.

Cynamon miał być dość zamknięty w sobie, niechętnie nawiązywać kontakt z ludzmi - tak przynajmniej twierdziła Pani, która się nim opiekuje. Nie wiem jak miała się ta niechęć objawiać.......do mnie przyłazi, daje się głaskać, nadstawia sie do głaskania i drapania pod brodą ( yes, yes, yes). Noo owszem wzięty na rece wyślizguje się ale raczej na zasadzie "Ty weź się kobieto opamiętaj, inni patrzą........." Żadnych pazurów czy wściekłych ucieczek.

Mieszka na nieogrzewanym strychu, ostatnimi czasy niemal całkowicie ciemnym. Dostaje jeść....Nikt go nie bije, nie przegania, nie robi krzywdy.

I to jest chyba powoli jego problem - bo nie mogę napisać "ratunku kot umiera, poraniony, zamarazający". Nie ma tragedii.
Tak sobie spokojnie żyje w całkowitym zapomnieniu, powoli dziczejąc i zapominając czym jest ciepło rąk, własna kanapa i ludź do kochania.

Ma potencjał do rozwinięcia.....ma osobowość.........Jest super. Oświadczam to z całą stanowczością, a mam ( nie chwalę się!) nosa do kotów. I chyba nigdy nie zdarzyło się, bym pokazywała kogoś w innym świetle.

Cynamon ma chore oko. Nie wiem o co chodzi. Ropieje mu od dłuższego czasu. Może to jakiś zamierzchły koci katar?? A moze coś innego. Diabli wiedzą. I nikt się poza nimi nie dowie, jeśli się kota nie zabierze do domu do weta.......

W tej chwili wystarczyłyby pewnie jakieś kropelki. Za jakiś czas będę mogła spokojnie napisać : KOT TRACI OKO potrzebna operacja i zbiórka pieniedzy.....ratujmy go. I tym podobne rozdzierające hasła.

A teraz wystarczyłoby tak niewiele.............dom.

Aktualnie Cynamon mieszka w okolicach Warszawy.

Z powodów od nikogo niezależnych ( pogoda wrrrr) cześć dachu strychu na którym mieszka min Cynamon ( a wraz z nim 11 innych kotow) wymaga natychmiastowego remontu. Koty straciły dosłownie dach nad głową. Żyją stłoczone na b. małej przestrzeni.
Wszystkie są po kastracji/sterylizacji, zabezpieczone przeciwko grzybicy, cześć ma nawet aktualne szczepienia. Żaden nie jest chory, zagłodzony.......ale domów jak nie było tak nie ma....

Wiadomo, że wyadoptować dorosłego kota wprost ze strychu - łatwo nie jest.
Postram się wstawić zdjęcia - jak tylko nauczę sie to robić :oops:
Ostatnio edytowano Śro paź 19, 2011 11:38 przez Neigh, łącznie edytowano 8 razy
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro sie 25, 2010 17:16 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

nic nie mowie, czekam na foto 8)

enigma

Od: Wto wrz 13, 2005 14:25

Post » Śro sie 25, 2010 18:36 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Obrazek
Obrazek

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Śro sie 25, 2010 18:39 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

http://img21.imageshack.us/gal.php?g=53837842.jpg
Powyżej link, gdzie wprawdzie nie ma już wiecej zdjeć, ale za to większe:). Cóż......w warunkach w których mieszka lepszych zdjęć się zrobić nie da. Na jednym w objęciach mojej córki.....jej sie trzymać łaskawie pozwala:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Neigh

Post » Śro sie 25, 2010 19:07 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

skądś znam zdjęcia przystojniaka ;)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro sie 25, 2010 19:34 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Mysza pisze:skądś znam zdjęcia przystojniaka ;)

Fakt:-) znasz.......
Warunków rewelacyjnych nie miał........teraz jest prawdziwa tragedia.....a dokładnie 11 prawdziwych tragedii.

Obrazek

Neigh

Post » Czw sie 26, 2010 8:54 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

No to podniosę biedaka.......

Obrazek

Neigh

Post » Czw sie 26, 2010 10:57 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

a z tym oczkiem to co sie dzieje?

enigma

Post » Czw sie 26, 2010 11:17 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Nie wiadomo - ropieje mu. Czasem bardziej czasem mniej. Nie jest to nic szczególnie poważnego, bo zakładam, ze by się rozwinęło.
Pewnie wystarczyłoby doleczenie kropelkami - ale:
trzeba je podawać regularnie - np. 2 razy dziennie.
Ja tam bywam raz na 2 tygodnie.......

Panie do których należy strych - generalnie zajmują się psimi nieszczęściami - mają ich kilkanaście.....jeśli coś wymaga poważnego leczenia np. mają teraz kota ze zdrutowaną szczęką ( z wypadku - biało - czarny SŁODZIAK absolutny) noo to się to robi. Niestety w warunkach klatkowych ( wiadomo dużo psów ). Ale na takie hmmm drobiazgowe leczenie - to po prostu nie ma jak.

W tej chwili jest w ogóle kłopot bo koty są stłoczone na b. małej przestrzeni. Jak widać na zdjęciach - sa raczej przekarmione niż niedokarmione.......;-)
Generalnie są w dobrej kondycji.....i co z tego? Z domu - koty mają jakieś szanse na dom.......ze strychu to sama wiesz........no co powiem ludziom? Wpadnij na strych sobie ślicznego białasa obejrzeć.......eee szkoda gadać.

Obrazek

Neigh

Post » Czw sie 26, 2010 15:56 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Chodź Cynamon przejdziemy się nieco wyżej.....

Obrazek

Neigh

Post » Czw sie 26, 2010 22:09 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

oj, Cynamon, Cynamon, będziemy posypywać jabłuszka :wink:

enigma

Post » Pt sie 27, 2010 19:18 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Dziś mnie koleżanka pytała czy nie mam lepszych zdjęć kolesia do ogłoszeń.....Noooo nie mam - i nie mam też pomysłu jak je zrobić na ciemnym strychu z latarką w jednej łapie a aparatem w drugiej......

Obrazek

Neigh

Post » Pt sie 27, 2010 20:02 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Nie masz kogoś do pomocy? Zrobić dobre zdjecia to problem...
Cynamon, skacz kotku po domek!

malagos

Od: Pon wrz 05, 2005 20:54

Post » Pt sie 27, 2010 21:27 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Małgoś mam.....człowieka mam, nawet hmm niemal zawodowego fotografa, warunków tam nie ma - słowo!

Obrazek

Neigh

Post » Pt sie 27, 2010 21:42 Re: Cynamon - biały acz lekko przyprawiony;-) DT/DS PILNE!!

Jest piękny, troszkę rozjaśniłam fotkę,
żeby było widać, to oczko to może być
zatkany kanalik łzowy, jeżeli jedno tylko...
Obrazek
niech się ktoś zakocha...
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

[następna]