Srebrny colourpoint o niebieskich oczach. Ma DOM! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lip 07, 2010 21:29 Srebrny colourpoint o niebieskich oczach. Ma DOM! :)

Tak, tak. Tak jak w temacie. Takie cuda też trafiają na ulicę :( :(

Dziś zadzwoniła do mnie znajoma karmicielka. W okolicach ul. Powązkowskiej pojawił się kocurek. Młody (chyba?) wykastrowany, chociaż nie udało mi się go obejrzeć. Przerażony i zagubiony, wyraźnie nie przyzwyczajony do ulicznej rzeczywistości. Jest oswojony, ale potwornie się boi.
W najbliższej okolicy plac budowy, hałas jak diabli, samochody, psy. Kocurek chroni się pod kontenerami, czasem ucieka do opuszczonej piwnicy.

Potrzebny dom tymczasowy lub stały. Ja niestety w najbliższym czasie nie dam rady pomóc :(
Na próśbę pani Krysi, karmicielki podaję jej numer telefonu i wrzucam kilka zdjęć, ktore udało się zrobić.

Wiem, że wakacje i ogólnie kicha... ale może ktoś? coś? Jestem w Wawie do piątku, w sobotę rano wyjeżdzam na 2 tygodnie. W razie czego mogę podjechać, pomóc złapać kocurka....

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ostatnio edytowano Śro sie 11, 2010 17:22 przez Agalenora, łącznie edytowano 1 raz

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Śro lip 07, 2010 21:39 Re: Srebrny colourpoint o niebieskich oczach. Sam na ulicy. Wawa

Pani Krysia powiesiła już ogłoszenia. Ma (nikłą) nadzieję, że ktoś szuka kocurka, ale obawiamy się, że to ofiara wakacyjnych wojaży :(
Ostatnio edytowano Śro sie 11, 2010 17:23 przez Agalenora, łącznie edytowano 1 raz

Agalenora

Post » Śro lip 07, 2010 22:22 Re: Srebrny colourpoint o niebieskich oczach. Sam na ulicy. Wawa

Buu, że też nie mogę...
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Czw lip 08, 2010 0:29 Re: Srebrny colourpoint o niebieskich oczach. Sam na ulicy. Wawa

dziewczyny, ogłoście go - jest b.ładny, takie nawet w natłoku maluchów znajdują chętnych.

warto jeszcze obejrzeć okolicę - może ktoś porozwieszał ogłoszenia.
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Czw lip 08, 2010 6:39 Re: Srebrny colourpoint o niebieskich oczach. Sam na ulicy. Wawa

Znajdzie domek w chwilkę, na ładne koty zawsze są chętni, czy to środek wakacji czy zimy...tylko trzeba dać mu szansę i zabrać go na DT :ok:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw lip 08, 2010 8:15 Re: Srebrny colourpoint o niebieskich oczach. Sam na ulicy. Wawa

Podrzucę!
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Czw lip 08, 2010 8:26 Re: Srebrny colourpoint o niebieskich oczach. Sam na ulicy. Wawa

Marea pisze:Znajdzie domek w chwilkę, na ładne koty zawsze są chętni, czy to środek wakacji czy zimy...tylko trzeba dać mu szansę i zabrać go na DT :ok:

ano
:ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Czw lip 08, 2010 8:41 Re: Srebrny colourpoint o niebieskich oczach. Sam na ulicy. Wawa

Oczywiście nie mamy pojęcia czy kuweta, czy w miarę zdrowy itd?
ObrazekObrazekObrazekObrazek

spinca

Od: Pon paź 19, 2009 12:49

Post » Czw lip 08, 2010 9:58 Re: Srebrny colourpoint o niebieskich oczach. Sam na ulicy. Wawa

Witaj Aga...
Widziałam kota, piękny ...
mamuśka

Post » Czw lip 08, 2010 10:27 Re: Srebrny colourpoint o niebieskich oczach. Sam na ulicy. Wawa

spinca pisze:Oczywiście nie mamy pojęcia czy kuweta, czy w miarę zdrowy itd?

Wiesz, koty nawet dzikie bardzo szybko łapią kuwetę :wink: .
A ten pewnie jeszcze zdrowy ...

Kciuki za kącik dla niego :ok:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw lip 08, 2010 15:39 Re: Srebrny colourpoint o niebieskich oczach. Sam na ulicy. Wawa

Poszperałam w necie chyba nie ma ogłoszeń o takiej zgubie.

luty-1

Od: Nie lut 21, 2010 19:19

Post » Czw lip 08, 2010 17:22 Re: Srebrny colourpoint o niebieskich oczach. Sam na ulicy. Wawa

Kocio powinien przejśc kwarantanne w DT, zostać poddany badaniom i obserwacji, jeśli w domq są inne koty...wet oceni czy można go dopuszczać do reszty...myślę że taka kwarantanna choćby w łazience to dla niego lepsze niż podwórko....
Obrazek

Marea

Post » Czw lip 08, 2010 19:52 Re: Srebrny colourpoint o niebieskich oczach. Sam na ulicy. Wawa

Wiadomości z ostatniej chwili 8)

Udało się złapać kocurka, uff.
Faktycznie, zrobił się odważniejszy, gdy przestali się kręcić pracownicy budowy.

Kocurek jest w chwili obecnej bezpieczny, u dobrej anonimowej duszyczki forumowej. :kotek:

Wszystkim oferującym pomoc baardzo dziękuję, zaglądajcie na wątek, może jeszcze Wasza pomoc się przyda...

Poszukujemy bowiem DOMU STAŁEGO, mile widziane wszelkie propozycje
Wiemy, że:
- kocurek jest wykastrowany
- został potraktowany frontlinem w celu odpchlenia i odrobaczenia
- na razie nikt go nie szuka (od trzech dni wiszą ogłoszenia, które rozwiesiła w okolicy pani Krysia)

Agalenora

Post » Czw lip 08, 2010 19:56 Re: Srebrny colourpoint o niebieskich oczach. Sam na ulicy. Wawa

Ufff - dobrze, że już jest bezpieczny :D
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Czw lip 08, 2010 21:10 Re: Srebrny colourpoint o niebieskich oczach. Sam na ulicy. Wawa

:ok: Szybka i sprawna akcja i dziekujemy "Dobrej Duszycce" która zdecydowała się dać mu szansę :kotek:
Obrazek

Marea

[następna]